Bryan las: Karin Hazendonk – Ongenadig

Nadat wij van LetterRijn een persmail hadden ontvangen over ‘Ongenadig’, en ik had gelezen waar dit boek overging, wilde ik het graag recenseren. Dus hebben we terug gemaild dat we interesse hadden in deze thriller en niet veel later ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar in de bus. Hier willen wij LetterRijn natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Anouk raakt tijdens een personeelsfeestje aan de praat met Sven. Ze is gecharmeerd van hem en de aantrekkingskracht blijkt wederzijds. Sven leest iedere wens uit haar ogen en Anouk is ervan overtuigd dat hij de ideale man is.
Als Sven na een paar maanden vraagt met hem te gaan samenwonen, zet de onzekere Anouk, aangemoedigd door haar tweelingzus Miranda, haar twijfels aan de kant en trekt bij hem in.

Al snel ontstaat er een scheurtje in de perfecte relatie. Sven heeft zijn eigenaardigheden en een bizarre hobby. Anouk probeert uit alle macht daarmee om te gaan.

Na een ongelukje lijkt Sven twee gezichten te hebben. Zijn onverschillige kant laat Anouk aan haar lot over, terwijl zijn zorgzame kant haar het volgende moment liefdevol verzorgt.
Zo ook die ene avond. Anouk slikt de medicijnen die Sven haar heeft gebracht en ze valt in slaap.

De cover

De cover heeft een paarsachtige tint. Er is een strop op te zien. Een gedeelte van de strop valt uit elkaar en worden vogels. Deze vogels vliegen op de achterkant van het boek verder. Ik vind niet dat dit direct iets met het verhaal te maken heeft, maar dit maakt de cover niet minder mooi. Hij zou mij zeker opvallen in de boekhandel.

De auteur

Karin Hazendonk (Utrecht 1961) raakt al op jonge leeftijd gefascineerd door boeken en het was haar dan ook al snel duidelijk dat ze ooit zelf zou gaan schrijven. In het dagelijks leven is ze bij een klein bedrijf werkzaam als boekhouder. De avonden en de weekenden zijn gereserveerd voor haar gezin, twee herdershonden en haar grootste liefhebberijen: lezen en schrijven.

Het verhaal

Tijdens een feestje op haar werk raakt Anouk aan de praat met Sven. Sven is het helemaal voor haar en ze valt als een blok voor hem. Tot Anouks vreugde blijkt dit ook andersom zo te zijn. Ze weet het zeker Sven is de ideale man.
Na een paar maanden vraagt Sven aan Anouk of ze geen zin heeft om bij hem te komen wonen. Anouk is, zoals altijd, vrij onzeker, maar haar tweelingzus Miranda overtuigd Anouk en ze besluit om toch de stap te nemen en in te trekken bij haar grote liefde.
Al snel, nadat ze zijn gaan samenwonen, wordt het duidelijk dat Sven ook een andere kant heeft. Vooral die bizarre hobby… Wat vindt Sven daar toch aan? Maar om de goede vrede te bewaren probeert Anouk er zo goed mogelijk mee om te gaan.
Na een ongelukje begint ze te twijfelen. Het was toch een ongelukje?
Zo twijfelt ze ook die ene avond… Anouk slikt de tabletten die ze van Sven heeft gekregen en ze valt in een hele diepe slaap.

Mijn mening

Wij volgen Karin al enige tijd op Social Media en ik heb in het verleden haar boek ‘De dood heeft blauwe ogen‘ gelezen. Dus de schrijfstijl van Karin was mij niet vreemd.

Hazendonk heeft wat mij betreft zichzelf overtroffen met ‘Ongenadig’. De personages zijn erg goed uitgewerkt. Vooral Sven, met zijn zieke brein, heeft ze erg goed, diep en luguber uitgewerkt. De hoofdstukken zijn kort en ze worden afgewisseld door de verschillende personages. Hierdoor leest het het boek erg fijn en wordt het verhaal van alle kanten belicht.

Hazendonk heeft met deze thriller wederom bewezen dat ze in het rijtje van de beste Nederlandse thrillerauteurs hoort te staan. Ik zag vandaag dat ze in de Hebban rank op nummer 2 stond. Dit begrijp ik volledig, want dit is een thriller die gelezen moet worden. Ik ben in ieder geval onder de indruk.

Hou je niet van heftige scenes, laat het boek dan links liggen. Hou je er wel van… Zul je echt smullen van dit boek!

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ongenadig
Auteur: Karin Hazendonk
Uitgever: LetterRijn
Aantal pagina’s paperback: 328
Aantal pagina’s e-book: 310
ISBN paperback: 9789491875878
ISBN e-book: 9789491875960
Prijs paperback: € 18,00
Prijs e-book: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge