Bryan las: Jo Claes – Niet voor mietjes

Informatie die te lezen is op de achterflap: Niet voor mietjes is een spannend jeugdboek van de Vlaamse thrillerauteur en Gouden Strop-winnaar Jo Claes. Wat doe jij als iemand onrecht wordt aangedaan?
Matthias voelt zich totaal niet thuis op zijn nieuwe school. Hij heeft nog geen vrienden gemaakt, maar grijpt wel in wanneer iemand wordt gepest. Hierdoor leert hij de superslimme Dante kennen en de nogal aparte Rani, voor wie hij meteen iets voelt.
Wanneer korte tijd later een dure smartphone verdwijnt, wordt Rani van diefstal beschuldigd. Matthias wil haar onschuld bewijzen en stelt voor om zelf op onderzoek uit te gaan. Maar dat blijkt niet ongevaarlijk en het drietal doet dan ook een bizarre ontdekking…

Mathias is verhuisd en zoals de meeste kinderen moet hij naar een andere school, alleen is deze nieuwe school veel groter dan zijn oude school. Als hij ziet dat Dante en Rani gepest worden  door de gemene Kobe en Jolan grijpt hij in. Op deze manier maakt hij zijn eerste nieuwe vrienden op de nieuwe school. Als even later een dure smartphone verdwijnt en Rani hiervan beschuldigd word, wil hij hoe dan ook dat de dader gevonden word, dus starten ze hun eigen onderzoek…

Dit boek is makkelijk geschreven en lees je in 1 ruk uit. Zelf ben ik niet zo’n hele snelle lezer maar dit boek had ik binnen een paar uurtjes uit. Ik kende Jo Claes nog niet, echter na dit boek ga ik hem in de gaten houden en als hij nog meer jeugdboeken gaat schrijven, ga ik die zeker lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Niet voor mietjes
Auteur: Jo Claes
Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
Aantal pagina’s Paperback: 120
Aantal pagina’s E-book: 103
ISBN Paperback: 9789026142185
ISBN E-book: 9789026142192
Prijs Paperback: € 12,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge