Bryan las: Jennefer Mellink – Genadeloos

Toen we zagen dat er bij LS Amsterdam weer een nieuwe titel van Jennefer Mellink zou verschijnen waren wij erg benieuwd. Na de korte inhoud gelezen te hebben, wisten wij zeker dat we deze wilde lezen en hebben we een recensie-exemplaar aangevraagd. Niet lang na verschijning ontvingen wij deze dan ook. Hier willen wij LS Amsterdam natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De 16-jarige Clemens is het liefst op zichzelf. Hij trekt zich steeds vaker terug in zijn kamer en laat zelfs in huis een bom ontploffen. Zijn vader Ernst ziet het als een uit de hand gelopen experiment, maar zijn moeder Mildred maakt zich ernstige zorgen. Ze is het ene incident waar Clemens drie jaar eerder bij betrokken was nog niet vergeten…
Lenthe, Clemens’ tweelingzus, stort zich intussen in het uitgaansleven en krijgt een relatie met de twaalf jaar oudere Joshua. Niet lang daarna lijkt iemand haar te achtervolgen, en ze krijgt zelfs anonieme dreigbriefjes. Dan verdwijnt er een meisje. De zaak krijgt veel media-aandacht en alle sporen leiden naar Clemens.

Het park lijkt verlaten. Hier is verder niemand. Behalve zij en ik. Haar hand verdwijnt kort in haar jaszak. Ze loopt langzamer nu. Haar hoofd voorovergebogen. Ik denk dat ze haar telefoon vast heeft. Met grote, snelle stappen kom ik dichterbij en ga vlak achter haar lopen. Haar sterke parfum dringt mijn neusgaten binnen. Ik kan haar al bijna proeven…

De cover

De cover is opgedeeld in twee gedeeltes. Op het bovenste deel is een jongen te zien. Ik neem aan dat dit Clemens is en op het onderste gedeelte is een jonge meid, op de kop, te zien. Dit is in mijn beleving Clemens’ zus Lenthe. Het gezicht van Clemens is duidelijk te zien en het gezicht van zijn zusje wazig. Nu, na het lezen van het verhaal, snap ik de cover en vind ik hem goed bij het verhaal passen. De quote ‘Zelfs in een liefdevol gezin kunnen goed en kwaad heel dicht bij elkaar liggen…’ past ook goed bij het verhaal. Wat mij betreft een uitstekende en erg mooie cover.

De auteur

Jennefer Mellink debuteerde met Gebroken, die door Hebban werd genomineerd voor Beste Young Adult Thriller 2014. Daarna volgden Kwaad Bloed, Gevarenzone, Opgepast! en Vermoorde onschuld. Jennefer is YA-boeken gaan schrijven omdat ze leesplezier bij jongeren wil aanwakkeren. Lezen is leuk, als je maar het juiste boek in handen hebt!

Jennefer Mellink schrijft spannende YA-thrillers met verrassende ontknopingen. Haar nieuwe YA-thriller Genadeloos is weer misdadig goed.

Het verhaal

Clemens is 16 jaar en hij trekt zich het liefste terug op zijn kamer. Zijn kamer is zijn domein en hij kan er alles doen. Hij laat er zelfs een bom ontploffen. Ernst, de vader van Clemens ziet het probleem niet zo, want, het was toch maar een uit de hand gelopen experiment? Maar Mildred, Clemens moeder, is net het tegenovergestelde, zijn maakt zich wel ernstige zorgen. Want waar eindigt dit? Drie jaar geleden was Clemens ook al ergens bij betrokken, en dat is Mildred nog niet vergeten…
Clemens tweelingzus, Lenthe, heeft ondertussen het uitgaan ontdekt en ze ontmoet de twaalf jaar oudere Joshua. Het klikt zo goed dat ze een relatie krijgen. Vanaf dat moment lijkt haar iemand te volgen en ontvangt ze vreemde briefjes met een dreigende ondertoon. Van wie zijn die mysterieuze briefjes? Als even later ook nog een meisje verdwijnt, bereikt het ook de media. Maar alle sporen leiden maar naar één persoon. Clemens. Wat heeft hij hiermee te maken?

Mijn mening

In het verleden las is ‘Vermoorde onschuld‘, van de hand van Jennefer Mellink. Toen was ik al erg enthousiast over haar schrijfstijl, dus ik was erg benieuwd naar haar nieuwste boek. 🙂

Wat ik altijd fijn vind is als een auteur korte hoofdstukken gebruikt. Dit zorgt er altijd voor dat de vaart lekker in het verhaal blijft. Mellink heeft dit in ‘Genadeloos’ dan ook toegepast. Daarnaast heeft ze de zinnen ook lekker kort gehouden en gebruikt ze geen moeilijke woorden. Dit zal het jongere publiek zeker aanspreken. Hier en daar heeft ze een goede en ook spannende cliffhanger ingevoegd. Dit houdt mij dan ook gekluisterd aan het verhaal.

Het verhaal wordt verteld vanuit de vier gezinsleden. Dit houdt het verhaal speels en zorgt ervoor dat het verhaal van alle kanten belicht wordt. Ook staat er boven elk hoofdstuk een datum en tijd. Dit vind ik altijd ideaal, zo kan ik me nog beter in het verhaal verplaatsen.

Hier en daar komen, voor mij als volwassenen, sommige dingen een beetje over de top over. Mij valt dit op, maar of een jongere, wat de doelgroep van Mellink is, dit opvalt weet ik niet. Ondanks dit heb ik ‘Genadeloos’ met erg veel plezier gelezen. Ik vind het een geslaagd boek.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Genadeloos

Gegevens van dit boek:
Titel: Genadeloos
Auteur: Jennefer Mellink
Uitgever: LS Amsterdam
Aantal pagina’s hardcover: 224
ISBN hardcover: 9789024588794
Prijs hardcover: € 15,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge