Bryan las: Jobien Berkouwer – Zomermeisjes

Informatie die te lezen is op de achterflap: De jonge Amsterdamse rechercheur Lot van Dijk moet tot haar grote teleurstelling aan de slag bij het korps Twente – ver weg van waar het volgens haar allemaal gebeurt. Ze wordt gek van verveling, totdat tijdens een slepende nachtdienst ineens het lijk van een tienermeisje wordt gevonden in een afgelegen hutje in het bos. Voor Lot is het al snel duidelijk dat het meisje onderdeel is van de fantasie van een gevaarlijke seriemoordenaar. Ze weet zeker dat er meer slachtoffers zullen volgen en staat te trappelen om aan haar eerste echte zaak als profiler te beginnen. Door de mannelijke collega’s binnen het korps, die haar specialisme met grote scepsis bekijken, wordt ze echter behoorlijk tegengewerkt.
Dan wordt er een tweede slachtoffer gevonden. En moeten haar collega’s wel naar haar luisteren.

Zomermeisjes is een zenuwslopende psychologische thriller over het werk van een jonge profiler die de psyche van een seriemoordenaar tot de kern probeert te ontrafelen. Hoe dieper ze graaft, hoe dichterbij ze komt. En hoe groter het gevaar wordt.

Als eerste de kaft. Die geeft al een spannend gevoel, want je ziet een meisje alleen in het bos. Hierdoor werd ik getriggert om dit boek te gaan lezen.

Wat een goed debuut van Jobien. De spanning wordt erg goed opgebouwd het blijft lang onduidelijk wie de dader is, want ik zat lang op een verkeerd spoor. Daarnaast is het boek erg makkelijk te lezen. Hou je van thrillers dan is dit echt een aanrader.

Ik hoop dat Jobien snel weer in de pen kruipt en een tweede boek schrijft. Ik zal haar dan ook zeker blijven volgen. Want dit smaakt naar meer!

Gegevens van dit boek:
Titel: Zomermeisjes
Auteur: Jobien Berkouwer
Uitgever: A.W.Bruna uitgevers
Aantal pagina’s Paperback: 288
Aantal pagina’s E-book: 288
ISBN Paperback: 9789400507739
ISBN E-book: 9789044975475
Prijs Paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge