Bryan las: Hugo Luijten – Verast

Veronique heeft een tijdje geleden Verast ontvangen van uitgeverij Lannoo. Aangezien ze zo enthousiast was wilde ik dit boek ook zelf graag lezen. Aangezien ik graag Belgische politiethrillers lees. Ik wil uitgeverij Lannoo dan ook bedanken dat wij dit recensie-exemplaar mochten ontvangen

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: In een Antwerpse megabioscoop kost een rampzalige brand tientallen mensen het leven. Gaat het om een terroristische aanslag? Een bendeafrekening? En welk politiek belang heeft burgemeester Denaeyer, die zich voortdurend met de zaak bemoeit? De politie tast in het duister en de uitgebluste commissaris Stef Cools lijkt wel de laatste persoon die geschikt is om het onderzoek in deze kolkende chaos te leiden. En dan wordt hij een persoonlijk doelwit…

De cover

Op de cover is een brandende zippo aansteker te zien. De quote die op de cover staat luidt “Een gruwelijke aanslag schokt Antwerpen. Is het terreur of schuilt er meer achter?.” Deze quote maakt mij nieuwsgierig. Mede door het kleurgebruik op de cover zou deze mij zeker opgevallen zijn als ik het boek ergens zag liggen.

De auteur

Hugo Luijten is historicus en schrijver en woont in Antwerpen. Naast romans schrijft hij regelmatig columns en artikelen voor kranten, vakbladen, online magazines en radioprogramma’s. Hij publiceerde eerder al de verhalenbundel ‘Baby C’ (2015) en de oorlogsroman ‘Offer voor een verloren zaak’ (2017). ‘Verast’ is zijn eerste thriller, waarin hij de inmenging van media en politiek grondig onder de loep neemt.

Het verhaal

Tijdens een grote brand in de Antwerpse MovieCity zijn tientallen bezoekers omgekomen. Hoe kon deze brand ontstaan? Heeft IS hier iets mee te maken? Of is het een afrekening in de onderwereld? En wat is het belang van Denaeyer, de burgemeester, die zich constant mengt in deze zaak? Stef Cools, een uitgebluste commissaris van de politie tast compleet in het duister. Cools gaat samen met zijn team op onderzoek uit. Maar is hij wel de juiste persoon voor dit beladen onderzoek? In eerste instantie gaat dit goed… Tot het moment dat hij het doelwit wordt…

Mijn mening

Zoals ik al eerder zei, kreeg ik de tip van Veronique om dit thrillerdebuut te gaan lezen. Ze zei dat het een echt “Bryan-boek” was en ik moet zeggen ik hou wel van een goede politiethriller en als er dan ook nog eens een rechercheur compleet zijn eigen zin doordrijft. Heerlijk, voor zo’n boeken kan ik echt gaan zitten en van genieten.

Je kunt Commissaris Stef Cools een beetje vergelijken met Hannah Maes in de boekenserie van Code 37. Een commissaris, lekker eigenwijs, en dan alles op zijn/haar eigen manier doen.

Meteen in het begin van het verhaal merk je al dat er in het verleden van Commissaris Cools iets gebeurd is. Hierdoor had ik in eerste instantie het gevoel dat ik iets van voorkennis miste. Maar gaandeweg het verhaal wordt duidelijk wat er gebeurd is in het verleden van de uitgebluste commissaris. Dit heeft Luijten op een erg goede manier gedaan.

‘Verast’ is echt een lekker puzzelboek. Je kunt samen met het team van Stef Cools op zoek gaan naar wat er precies is gebeurd en wat de motieven zijn van de dader. Wat mij betreft is dit een politiethriller hoe die hoort te zijn!

Ik kende de auteur Hugo Luijten niet. Maar ik kan jullie vertellen, Luijten is een auteur die heel hoog op mijn volglijstje komt te staan. Verast, zijn thrillerdebuut, vraagt gewoon voor een vervolg met Commissaris Cools in de hoofdrol

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Verast
Auteur:  Hugo Luijten
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s paperback: 368
Aantal pagina’s E-book: 368
ISBN paperback: 9789401455640
ISBN E-book: 9789401456517
Prijs paperback: € 20,99
Prijs E-book: € 15,9

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge