Bryan las: J.D. Barker – Horen, zien, zwijgen

Ik zag ‘Horen zien zwijgen’ een tijdje geleden al in de folder van de uitgeverij staan. Omdat de cover mijn aandacht trok, ben ik natuurlijk ook de informatie gaan lezen. Nadat deze mij aansprak heb ik deze thriller aangevraagd. Na verschijning ontving ik dan ook een recensie-exemplaar. Hier wil ik uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van deze thriller: Al ruim vijf jaar terroriseert een moordenaar de inwoners van Chicago. Zijn modus operandi is altijd dezelfde: hij straft zondaars door hun kinderen te ontvoeren. De volgende dag ontvangen de ouders een pakketje met daarin een oor. De dag daarna volgen de ogen. Ten slotte de tong.

Wanneer op het lichaam van een verkeersslachtoffer een pakketje met een afgesneden oor word gevonden, weet detective Sam Porter twee dingen: 1) Dit is de moordenaar die hij zoekt, 2) hij heeft 72 uur om het laatste slachtoffer te vinden, de vijftienjarige Emory, voor zij aan uitdroging overlijdt. Op het lichaam van de moordenaar wordt ook een dagboek aangetroffen dat Emorys locatie prijsgeeft. Maar iets blijft aan Porter knagen. Was de aanrijding wel een ongeluk? En is de overleden man inderdaad de seriemoordenaar, of loopt de echte killer nog vrij rond?

De cover

Op de cover is het gezicht van een jonge vrouw te zien. De cover heeft naar mijn idee een beetje een doffe kleur, maar de blauwe ogen van de jonge vrouw springen er echt uit. Ze heeft een beetje een doodse blik. De cover vind ik erg goed en deze zou me ook zeer zeker opgevallen zijn in bijvoorbeeld de winkel of bibliotheek.

De auteur

J. D. Barker (1971) begon zijn carrière als journalist en ghostwriter. In 2014 verscheen zijn eerste roman,’Forsaken’, die een grote hit werd in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittanië. Barker woont in de Verenigde Staten.

Het verhaal

De inwoners van Chicago zijn al vijf jaar in de ban van een seriemoordenaar. Hij gaat elke keer op dezelfde manier te werk. Hij wil mensen die een zonde hebben begaan straffen. Hij ontvoert als eerste een van de kinderen van de zondaars. De dag erna ontvangen de ouders een doosje met het oor van hun kind. De dag erna volgen de ogen en als laatste volgt de tong van hun zoon of dochter…

Als er bij een verkeersongeval een doosje met een afgesneden oor, op het lichaam van het slachtoffer, wordt gevonden, weet rechercheur Sam Porter het zeker. Dit is de seriemoordenaar die ze al jaren zoeken. Maar het is hem ook meteen duidelijk dat hij, door de vondst van dit oor, nog 72 uur de tijd heeft om zijn laatste slachtoffer te vinden. Het gaat om de vijftienjarige Emory. Naast het doosje, met het afgesneden oor, wordt er ook op het lichaam van de moordenaar een dagboek aangetroffen met aanwijzingen erin waar Emory is. Maar Porter weet zeker dat er iets niet klopt. Is dit verkeersongeluk wel een echt ongeluk? En is de overleden man de seriemoordenaar? Of loopt deze nog ergens rond in de straten van Chicago? Porter en zijn team zetten alles op alles om dit uit te zoeken. Maar de tijd dringt…

Mijn mening

Bij ons heeft Veronique dit boek, Horen zien zwijgen, als eerste gelezen. Toen ze het boek dichtsloeg zei ze meteen ‘Bryan, dit is echt een boek voor jou!’. En als Vero dit zegt kan ik er al bijna van uitgaan dat het ook zo is. Ik had het geluk dat dit het volgende boek op mijn lijstje was. Nu achteraf ben ik zo blij dat ik dit boek gelezen heb. Ik ben gewoon van mijn stoel geblazen. Om dit in 2019 nog te overtreffen moet veel gebeuren.

Als je normaal een thriller leest komt er ook wel een verhaallijn met bijvoorbeeld een dagboek voorbij. Dit lees ik meestal en neem ik waar om meer over bijvoorbeeld de dader te weten te komen. Dit is in dit verhaal ook, maar toch, in dit boek voelt het anders. Ik heb er echt van genoten.

Elk personage in dit boek heeft Barker uitstekend uitgewerkt en het verhaal kan ik nergens vlak noemen. Ik kan je wel al waarschuwen. Hou jij niet van luguber? Dan weet ik niet of dit een boek voor jou is. Ik heb best al wat thrillers gelezen, maar ik had op bepaalde momenten echt zoiets van “Wow, cool!”. En dit heb ik niet vaak in een boek. Dus heb je al meer heftige thrillers gelezen? Dan zou ik je dit boek echt aanraden om te lezen.

Ik hoop dat Barker snel weer een thriller zoals deze gaat schrijven. Ik ben ook van mening dat dit boek wel eens het eerste deel van een serie zou kunnen zijn. Dus ik wacht met veel interesse af of er een vervolg op komt. 😉

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Horen, zien, zwijgen
Auteur: J.D. Barker
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 400
Aantal pagina’s E-book: 352
ISBN paperback: 9789022585146
ISBN E-book: 9789402311846
Prijs paperback: € 15,99
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Bryan las: J.D. Barker – Horen, zien, zwijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge