Bryan las: Heather Chavez – Geen slechte daad

In de folder van Karakter uitgevers kwamen wij ‘Geen slechte daad’, geschreven door Heather Chavez tegen. Nadat we de korte inhoud hadden gelezen voelde het meteen goed en waren wij erg nieuwsgierig naar dit boek. Na een mailtje gestuurd te hebben naar de uitgeverij ontvingen wij, rond de verschijningsdatum, een recensie-exemplaar in de bus. Hier willen wij Karakter uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Op weg naar huis is Cassie ’s nachts getuige van een gruwelijke aanval. Een man slaat een vrouw in elkaar. Cassie besluit het alarmnummer te bellen, maar dan doet ze precies waarvoor de meldkamer haar had gewaarschuwd: ze stapt uit de auto. Direct raakt ze betrokken bij het gevecht. Ze loopt een paar blauwe plekken op, maar wat vooral indruk maakt is het dreigement van de aanvaller: hij laat Cassie alleen leven als zij zijn slachtoffer laat sterven. Terwijl Cassie toch besluit om de vrouw te helpen, gaat de man er met haar auto vandoor. Hij weet nu hoe ze heet, waar ze woont en dat ze kinderen heeft.
De politie adviseert Cassie om voorzichtig te zijn. Maar de volgende dag verdwijnt haar man met hun 6-jarige dochter. Heeft het voorval van de vorige avond iets met de verdwijning te maken? Of is er iets anders aan de hand?

De cover

Op de cover is een gedeelte van een vrouwengezicht te zien. Ik neem aan dat dit Cassie is. Het belangrijkste onderdeel op de cover lijkt haar haar te zijn, aangezien het haar het grootste gedeelte van de cover in beslag neemt. Met de cover zelf heb ik niet zoveel, wel zou ik het boek opgepakt hebben aan de hand van de quote die op de cover staat.

De auteur

Heather Chavez studeerde Engelse literatuur en werkte als journalist, redacteur en auteur voor onder meer thriller- en televisieblogs. Ze woont met haar gezin in Santa Rosa, Californië, waar zij schrijft aan haar volgende boek.

Het verhaal

Als Cassie ’s nachts, na een dag werken, op weg is naar huis, ziet ze een mishandeling. Een man slaat een vrouw in elkaar. Zoals iedereen zou doen besluit Cassie om het alarmnummer te bellen. De meldkamer neemt de melding aan en adviseert Cassie om vooral niet uit de auto te stappen. Maar Cassie is eigenwijs en besluit om toch uit te stappen om de vrouw te helpen. Maar was dit wel zo’n slim idee? Ze loopt wat schrammen en blauwe plekken op, maar dat is nog niks tegenover het dreigement wat de aanvaller uit. Cassie zou blijven leven als ze het slachtoffer zou laten sterven. Cassie snapt er niks van. Wat is hier aan de hand? En wat heeft zij hier mee te maken? De aanvaller gaat er met Cassie’s auto vandoor. Door de persoonlijke spullen die in de auto liggen weet de dader nu wie ze is, dat ze een man en kinderen heeft en waar ze woont.
Op advies van de politie is Cassie voorzichtig. Wie kan die dader zijn? Als de volgende dag haar man en hun zes jarig dochtertje verdwijnt weet Cassie niet meer wat ze moet doen. Heeft dit iets met de ruzie van de dag ervoor te maken? Of is dit toeval?

Mijn mening

Geen slechte daad is het debuut van deze auteur en als de korte inhoud goed klinkt hebben ze al snel mijn aandacht. Zo ook dit boek. Ik begon met, toch wel, hoge verwachtingen aan dit boek. Eigenlijk direct aan het begin van het verhaal raakt Cassie, de hoofdpersoon, betrokken bij een ruzie tussen twee personen. Hierdoor is de spanning meteen in het eerste hoofdstuk volop aanwezig. Chavez weet de situatie erg beeldend te beschrijven en over te brengen op de lezer.

Helaas na deze eerste boost aan spanning zwakt dit, voor mijn gevoel, voor het grootste gedeelte weg. Dit vind ik erg jammer, want het verhaal begon zo spannend. Er blijft wel nog een onderhuidse spanning aanwezig, echter deze kan niet tippen aan de eerste hoofdstukken van het verhaal.

Chavez heeft de hoofdstukken fijn kort gehouden, waardoor het verhaal wel lekker doorleest. Door het verhaal in de ik-vorm te schrijven, vanuit de hoofdpersoon Cassie, kreeg ik, tot op een bepaalde hoogte, een band met dit personage. Dit vind ik altijd fijn tijdens het lezen. Echter de andere personages die aan bod kwamen bleven, voor mijn gevoel, wat oppervlakkig. Hier had ze wat mij betreft wat meer aandacht aan mogen besteden. Ik denk dat het verhaal dan een stuk beter uit de verf was gekomen.

Chavez is wel een auteur om te blijven volgen, want ze heeft zeker de potentie om een knaller van een thriller neer te zetten. Ik ben dan ook benieuwd naar haar volgende boek.

Leesfragment

Ben jij na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit verhaal? Lees dan onderstaand leesfragment.

Geen-slechte-daad

Gegevens van dit boek:
Titel: Geen slechte daad
Auteur: Heather Chavez
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 368
Aantal pagina’s e-book: 368
ISBN paperback: 9789045219141
ISBN e-book: 9789045216850
Prijs paperback: € 21,50
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge