Bryan las: Jackie van Laren – Lentegroen

Toen wij zagen dat Jackie van Laren bezig was met het schrijven van een nieuwe serie, waren wij erg nieuwsgierig. Want dat Jackie feelgood-verhalen kan schrijven heeft ze al lang en breed bewezen. Na een mailtje aan de uitgeverij ontvingen wij rond de verschijningsdatum een recensie-exemplaar van ‘Lentegroen’. Hier willen Uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als de stoere, zelfstandige boswachter Sylvie wordt bedrogen door haar vriend, aarzelt ze geen moment. Ze verhuist met haar dochter Ties naar een plek waar ze een nieuwe baan kan krijgen en zweert nooit meer aan een relatie te beginnen. Boswachterij De Grote Weijde, op de Utrechtse Heuvelrug, is een prachtig gebied, en het boshuisje waar ze zo in kan trekken is ook een bonus. Het enige minpunt: ze moet de als moeilijk bekend staande eigenaar van landgoed Woudenbergh zien over te halen het landgoed open te stellen voor recreanten.

Freek, de eigenaar van het landgoed, is mensenschuw, eenzelvig en een beetje wereldvreemd, maar tegelijk ook hyperintelligent. Hij zit niet te wachten op bemoeienis van buitenaf, maar als er criminele activiteiten op zijn landgoed plaatsvinden en hij Sylvies hulp heel hard nodig heeft, moet hij wel uit zijn schulp komen. Het gaat hem beter af dan hij had gedacht, al is hij ervan overtuigd dat hij zich beter verre van andere mensen kan houden. Vooral van zo’n leuke vrouw als Sylvie.

De cover

Op de cover is een landhuis te zien, omgeven door bomen en struiken. Het is net of de foto stiekem gemaakt is, terwijl de fotograaf in de struiken zat. Ik word wel vrolijk van de cover en ik vind hem ook goed bij het verhaal passen.

De auteur

Jackie van Laren (Amsterdam, 1968) heeft twee grote passies in haar leven: muziek en verhalen. Met de driedelige Q-serie maakte ze haar debuut als schrijfster. Daarna volgde het tweeluik Vallen en Opstaan, de vijfdelige Eilandliefde-serie en losstaande romans De meisjesmagneet en Thuiskomen. Met Opstaan won ze de Hebban Award voor Beste Roman.

Het verhaal

Als Sylvie, die in het dagelijks leven boswachter is, bedrogen wordt door haar vriend, neemt ze een drastische beslissing. Ze besluit om samen met haar dochter Ties een nieuw leven op te bouwen en ze reageert op een vacature bij Boswachterij De Grote Weijde, op de Utrechtse Heuvelrug. Ze krijgt de baan en boven op al dit geluk kan ze ook nog het boshuisje betrekken. Er is maar één minpuntje… Ze moet ervoor zorgen dat landgoed Woudenbergh open wordt gesteld voor recreanten, maar de eigenaar van dit landgoed is nu niet de makkelijkste persoon.

Freek is de eigenaar van landgoed Woudenbergh, hij heeft het niet zo op de buitenwereld, het liefste is hij gewoon op zichzelf, maar buiten dit alles is hij ook erg intelligent. Als er op zijn landgoed plotseling duistere zaakjes plaats vinden besluit hij om toch Sylvies hulp in te roepen. Hij moet wel! Blijkbaar is het toch niet zo moeilijk om uit zijn schulp te komen. Maar toch weet hij diep van binnen dat hij de mensen beter op afstand kan houden. Vooral als zo’n leuke vrouw als Sylvie contact zoekt.

Mijn mening

In het verleden las ik ‘Thuiskomen‘, geschreven door Jackie van Laren. Over dit boek was ik erg enthousiast en hierdoor keek ik ook erg uit naar haar nieuwste boek ‘Lentegroen’. Ik was benieuwd of dit boek mij ook zo goed wist te amuseren.

In ‘Lentegroen’ maken we kennis met de stoere boswachter Silvie. Ze niet niet alleen stoer, maar heeft ook haar hart op de juiste plek zitten. We stappen in het verhaal op het moment dat ze haar spulletjes aan het uitpakken is in haar nieuwe woning, het boshuisje. Ze doet dit samen met haar even stoere dochter Ties. Dit schouwspel zorgt er, op de manier hoe Van Laren dit geschreven heeft, voor dat ik snel door wil lezen, want ik wil meer lezen over Silvie en haar dochter Ties. Jackie van Laren weet er voor te zorgen dat ik een zwak krijg voor deze twee personages.

Als Freek, de eigenaar van landgoed Woudenbergh, om de hoek komt kijken, weet ik in eerste instantie niet zo goed wat ik van hem moet denken. Hij is een beetje een vreemde vogel. Maar hoe verder ik in het verhaal kom, hoe leuker Freek wordt… En dit vindt Silvie, het hoofdpersonage, ook.

Door de goede en mooie omschrijvingen van de natuur op de Utrechtse heuvelrug kon ik de bosgeur ruiken, tijdens het lezen. Ik weet dat veel mensen zeggen dat een feelgoodroman meer iets voor vrouwen is, maar ze heeft mij toch echt wel weten te overtuigen. Ik kan dan ook niet wachten tot het tweede deel in deze serie, ‘Zomerloof‘ verschijnt. Ik ben ik ieder geval fan van boswachter Silvie!

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Lentegroen

Gegevens van dit boek:
Titel: Lentegroen
Serie: Onder de bomen
Auteur: Jackie van Laren
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 352
Aantal pagina’s e-book: 262
Verteller luisterboek: Charlotte Lap
Duur luisterboek: 09:57:53
ISBN paperback: 9789022591444
ISBN e-book: 9789402315820
ISBN luisterboek: 9789052863573
Prijs paperback: € 17,50
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge