Bryan las: Kaat de Kock – Chemie

Van Clavis Uitgeverij ontving ik het boek “Chemie” geschreven door Kaat de Kock om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Clavis Uitgeverij natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Nadat ze is gedumpt door haar vriendje Benno, kan de zeventienjarige Emma wel wat afleiding gebruiken. Ze verheugt zich enorm op haar klassenreis naar Griekenland. Vooral omdat meneer Vandevelde, haar jonge en knappe chemieleraar, meegaat als begeleider. Veel meisjes op school hebben een crush op hem en Emma stiekem ook. Tegelijkertijd beseft ze dat een relatie tussen hen onmogelijk is. Totdat ze begint te merken dat meneer Vandevelde misschien meer belangstelling voor haar heeft dan een leraar zou mogen hebben. Is er echt chemie tussen hen?

Een roman over vriendschap en verboden liefde, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Vlot geschreven en voor veel jongeren herkenbaar. Voor young adults.

Aangezien ik ook het boek “Sterker dan jij” van Kaat de Kock gelezen had, was ik erg benieuwd naar haar nieuwe boek. Toen ik het thuis gestuurd kreeg, ben ik er dan ook meteen in gaan lezen.

De cover van dit boek is net een bladzijde uit een schrift en daarop zijn allemaal chemie-symbolen afgebeeld. Ik vind dit heel leuk en origineel. Wat mij betreft past deze cover uitstekend bij het verhaal.

Emma verheugt zich op de schoolreis naar Griekenland, dit komt vooral doordat ze pas gedumpt is door haar vriendje Benno. Maar natuurlijk wil ze ook gewoon lekker feesten en genieten met haar klasgenootjes. Tot haar grote vreugde gaat meneer Vandervelde, de jonge en knappe chemieleraar waar ze al een tijdje een crush op heeft ook mee als begeleider. Emma ziet hem echt wel zitten maar ze beseft tegelijkertijd dat een relatie nooit zou lukken en daar bovenop ook nooit zou mogen. Maar tijdens de schoolreis in Griekenland krijgt Emma steeds meer vermoedens dat het gevoel wat ze voor meneer Vandervelde heeft  ook wel eens wederzijds zou kunnen zijn. Is er dan toch echte chemie tussen hun?

Ik kende de schrijfstijl van Kaat al een beetje van haar vorige boek “Sterker dan jij”, dus ik was niet verrast dat dit boek ook weer als een tierelier las. In dit boek zijn ook weer een aantal Engelse zinnen te vinden net zoals in “Sterker dan jij”, ik moet wel zeggen dat het er nu een stuk minder zijn en dit vind ik persoonlijk een stuk fijner lezen. Het verhaal bestaat uit 18 niet te lange hoofdstukken. Ik vind het wel altijd fijn, als ik even een paar minuten tijd heb om dan even een hoofdstuk te lezen en dat ging uitstekend met dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Chemie
Auteur: Kaat de Kock
Uitgever: Clavis Uitgeverij
Aantal pagina’s Hardcover: 134
ISBN Hardcover: 9789044830507
Prijs Hardcover: € 14,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge