Bryan las: Katrien van Effelterre – Restafval

Informatie die te lezen is op de achterflap: Voor je kind doe je alles. Want als je kind gelukkig is, ben jij dat ook. We maken kinderen om zelf gelukkig te zijn. Hoe onzelfzuchtig zijn we dan?

Een moeder die door het kinderdagverblijf wordt opgebeld omdat haar dochtertje ziek is geworden, wordt op het parkeerterrein neergeschoten. Het tragische incident wordt gevolgd door een reeks van misdaden die op een uiterst bizarre wijze met elkaar verbonden zijn.

De maakbaarheid van geluk heeft een hoge prijs.

Patricia Rodiers en haar team staan voor een raadsel. Met de hulp van Marnix Veldkamp probeert ze de zaak te ontrafelen. De ontbrekende sleutel saboteert niet alleen de zoektocht naar de dader, maar ook het liefdesgeluk in haar prille relatie.

Nadat ik Levend aas van Katrien van Effelterre had gelezen, was ik ook erg benieuwd naar het vervolg van Patricia Rodiers en haar team.

De cover laat een meisje zien dat buiten in de schemering staat, dit meisje komt ook in het verhaal terug. De donkere sfeer wat de cover heeft vind ik ook erg goed bij het boek passen.

Rebecca Hoeylaert word gebeld door het kinderdagverblijf De Zevenslaper met de boodschap dat haar dochtertje ziek is en ze stellen de vraag of Rebecca haar dochtertje wil komen ophalen. Rebecca vind het raar want een uurtje geleden was er nog niks aan de hand, maar wat doet een moeder op dat moment? Ze stapt in de auto en rijdt naar het kinderdagverblijf. Ze parkeert haar auto op de parkeerplaats, stapt uit en hoort iets tussen de bomen. Normaal zou ze niet zo snel schrikken. Plots ziet ze een menselijke schim, ze wilt iets roepen maar er komt geen geluid uit en kijkt ze in de loop van een geweer…

Patricia Rodiers en haar team staan voor een raadsel, wat er is gebeurd is duidelijk, maar wat is het motief van deze moord? Zelfs Marnix Veldkamp, de profiler, weet het in eerste instantie niet…

Met restafval heeft Katrien van Effelterre haarzelf weer overtroffen, wat een verhaal en wat een fijne schrijfstijl. De karakters zijn erg goed uitgewerkt. Zo goed dat ik me echt kon verplaatsen in de personages. Het was zelfs zo erg dat ik op een bepaald moment kwaad was op Marnix ☺.

Het is een stand-alone boek, maar ik raad toch aan om deel 1 eerst te lezen. Aangezien in dit nieuwe deel toch soms verwijzingen worden gemaakt naar het eerste boek in deze serie.

Ik blijf Katrien van Effelterre zeer zeker volgen, en ik hoop ook dat er weer een vervolg komt op dit boek!

Gegevens van dit boek:
Titel: Restafval
Auteur: Katrien van Effelterre
Uitgever: Uitgeverij aquaZZ
Aantal pagina’s Paperback: 352
ISBN Paperback: 9789491897863
Prijs Paperback:€ 20,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge