Bryan las: Ivonne Wilken – Instinct + Winactie

Toen wij zagen dat er een debutant de weg naar Kabook uitgevers had gevonden, waren wij erg nieuwsgierig aangezien de korte inhoud ons erg aansprak. Na een mail gestuurd te hebben naar de uitgeverij, kregen wij positief antwoord en een paar weken geleden ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar van ‘Instinct’. Hier willen wij Kabook uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Alex kan zijn geluk niet op als hij vader wordt. Hij is een echte goedzak, iemand die altijd voor iedereen klaar staat. Maar wanneer zijn beste vriend zijn zoontje verliest, wordt Alex overvallen door een gevoel van machteloosheid. Als hij een politiebericht hoort over de moord op een achtjarig jongetje, besluit hij zijn frustratie om te zetten in speurwerk. Alex wil de seriemoordenaar T. vinden.

Zodra hij zich in de moorden verdiept, merkt hij iets vreemds op. De moord op de kleine jongen draagt duidelijk T.’s signatuur, maar die koos eerder alleen succesvolle, jonge vrouwen. Waarom is dat patroon veranderd? Kan Alex zich verplaatsen in de denkwereld van deze gewetenloze psychopaat en hem opsporen?

De cover

Op de cover is een raam te zien. Omdat het raam er oud en verlaten uitzien, geeft het een lugubere sfeer weer. Dit soort covers spreekt mij altijd erg aan, aangezien wij zelf vroeger veel verlaten panden hebben gefotografeerd. Ik ben echt fan van deze cover. Hij past goed bij het verhaal en geeft de juiste sfeer weer. Deze cover zou mij zeker en vast opgevallen zijn in de winkel.

De auteur

Ivonne Wilken schrijft vanuit Tromsø, een stad binnen de poolcirkel in Noorwegen. Met criminologie, antropologie en journalistiek als achtergrond, schrijft ze psychische thrillers en korte verhalen waarin ze lezers op een onverwachte manier raakt. Ivonne is vooral geïnteresseerd in de beweegredenen van mensen en het creëren van spanning.

Het verhaal

Als Alex vader wordt zit hij op een roze wolk. Hij kan zijn geluk niet op. Maar als zijn beste vriend zijn zoontje verliest, kan Alex dit niet verkroppen en moet hij het gevecht van zijn beste vriend machteloos toezien. Als Alex even later een politiebericht hoort over een achtjarig jongetje, die vermoord is, besluit hij op onderzoek uit te gaan. Hij wil kosten wat kost de seriemoordenaar, die de naam T. draagt, vinden.

Tijdens zijn onderzoek valt het Alex al snel op dat T., ook bij dit jongetje, dezelfde werkwijze gebruikte, echter bij de andere moorden koos hij telkens voor jonge, succesvolle, vrouwen. Hij vraagt zich al snel af waarom dit veranderd is? Alex heeft er alles voor over om T. te vinden. Kan hij T. ontmaskeren?

Mijn mening

Zoals de meeste mensen weten ben ik altijd te vinden voor een goede thriller en naar debutanten ben ik ook altijd erg nieuwsgierig, dus één en één is natuurlijk twee. Ik kon dan ook niet wachten om te starten in dit thrillerdebuut.

Het eerste hoofdstuk start direct goed. We lezen dat T. iemand aan het vermoorden is. De manier waarop Wilken dit heeft weten te vertalen naar het papier is erg spannend en dit zorgt er ook voor dat ik verder wil lezen.

Dat Wilken, door het schrijven van korte verhalen, ervaring in het schrijven heeft, merk je meteen. Ze weet mij als lezer echt aan het verhaal te kluisteren en ik had moeite om het boek aan de kant te leggen. De spanning is erg goed opgebouwd en vooral de pieken in deze spanningsbogen zijn subliem.

Sommige passages, vooral richting het einde zijn zo goed geschreven dat ik durf te zeggen dat deze auteur een zieke geest heeft, want anders verzin je dit niet. Ik ben best wel wat gewend, maar bij sommige stukken liepen mij de rillingen over de rug, op de positieve manier gelukkig. De ontknoping van het verhaal zag ik totaal niet aankomen en deze heeft mij dan ook blij verrast. Ik zat lange tijd de dader in een compleet verkeerde hoek te zoeken.

Soms stormt er een nieuwe thrillerauteur de boekenwereld in en die verbluft iedereen. Voor mij persoonlijk is Wilken daar een goed voorbeeld van. Ik kijk dan ook uit naar meer werk van deze auteur.

Gegevens van dit boek:
Titel: Instinct
Auteur: Ivonne Wilken
Uitgever: Kabook uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 298
ISBN paperback: 9789083042497
Prijs paperback: € 21,99

Dit boek is o.a. reserveerbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Wij mogen één fysieke exemplaar van ‘Instinct’, geschreven door Ivonne Wilken verloten. Hier willen wij Kabook uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Instinct’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 9 april 2021. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

3 thoughts on “Bryan las: Ivonne Wilken – Instinct + Winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge