Bryan las: Joop van Riessen – Baby vermist

Ik zag dit boek bij de “Verwachte boeken” op Hebban staan. Ik heb zelf in Hilversum gewoond en in die tijd kwam ik ook veel in Amsterdam en ik ken daar redelijk goed de weg. Wat is er dan leuker om een boek te lezen wat zich daar afspeelt. Ik wil Uitgeverij De Kring dan ook erg bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Een jonge moeder staat in de Westerstraat te pinnen wanneer ze wordt gebeld. Als ze zich even later bij de pinautomaat weer omdraait, is haar kinderwagen verdwenen. Commissaris Anne Kramer, chef Recherche Amsterdam, wordt ingeschakeld om de baby terug te vinden. Het zal een van de meest emotionele zaken uit haar carrière worden.
Baby vermist is een spannende, eigentijdse thriller. Het is het tiende deel van de Anne Kramer-reeks. De delen zijn los van elkaar te lezen.

De cover

Op de cover zien we een afbeelding van de Prinsengracht in Amsterdam. Bovenaan de cover zien we een rood vlak waar de naam van de auteur in staat. Daaronder een geel vlak waar “Een Anne Kramer-thriller”, hierdoor wordt het al snel duidelijk dat het om een serie gaat. Ook staat er een foto van Joop van Riessen op. De cover vind ik passend bij het verhaal. Het geeft voor mijn gevoel al duidelijk weer dat het verhaal zich in Amsterdam afspeelt.

De auteur

Joop van Riessen is voormalig hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie. In 2009 verscheen zijn eerste politiethriller, Vergelding (Shortlist Schaduwprijs 2010). Baby vermist is de tiende thriller met Anne Kramer in de hoofdrol. Met zijn verteltalent en expertise van het politievak staat van Riessen als thrillerschrijver op eenzame hoogte.

Het verhaal

Op het moment dat Annechien staat te pinnen in de Westerstraat in Amsterdam wordt ze gebeld… Na het pinnen draait ze zich om en ziet ze dat haar kinderwagen verdwenen is…

Anne Kramer, wordt al snel  op de zaak gezet. Samen met haar team wil ze dit mysterie oplossen en ze zal er alles aan doen om de baby terug te vinden. Ook al wordt het misschien de moeilijkste zaak uit haar carrière…

Mijn mening

Toen ik in het boek begon zat ik al snel in het verhaal. Dit komt mede door de makkelijke schrijfstijl die van Riessen heeft. Wat ik erg fijn vind is dat deze boeken goed als stand-alone te lezen zijn. Ik had in ieder geval niet echt het idee dat ik iets van voorkennis miste of bepaalde dingen niet snapte. De verhaallijn van “Baby vermist” is goed uitgewerkt. De personages in het boek vind ik echter erg vlak, dit vind ik erg jammer. Houd je van Nederlandse misdaadverhalen? Dan zal je zeker aan je trekken komen met dit boek.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan hieronder het gratis leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Baby vermist
Auteur: Joop van Riessen
Uitgever: De Kring
Aantal pagina’s Paperback: 288
Aantal pagina’s E-book: 240
ISBN Paperback: 9789462970915
ISBN E-book: 9789462971042
Prijs Paperback: € 18,50
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge