Bryan las: Kathy Tailor – Onvindbaar

Voor een goede young-adult ben ik altijd wel te vinden dus toen ik ‘Onvindbaar’ aangekondigd zag staan was ik al snel enthousiast. Na een mailtje naar de uitgeverij kregen wij positief antwoord en niet veel later ontvingen wij een recensie-exemplaar op de mat. Hier willen wij Uitgeverij van Goor natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Nadat de moeder van Freya overleden is en haar vader zich op zijn werk heeft gestort, begint Freya op een nieuwe kostschool. Haar toch al moeizame start wordt bijna direct overschaduwd door de verdwijning van haar klasgenoot Maria. De meesten zoeken er niets achter, het zal wel aandachttrekkerij zijn. Maar Freya heeft het gevoel dat er iets niet klopt. Samen met haar nieuwe vriendin Terri gaat ze op onderzoek uit. Weet Maria’s ex-vriend meer? Freya raakt steeds dieper verwikkeld in de intriges en geheimen rond de verdwijning van Maria. Niet iedereen is even blij met haar bemoeienis. Gelukkig heeft ze de knappe Leo nog, alleen jammer dat hij haar docent is…

De cover

Op de cover is een bos te zien. Ik ga er van uit dat dit het bos rondom het internaat is, waar ‘Onvindbaar’ zich afspeelt. Tussen de bomen is een schim van een persoon te zien. Ik kan de cover goed bij het verhaal plaatsen, echter had ik hem passender gevonden als het gesneeuwd zou hebben…

De auteur

Kathy Tailor (1987) werd geboren in het prachtige Saarland, maar verhuisde op vierjarige leeftijd naar Rijnland-Palts. Daar woont ze nu met haar hond, vriend en twee huisgenoten. Kathy werkt als freelance actrice, zangeres en dramadocent. Onvindbaar is haar eerste boek.

Het verhaal

Freya moet naar een nieuw internaat. Haar moeder is nog niet zo lang geleden overleden en haar vader is ontzettend druk met zijn werk en heeft hierdoor weinig tijd voor Freya. De start op het nieuwe internaat verloopt niet vlekkeloos, maar door de verdwijning van klasgenootje Maria heeft iedereen zijn aandacht hierop gevestigd. De meesten gaan er van uit dat het niks is en dat Maria binnen de kortste keren terug op het internaat is. Maar Freya heeft het gevoel dat er iets niet klopt. Samen met haar nieuwe kamergenootje Terri gaat Freya op onderzoek uit. Weet de ex van Maria soms meer? Freya komt er al snel achter dat niet iedereen blij is met haar speurwerk, maar gelukkig heeft ze Leo nog. Alleen moet de band tussen Freya en Leo geheim blijven, Leo is namelijk haar docent…

Mijn mening

Ik was erg nieuwsgierig naar dit debuut van Kathy Tailor. Niet alleen omdat ik graag nieuwe auteurs leer kennen, maar ook omdat ik zelf, in een ver verleden, op een internaat heb gezeten. Dus ik was razend nieuwsgierig. 🙂

In ‘Onvindbaar’ maken we kennis met Freya op de dag dat ze aankomt op haar nieuwe woonplek. Hohenhausen. Je leest meteen dat haar moeder, nog niet zo lang geleden, overleden is en dat haar vader eigenlijk niet zoveel tijd voor haar heeft. Al snel maakt ze kennis met haar kamergenootje Terri. Die haar de weg wijst binnen het internaat.

Door de korte hoofdstukken en de vlotte schrijfstijl van Tailor las deze young adult als een trein. Vaak vind ik young adults wat kinderlijk geschreven. Maar bij dit boek had ik daar totaal geen last van. Misschien kwam het er ook wel doordat ik hier wel iets uit herkende. Zo kan ik me ontzettend goed voorstellen hoe Freya de eerste keer de eetzaal in stapte. Ik heb zelf ook, toen ik 14 was, op zo’n eetzaal-drempel gestaan en voelde alle blikken op me gericht. Tailor heeft deze gevoelens dan ook erg goed weten over te brengen op de lezer.

Met de spanning zit het ook goed in dit verhaal. Er gebeuren om de haverklap dingen die niet kloppen. De spanning begint onderhuids, maar op een bepaald moment zit je echt op het puntje van je stoel. De ontknoping is daarentegen wel een beetje voorspelbaar, maar of het een jeugdige lezer echt opvalt weet ik niet en daardoor was het, voor mij persoonlijk, niet echt storend.

Ik heb ‘Onvindbaar’ met erg veel plezier en ik ga deze auteur zeker in de gaten houden. Want ik wil meer van haar hand lezen.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Onvindbaar

Gegevens van dit boek:
Titel: Onvindbaar
Auteur: Kathy Tailor
Uitgever: Van Goor
Vertaald door: Merel Leene
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s e-book: 272
ISBN paperback: 9789000373987
ISBN e-book: 9789000373994
Prijs paperback: € 18,99
Prijs e-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge