Bryan las: Karin Hazendonk – De dood heeft blauwe ogen

Ik had al verschillende goede berichten voorbij zien komen over “De dood heeft blauwe ogen”, Het nieuwe boek van Karin Hazendonk. Dus toen het boek op de deurmat viel, was ik ook erg benieuwd. Ik kon dan ook niet wachten om te starten in deze thriller van Nederlandse bodem. Ik wil Theo van Uitgeverij LetterRijn dan ook heel erg bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van De dood heeft blauwe ogen: Jan van Dijk heeft een saaie baan en zit gevangen in zijn huwelijk met Martine waarin sleur en vastgeroeste gewoontes de boventoon voeren. De enige die kleur aan zijn bestaan geeft, is zijn dochter Hannah. Als Hannah spoorloos verdwijnt, verandert zijn leven in een hel.
De verdwijning van hun dochter maakt de scheurtjes in het huwelijk van Jan en Martine groter en zichtbaar voor de buitenwereld. Leugens die diep begraven liggen in het leven van Martine, komen langzaam maar zeker aan de oppervlakte.

De vermissing van Hannah van Dijk is de eerste zaak die Loes de Koning krijgt in haar hoedanigheid van familierechercheur. Ze worstelt met de minachting van haar directe chef, onzekerheid en haar persoonlijke betrokkenheid bij deze zaak. Als echter zwaar verminkte mannen worden gevonden, komt haar vechtlust terug en bijt ze zich vast in het onderzoek. Iemand is heel erg kwaad en alle sporen leiden naar één persoon …

De cover

Op het bovenste gedeelte van de cover is het gedeelte van een vrouwelijk gezicht, vooral een oog, te zien. Het oog heeft de kleur blauw. Op het onderste gedeelte van de cover is golvend water te zien. Buiten het blauwe oog is de kleur van de cover zwart/wit. De titel en de naam van de auteur zijn in een felrode kleur gedrukt. Ik vind het een erge mooie cover en hij past erg goed bij het verhaal.

Ik zeg niet snel iets over de achterkant van het boek. Maar in dit geval maak ik graag een uitzondering. Op de achtergrond is een diskjockey te zien die aan het draaien is. Dit spreekt mij erg aan, vooral omdat ikzelf ook jaren diskjockey ben geweest. Ik vroeg mij dan ook, direct toen ik dit zag, af wat dit met het boek te maken had. Door deze achterkant wist ik het nog meer… Ik wil dit boek lezen!

De auteur

Karin Hazendonk (Utrecht 1961) raakte al op jonge leeftijd gefascineerd door boeken en het was haar dan ook al snel duidelijk dat ze ooit zelf zou gaan schrijven. In het dagelijks leven is ze bij een klein bedrijf werkzaam als boekhouder. De avonden en weekenden zijn gereserveerd voor haar gezin, twee herdershonden en haar grootste liefhebberijen : lezen en schrijven.

Het verhaal

Jan van Dijk zit een beetje klem, zijn baan bevalt hem niet echt meer en zijn huwelijk met Martine is ook een beetje standaard geworden. Het enige zonnestraaltje in zijn leven is Hannah, zijn dochter. Het leven van Jan verandert plotseling als Hannah spoorloos verdwijnt. Zijn leven wordt een echte hel! Door de verdwijning van Hannah krijgt het huwelijk van Jan en Martine een echte klap en ook blijkt dat Martine over bepaalde dingen gelogen heeft tegenover Jan…

Loes de Koning is al enige tijd werkzaam als Rechercheur, maar sinds kort is ze aangewezen als familierechercheur. De vermissing van Hannah van Dijk is haar eerste zaak als familierechercheur. Deze vermissing valt Loes zwaar, vooral door haar onzekerheid en haar persoonlijke betrokkenheid bij deze vermissing. Even later worden er zwaar verminkte mannen gevonden. Hierdoor is ze gedreven om de dader te vinden en bijt ze zich compleet vast in dit heftige onderzoek… Wat heeft deze vermissing en de verminkte mannen met elkaar te maken? En wat is het motief van de dader? Loes weet het zeker… Hoe dan ook, ze zal de dader vinden.

Mijn mening

Dit is het eerste boek wat ik van Karin Hazendonk lees. Toen ik in het boek begon merkte ik al snel dat de schrijfstijl van Hazendonk mij wel lag. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages. Tijdens het lezen krijg ik steeds meer vermoedens en word ik ook verschillende keren op het verkeerde been gezet. Maar stukje bij beetje wordt het duidelijk wie de dader is en wat zijn motieven zijn. Het plot vind ik erg goed bedacht en uitgewerkt. Persoonlijk zou ik het erg leuk vinden als Hazendonk een vervolg weet te schrijven over familierechercheur Loes de Koning.

Dit is hoe een thriller van Nederlandse bodem hoort te zijn!

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: De dood heeft blauwe ogen
Auteur: Karin Hazendonk
Uitgever: LetterRijn
Aantal pagina’s Paperback: 320
ISBN Paperback: 9789491875571
ISBN E-book: 9789491875663
Prijs Paperback: € 17,50
Prijs E-book: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge