Bryan las: Jet van Vuuren – Misstap

Van Karakter Uitgevers ontving ik het boek “Misstap”, geschreven door Jet van Vuuren om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Karakter Uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Soms kun je maar beter niet weten wat je buren doen…
Den Haag wordt tijdens een hittegolf opgeschrikt door een aantal gruwelijke moorden. Jonge vrouwen zijn het slachtoffer geworden van een seriemoordenaar die volgens de politie zeer waarschijnlijk een psychopaat is.
Al snel blijkt dat deze vrouwen allemaal op Tinder zaten en vermoedelijk kort na hun date met de dader in de duinen bij Scheveningen door hem zijn gedumpt. In de pers duikt een schokkend verhaal op: bij alle vrouwen zijn beide handen verwijderd.

Enige tijd geleden heb ik het boek “Papadag” gelezen en was ik erg te spreken over mijn kennismaking met Jet van Vuuren. Toen ik zag dat Jet een nieuw boek geschreven had en de achterflap me ook nog erg aansprak was mijn interesse gewekt en wilde ik dit nieuwe boek graag lezen.

Op de cover zien we een vrouw die van ons wegloopt, ik neem aan de duinen in. De cover vind ik goed gekozen bij het verhaal. De naam van Jet staat in gouden letters op de cover, dit vind ik erg mooi en luxe eruit zien. Het viel mij wel helaas op dat de letters, na een paar dagen vasthouden tijdens het lezen, uit te vegen zijn, zoals jullie op de foto hieronder kunnen zien. Dit vind ik persoonlijk erg jammer.

Tijdens een bloedhete zomer wordt Den Haag geteisterd door een aantal verschrikkelijke moorden. Een seriemoordenaar, die volgens de politie hoogst waarschijnlijk een psychopaat is, vermoord jonge vrouwen. Wat de connectie tussen deze vrouwen is wordt al snel duidelijk, ze waren allemaal actief op de datingwebsite Tinder. Kort na hun ontmoeting met de dader zijn ze gedumpt in de duinen bij Scheveningen en wat nog het meeste opvalt… Alle slachtoffers missen hun handen. Welke psychopaat is hier actief? Wat is zijn motief?

Toen ik begon te lezen zat ik al erg snel in het verhaal, dit komt mede door de makkelijke schrijfstijl wat Jet heeft, deze was weer erg aangenaam te noemen. Wel moet ik zeggen dat ik bij de eerste honderd pagina’s het gevoel had dat ik een roman aan het lezen was, persoonlijk vind ik dat niet zo’n probleem, aangezien de spanning erna eigenlijk constant aanwezig was. Het verhaal wordt vanuit verschillende personages verteld en de personages worden goed met elkaar afgewisseld. Ik heb erg veel plezier beleefd aan dit boek!

Ik kijk alweer erg uit naar het volgende boek van Jet.

Gegevens van dit boek:
Titel: Misstap
Auteur: Jet van Vuuren
Uitgever: Karakter Uitgevers
Aantal pagina’s Paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 237
ISBN Paperback: 9789045213651
ISBN E-book: 9789045213750
Prijs Paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 9,06

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge