Bryan las: Jenny Colgan – Café Zon & Zee

Van Uitgeverij Luitingh-Sijthoff ontving ik het boek “Café Zon & Zee”, geschreven door Jenny Colgan om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Uitgeverij Luitingh-Sijthoff hartelijk voor bedanken

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Café Zon & Zee van Jenny Colgan is een heerlijk vertelde, geestige roman met een flinke dosis romantiek en eilandgevoel. Als je houdt van Jill Mansell of Sarah Jio is dit een boek voor jou.
Eindeloze, lege stranden, prachtige natuur, waarom zou je zo’n plek verlaten? Flora McKenzie weet zeker dat het goed was om het kleine Schotse eiland waar ze is opgegroeid te verruilen voor de anonimiteit van de grote stad. Maar als ze voor haar werk ineens terug moet naar huis, staat ze weer oog in oog met haar luidruchtige familie, en met haar verleden. Met behulp van een kookschrift van haar overleden moeder ontdekt Flora haar liefde voor koken en ze opent een pop-uprestaurant in een stoffig roze pandje aan de haven.
Nu alleen nog bedenken waar haar toekomst eigenlijk ligt…

Normaal gesproken ben ik niet zo van de feelgood romans, maar deze sprak mij, na het lezen van het inkijkexemplaar, toch erg aan. Dus toen ik bericht kreeg van de uitgeverij dat ik een exemplaar zou ontvangen was ik natuurlijk erg blij.

Op de cover zien we een (Geschilderde) zomerse setting staan, een tafeltje, waar een ontbijtje opstaat, en een houten stoeltje. Op de achtergrond zien we de zee. Ik stel mij voor dat deze zomerse setting op het schotse eiland Mure is. Verder zien we ook nog verschillende bloemen en een soort pelikaan op de cover staan. Alleen al van de cover wordt ik heel vrolijk en krijg ik ook een echt feelgood gevoel. Ik vind de cover meer dan geslaagd.

Flora Mckenzie is een jonge meid die opgegroeid is op het Schotse eiland Mure. Omdat er niet echt een toekomst voor haar was op het eiland is ze een aantal jaren geleden vertrokken richting het vaste land en heeft ze een bestaan opgebouwd in Londen waar ze werkzaam is als juriste. Op een dag brengt een klant, genaamd Colton Rogers, een bezoekje aan het kantoor waar Flora werkt. Colton is opzoek naar iemand die naar het eiland Mure wil gaan om voor hem een belangrijke juridische zaak af te handelen. Colton Rogers is een groot hotel op het eiland Mure aan het bouwen. Omdat hij alle materialen en werklui over laat komen van het vaste land, zijn de eilandbewoners hier niet echt blij mee. Natuurlijk wordt Flora naar voren geschoven, omdat zij op het eiland is opgegroeid… Maar Flora ziet dit in eerste instantie helemaal niet zitten om terug te gaan naar haar geboorte plaats, ze is die plek niet voor niks ontvlucht na de dood van haar moeder…

Eenmaal op terug op het eiland, staat ze weer oog in oog met haar luidruchtige familie en beseft ze ook al snel waarom ze het eiland een aantal jaren geleden is ontvlucht. Als ze bij haar familie intrekt valt het haar al snel op hoe slecht haar vader en broers eten, ook is het huis erg onderkomen. Als ze zich op een dag verveeld, besluit ze te gaan poetsen en opruimen. Als ze dan op een oud kookschrift van haar moeder stuit, besluit ze dat ze meer moet en wilt met dit schriftje. Met behulp van Rogers opent ze een pop-up restaurant en voelt ze zich al snel weer helemaal thuis op het eiland.

Ik heb niet veel boeken gelezen, waar ik van het begin tot het einde, een glimlach op mijn gezicht heb. De vitamine F, de feelgood spat er echt vanaf. Ik moet wel zeggen dat ik in het begin van het boek soms een beetje moeite had om de personages uit elkaar te houden. Dit kwam door de gekke namen van de eiland bewoners, denk dan bijvoorbeeld aan de namen Eck, Fintan, Innes, en zo zijn er nog wel een paar. Maar hoe verder ik in het boek kwam, hoe makkelijker kon ik ze uit elkaar houden. Ik moet zeggen dat de juiste elementen in dit boek aanwezig zijn, korte hoofdstukken en het boek is erg makkelijk geschreven. Maar ook de mooie bestemming waar het verhaal zich afspeelt, daarnaast ook natuurlijk de verliefdheid en de grappige en aangename personages. Ik weet zeker dat ik nu wel eens vaker een feelgood roman zal pakken om te lezen, aangezien ik echt heb genoten van dit boek.

Dit is het eerste boek wat ik van Jenny Colgan heb gelezen en dit boek smaakt echt naar meer feelgood!

Gegevens van dit boek:
Titel: Café Zon & Zee
Auteur: Jenny Colgan
Uitgever: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s Paperback: 384
ISBN Paperback: 9789024579143
ISBN E-book: 9789024579150
Prijs Paperback: € 17,50
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge