Bryan las: J. Sharpe & Melissa Skaye – Meedogenloos

Van Uitgeverij LetterRijn ontving ik het boek “Meedogenloos”, geschreven door J. Sharpe & Melissa Skaye, om te lezen en er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Uitgeverij LetterRijn hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Nadat hun ouders zijn vermoord, slaan de zusjes Mandy en Lisa Peeters op de vlucht. Het belastende bewijsmateriaal dat ze bij zich dragen, maakt dat ook zij moeten vrezen voor hun leven.

Vier jaar eerder verdween de toen dertienjarige Californische India Johnston spoorloos. Ze duikt buiten het zicht van haar familie op in de gedwongen prostitutie in België. Dan is er een klant die zich haar lot aantrekt.

Tim Bosman en Suzanne Meyer hebben elkaar na het verbreken van hun relatie al ruim zeven jaar niet meer gezien. Tim heeft in de journalistiek te maken met uiteenlopende zaken, waarbij hij niet altijd vrienden maakt. Als de omstandigheden Tim en Suzanne weer bij elkaar brengen, staat hun leven op het punt voorgoed te veranderen.

Op het eerste gezicht lijken dit drie op zichzelf staande gebeurtenissen. Schijn bedriegt …

Van J. Sharpe heb ik eigenlijk nog nooit iets gelezen, maar van Melissa Skaye wel, ik heb van haar onder andere In onschuld en Verminkte toekomst gelezen en ik kan jullie vertellen, ik ben fan van Skaye. Dus toen ik zag dat deze twee auteurs de handen in elkaar hadden geslagen, was ik erg benieuwd of ik zou merken dat het door twee personen geschreven is.

Op de cover zien wij een hut in het bos, naar mijn gevoel in de avondschemering. Door de gebruikte kleuren geeft het mij een mysterieus gevoel. Wat mij betreft een perfecte thriller cover die ook nog eens perfect aansluit bij het verhaal. Ik zou, door de cover, dit boek zeker hebben opgepakt in de boekenwinkel, ook als ik de auteurs niet zou kennen.

De zusjes Mandy en Lisa Peeters slaan hals over kop op de vlucht, nadat hun ouders zijn vermoord. De zusjes hebben bewijsmateriaal bij zich dat voor zichzelf spreekt, hierdoor is de kans erg groot dat ook zij vermoord worden.
India Johnston was pas dertien toen ze spoorloos verdween in haar woonplaats Californië. Nu vier jaar later duikt ze plotseling op in de gedwongen prostitutie in België. Tot dat ze een klant krijgt die zich zorgen om haar maakt en zich haar lot aantrekt.
Tim Bosman is werkzaam in de journalistiek, met dit beroep krijg hij met een diversiteit van zaken te maken, helaas ook zaken waar hij ook wel eens vijanden maakt. Op een gegeven moment komt Tim zijn ex Suzanne Meyer tegen. Ze hebben elkaar al zeven jaar niet gezien. Kort daarna gebeuren er dingen die hun levens voor altijd zullen veranderen…

Wat hebben deze drie verschillende gebeurtenissen met elkaar te maken? In eerste instantie niks, maar toch zit het anders in elkaar…

Toen ik in het boek begon te lezen zat ik snel in het verhaal. Doordat er drie verschillende verhaallijnen door elkaar lopen, had ik soms zoiets van “Wie is dat nog eens?”, maar als ik dan een paar regels gelezen had, wist ik het weer. Ik vind wel dat Sharpe en Skaye de verhaallijnen op een sublieme manier bij elkaar laten komen. Het verhaal was nergens saai en ik wilde ook constant verder lezen en had erg veel moeite om het boek even aan de kant te leggen.

Ik merkte wel dat er een persoon in het verhaal meespeelt waar ik zoiets had van “Huh wat doe jij hier in het verhaal” en tot op heden is het mij ook onduidelijk gebleven wat zijn rol in het hele verhaal is. Deze persoon is voor mijn gevoel niet echt een meerwaarde in het verhaal.

Ik heb ergens gelezen dat Sharpe meer uit zijn comfortzone moest stappen voor het schrijven van deze thriller. Aangezien de boeken van Sharpe toch altijd wel science fiction of fantasy bevatten. Maar ik moet zeggen dat ik erg verrast ben door hem. Ik merkte nergens in het boek wie welk stuk geschreven heeft in de thriller.

Wat mij betreft zijn Sharpe en Skaye een sublieme combinatie op thrillergebied en ik hoop dat ze snel weer de koppen bij elkaar steken om een volgende thriller te schrijven.

Gegevens van dit boek:
Titel: Meedogenloos
Auteur: J. Sharpe & Melissa Skaye
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn
Aantal pagina’s paperback: 9789491875489
ISBN paperback: 272
Prijs paperback: € 17,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge