Bryan las: Hugo Luijten – Undercover: Alles of niks + Winactie

In eerste instantie hadden we deze nieuwe thriller van Hugo Luijten niet aangevraagd aangezien wij niks aan de serie Undercover vonden. Echter na een berichtje van Hugo dat het boek heel anders was dan de serie, was ik toch erg nieuwsgierig. Na een mailtje naar de uitgeverij ontvingen wij dan ook al vrij snel een recensie-exemplaar op de mat. Hier willen wij Uitgeverij Lannoo natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: In een poging om de witwaspraktijken van een criminele bende aan het licht te brengen, infiltreert undercoveragent Bob Lemmens in een gokkastenimperium in de Limburgse plattelandsgemeente Kinrooi, nabij de Nederlandse grens. Het lijkt een routineklus, totdat er een dode valt en Bob steeds dieper verstrikt raakt in de duistere zaakjes van de familie. Zal hij erin slagen de bende op te rollen voor hij ontmaskerd wordt?

De cover

De cover is vrij donker en geeft mij het gevoel dat het avond of nacht is. Op de cover is Bob Lemmens, in het echte leven Tom Waes, te zien. Hij heeft een zorgelijke blik. De cover spreekt mij aan. Maar doordat Tom Waes op de cover staat leg ik meteen de link met de serie Undercover en daarom zou ik hem waarschijnlijk niet opgepakt hebben om de flaptekst te gaan lezen. Achteraf bezien onjuist, omdat, zoals Hugo zelf al aangeeft, het boek heel anders dan de serie is.

De auteur

Hugo Luijten is schrijver en woont in Antwerpen. Hij publiceerde eerder al de beklijvende thrillers Verast (2018), De Brexitmoorden (2019) en Het jaar van de slang (2020).

Het verhaal

Undercoveragent Bob Lemmens krijgt de opdracht om te infiltreren bij een criminele bende, die zich ophoudt in het Limburgse Kinrooi, vlak aan de Nederlandse grens. Deze bende staat bekend om hun witwaspraktijken. Aan Bob de taak om zoveel mogelijk informatie te bemachtigen. Het lijkt in eerste instantie om een routineklus te gaan, maar al snel wordt het duidelijk dat het toch niet zo’n makkelijke klus is. Bob raakt steeds verder verstrikt in de illegale praktijken van deze familie. En als er een dode valt is er geen weg meer terug. Zal hij zijn cover hoog kunnen houden? Of wordt hij ontmaskerd voor hij de bewijzen op tafel kan leggen?

Mijn mening

Wij lazen eerder ‘Verast‘, ‘De Brexitmoorden‘ en ‘Het jaar van de slang‘, van de hand van Hugo Luijten. Maar omdat wij niet zoveel hebben met de serie Undercover waren wij toch een beetje terughoudend met het aanvragen van dit boek. Nadat Hugo ons uitdrukkelijk vertelde dat zijn boek eigenlijk niks, op het hoofdpersonage na, te maken had, durfden we het toch aan om deze titel aan te vragen. Maar wat ben ik blij dat we ‘Undercover: Alles of niks’ toch hebben aangevraagd. Want wat een gaaf boek is dit!

In het begin van het verhaal maken we kennis met Bob Lemmens. Bob is undercoveragent en heeft een vrouw en twee kinderen. Als Bob, op zijn vrije dag, met zijn gezin naar het zwembad gaat, staat plotseling zijn meerdere bij het zwembad met een nieuwe opdracht voor Bob. Hij moet undercover gaan bij een familie die een gokkastenimperium hebben en verdacht worden van witwaspraktijken. Bob ziet dit in eerste instantie niet zo zitten want, hij wilde net met zijn gezin een dagje gaan zwemmen. Uiteindelijk stemt hij toe en besluit de opdracht aan te nemen en te infiltreren in de wereld van leugens, geweld en witwassen….

Hugo Luijten is er met ‘Undercover: Alles of niks’ in geslaagd om een bizar goede thriller neer te zetten. Ik heb van de eerste tot de laatste pagina genoten van dit verhaal. Wat mij betreft had het verhaal nog 200 pagina’s langer mogen zijn. Dit verhaal bezit de juiste portie spanning en door de filmische schrijfstijl zag ik het verhaal echt voor mijn ogen afspelen.

Aangezien wij zelf in Landgraaf wonen herkende ik veel plaatsen in het boek, daarnaast gebruikt Luijten ook wel een aantal Limburgse woorden in het boek. Hier moest ik soms echt om gniffelen. En wat ik dan ook weer mooi vind is dat je deze woorden, als niet Limburger, ook goed zou begrijpen.

Persoonlijk hoop ik dat er nog een vervolg op dit verhaal gaat komen en dat we nog meer over Bob Lemmens kunnen gaan lezen in de toekomst. Ik sta dan vooraan in de rij om het boek te gaan lezen. Want ik ben fan!

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Undercover-alles-of-niks

Gegevens van dit boek:
Titel: Undercover: Alles of niks
Auteur: Hugo Luijten
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s paperback: 266
Aantal pagina’s e-book: 304
ISBN paperback: 9789401471886
ISBN e-book: 9789401471893
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 15,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow.

Wij mogen drie fysieke exemplaren van ‘Undercover: Alles of niks’, geschreven door Hugo Luijten verloten. Hier willen wij uitgeverij Lannoo natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Undercover’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 18 februari 2021. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge