Bryan las: Heleen Smit – Op het verkeerde moment + Winactie

Nadat wij de persmail over ‘Op het verkeerde moment’ gelezen hadden, waren wij erg nieuwsgierig. De korte inhoud klonk erg goed en wetende dat dit een debuut is maakte ons enthousiast. Daarom hebben wij terug geantwoord dat wij interesse hadden in deze thriller. Niet veel later ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar van ‘Op het verkeerde moment’. Hier willen wij De Crime Compagnie natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Je rijdt in een sneeuwstorm over een stil bosweggetje. Er ligt iets op de weg. Zou jij stoppen?

Sophie Hofman doet het wel. Ze stapt uit om te kijken wat er op de weg ligt. Het blijkt een gewonde man te zijn. De man dwingt haar hem te helpen en zuigt haar mee in een zaak waarbij haar rol verdergaat dan die van een toevallig slachtoffer.

De cover

De cover vind ik erg goed bij het verhaal passen. Wat ik wel erg leuk zou hebben gevonden is als er op de voorgrond nog ‘iets’, een silhouet, van een man te zien zou zijn, die op de weg lag. Maar ondanks dat, vind ik de cover erg sterk.

De auteur

Heleen Smit (Ede, 1983) studeerde journalistiek en is redacteur bij een nieuwswebsite voor de food- en agribusiness. Ze woont in Doetinchem met haar vriend en twee honden. Op het verkeerde moment is haar debuut.

Het verhaal

Als Sophie Hofman over een stille, besneeuwdebosweg rijdt doemt er plotseling iets voor haar op. Ze kan niet goed zien wat het is en ze besluit te stoppen en te gaan kijken. Maar was dit wel zo’n slim idee?
Het blijkt een man te zijn. De, voor haar, onbekende persoon dwingt haar vervolgens om hem te helpen met zijn vlucht, want hij is ontsnapt uit de gevangenis. Sophie raakt steeds meer betrokken in de duistere wereld van deze persoon. Is ze een toevallig slachtoffer van deze ontsnapte man?

Mijn mening

Persoonlijk lees ik altijd graag debuten. Alleen al om nieuwe auteurs te ontdekken. Soms is het niks, maar soms ontdek je een auteur met veel potentie en laat Heleen Smit nu net onder die laatste categorie vallen.

‘Op het verkeerde moment’ is opgedeeld in vier delen. Deze delen zijn natuurlijk ook weer opgebouwd in hoofdstukken. Ik moet zeggen dat het verhaal me vanaf het eerste hoofdstuk in zijn greep heeft, want eigenlijk direct in het begin van het verhaal gebeurt er al iets wat een belangrijke rol speelt in het verhaal. Er ligt een man, Vince genaamd, op de weg en Sophie besluit uit te stappen en te gaan kijken. Smit weet dit op zo’n beeldende manier te omschrijven dat ik het idee had dat ik zelf in de auto zat. Hierdoor zit ik dan ook meteen in het verhaal en wil ik verder lezen.

Door de korte hoofdstukken en de snelle pen die Heleen Smit heeft vlieg je door het verhaal. Hier en daar zakt de spanning een beetje in, maar gelukkig niet voor lang, want de spanning komt keihard terug. Heleen weet mij in ieder geval aan haar debuut te kluisteren.

wat mij betreft is Heleen Smit een Nederlandse thrillerauteur die een mooie schrijfcarrière in het vooruitzicht heeft. Ik, en ik denk ook veel andere lezers, kunnen niet wachten op een volgend boek van haar. Ik blijf haar in ieder geval met veel plezier volgen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Op het verkeerde moment
Auteur: Heleen Smit
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 342
Aantal pagina’s e-book: 300
ISBN paperback: 9789461094124
ISBN e-book: 9789461094216
Prijs paperback: € 17,95
Prijs e-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Wij mogen één fysiek exemplaar van ‘Op het verkeerde moment’ verloten. Hier willen wij De Crime Compagnie natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

Wil je extra kans maken of heb je geen Facebook en wil je toch kans maken?

 • Deel het bericht op Facebook openbaar op je Facebook profiel.
 • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
 • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
 • Laat een reactie achter onder dit bericht welke stappen je gevolgd hebt.

Deze winactie loopt tot en met 29 april 2020. Hierna zullen wij zo snel mogelijk de winnaar bekend maken.

Succes!

10 thoughts on “Bryan las: Heleen Smit – Op het verkeerde moment + Winactie

 1. Op het verkeerde moment
  ik zou het debuut van deze schrijfster graag willen lezen. daarna zou ik het in een minibieb zetten voor andere liefhebbers,

 2. Geliked en gereageerd op Facebook. Gedeeld op Instagram (@boekenkastje_). Hele leuke winactie weer ! Ik doe graag mee ?

 3. Het vereiste gedaan, verder nog gedeeld op Facebook en volg ik ook via mail zodra ik de bevestigingslink binnen krijg 😉

 4. Altijd leuk om kennis te maken met een nieuwe auteur. Het klinkt spannend en maakt mij zeker nieuwsgierig. Ik volg op Bloglovin en ontvang de mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge