Bryan las: Ghislaine Frison – Een spoor van herkenning

We werden, enige tijd geleden, benaderd door Ghislaine Frison, of we interesse hadden om haar boeken te recenseren. Aangezien ik van Nederlandse thrillers hou, was mijn interesse al snel gewekt en heb ik volmondig ja gezegd op haar recensie-verzoek. Niet veel later ontvingen wij een recensie-exemplaar van onder andere ‘Een spoor van herkenning’. Hier willen wij Ghislaine Frison natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Dana Rozenburg runt haar eigen dierenartsenpraktijk in een boerendorp in Overijssel.

Ze doet haar best zich als ‘nieuwkomer’ staande te houden tussen de wat stugge bevolking.

Wanneer er een brute moord wordt gepleegd in het naburige Delingen en ook Dana plotseling verdwijnt, schudt het dorp op haar grondvesten.

Wie is deze dierenarts eigenlijk? Wat weet biologisch boer Job en wat hebben de andere veehouders te verbergen? Zelfs assistente Leonie gedraagt zich vreemd.

De ervaren inspecteur Derk de Jong, die het onderzoek leidt, probeert tussen alle bemoeienissen en speculaties de juiste richting te vinden. Daarbij wordt ook Oscar, rechercheur en ex-vriend van Dana, niet gespaard. Derk voelt dat er iets niet klopt, ook al kent hij Oscars geheime verleden.

Samen met zijn team haalt Derk veel naar de oppervlakte, maar het spoor naar de jonge dierenarts ontbreekt…

De cover

Op de cover is een koe te zien. De cover is kleurrijk, dit komt mede door het groen van het gras op de cover. Ik heb een idee dat de cover geschilderd is. De naam van de auteur staat er in sierlijke, zwarte letters op en de titel van het boek in oranje letters. De cover past wel bij het verhaal, aangezien dit over een dierenarts gaat. Maar hij spreekt me helaas niet echt aan. Ik denk dat ik er in de boekhandel zo langs gelopen zou zijn.

De auteur

Ghislaine Frison (1972) is geboren in Alphen aan den Rijn en verhuisde op twaalfjarige leeftijd met haar ouders naar het zuiden van Gelderland. Ze bracht haar jeugd door in een landelijke omgeving waar ze nog steeds woont met haar man en twee kinderen. Ghislaine werkt op freelance basis als copywriter en auteur. In 2018 bracht zij haar debuutroman ‘Een spoor van herkenning’ uit.

Het verhaal

In een normaal zo rustige boerendorpje, in Overijssel, runt Dana Rozenburg haar eigen dierenartsenpraktijk. Ze heeft het niet zo makkelijk, want als nieuwkomer in het dorp moet ze zich nog bewijzen. Dana merkt dat de bevolking toch aardig stug is.
In Delingen, een dorp in de buurt, wordt een bizarre moord gepleegd. Ook verdwijnt dierenarts Dana plotseling. Wat is hier aan de hand? De dorpsbewoners vragen zich al snel af wie deze dierenarts eigenlijk is. En Leonie, de assistente van Dana gedraagt zich vreemd. Weet zij meer?

Derk de Jong, inspecteur bij de plaatselijke politie, krijgt de leiding over dit onderzoek. Maar als snel vraagt hij zich af in welke richting hij moet zoeken. Want wat heeft biologische boer Job te verbergen? Of hebben de andere boeren er iets mee te maken? Zelfs Oscar, rechercheur en ex-vriend van Dana, wordt niet gespaard. Derk merkt dat er iets niet in de haak is, ook al kent hij het verleden van Oscar. Derk moet, samen met zijn team, alles op alles zetten om de jonge dierenarts op te sporen, maar vind hij haar op tijd?

Mijn mening

De boeken van Ghislaine Frison stonden, op Hebban, al een tijdje op mijn ‘Wil ik lezen’ -lijstje, aangezien de verhalen mij erg aanspraken. Dus toen ik de vraag kreeg om ‘Een spoor van herkenning’ te lezen was ik helemaal in mijn nopjes en heb ik natuurlijk Ja gezegd.

De proloog wordt verteld vanuit een vrouw. Zij zit in zijn auto bij het station in Zwolle. Je merkt tijdens het lezen van deze proloog dat zij erg zenuwachtig is. Je merkt al snel dat er iets niet klopt en dit geeft de proloog meteen spanning.

Hierna maken we kennis met een aantal personen waaronder Dana, assistente Leonie, Job, Oscar, Rechercheur Derk en nog een aantal dorpsbewoners. Frison weet de personages goed te omschrijven. Niet erg diep, maar wel ruim genoeg, bij het verhaal passend. Ik ben benieuwd hoe deze personages gaan groeien in het volgende boek ‘In de lens gevangen’.

Met ‘Een spoor van herkenning’ weet Frison de start te maken van een leuke en ook soms spannende reeks. Ze heeft een beeldende schrijfstijl en weet de sfeer die er, voor mijn gevoel, in een boerendorp hangt, goed over te brengen op papier. Ook de invalshoek van het beroep wat het hoofdpersonage heeft is leuk bedacht en dit kom je niet zo snel tegen in misdaadromans.

Frison is een schrijver met potentie. Ik kijk dan ook uit naar het vervolg ‘In de lens gevangen’. Deze ligt hier klaar om gelezen te worden.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Een-spoor-van-herkenning

Gegevens van dit boek:
Titel: Een spoor van herkenning
Auteur: Ghislaine Frison
Uitgever: Brave New Books
Aantal pagina’s paperback: 261
ISBN paperback: 9789402171778
ISBN e-book: 9789402174397
Prijs paperback: € 17,95
Prijs e-book: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge