Bryan las: Katrien van Effelterre – Levend aas

Informatie die te lezen is op de achterflap: Undercoveragente Patricia Rodiers probeert tijdens een blind date een seriemoordenaar te ontmaskeren. Maar haar beeld van de dader strookt niet met de blauwogige piloot die aan haar tafeltje verschijnt. Dat haar gezichtsverlies tegenover haar korps het minste van haar zorgen is, realiseert ze zich dan nog nauwelijks, totdat ze een niet mis te verstane e-mail krijgt: als je had gedacht dat ik een aantrekkelijke vrouw zoals jij zomaar zou laten gaan, dan heb je het goed mis…

De cover is zwart en in de hoek zit een naakte vrouw, de vrouw is het levend aas. De cover sprak mij erg aan, gewoon door de eenvoud.

Toen ik de informatie op de achterflap had gelezen was ik erg benieuwd naar dit boek aangezien ik erg van thrillers hou die zich in Nederland of België afspelen.

Levend aas gaat over Patricia Rodiers, een undercoveragente. Ze is een aantal jaar geleden haar man Rino verloren tijdens een undercoveractie. Sindsdien bijt ze zich compleet vast in haar werk. Als ze tijdens een undercoveractie op blind date gaat met een mogelijke seriemoordenaar blijkt dat ze er helemaal naast zit en dit gewoonweg niet de dader kan zijn. Hierdoor heeft ze natuurlijk reputatieschade tegenover haar team aangezien ze dacht dat ze de juiste persoon had opgespoord via e datingsite “Lovequest”. Maar dat dit het minst erge is beseft ze dan nog niet. Tot dat ze op een bepaald moment een rare e-mail ontvangt: als je had gedacht dat ik een aantrekkelijke vrouw zoals jij zomaar zou laten gaan, dan heb je het goed mis… Wie heeft het op Patricia gemunt? En wat voor raar spelletje is hier aan de gang?

Het boek is op een makkelijke manier geschreven. De personages zijn erg goed uitgewerkt, ik kon me helemaal inleven in Patricia. Ik dacht dat ik al vrij snel wist  wie de dader was, echter aan het eind van het boek, bleek dat ik met mijn vermoedens helemaal mis zat. De spanningsopbouw is goed. Ik heb eigenlijk geen enkel saai moment gehad tijdens het lezen van dit boek.

Sinds kort is er ook een vervolg verschenen, dit boek zal ik ook snel gaan lezen. Aangezien ik erg benieuwd ben of dit boek net zo goed is als dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Levend aas
Auteur: Katrien van Effelterre
Uitgever: The House of Books
Aantal pagina’s Paperback: 336
Aantal pagina’s E-book: 293
ISBN Paperback: 9789044348569
ISBN E-book: 9789044351095
Prijs Paperback:€ 19,99
Prijs E-book:€ 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge