Bryan las: Gaby Rasters – Muurbloem

Van Uitgeverij Ellessy ontving ik het boek “Muurbloem” om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Uitgeverij Ellessy hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Wanneer Daantje van haar baas de opdracht krijgt om een kijkje te nemen in de wereld achter ‘overspeldatingsites’, vraagt ze zich af waarom juist zij deze opdracht krijgt. Volgens hem kan zij, als muurbloempje, wel met een goed verhaal komen voor hun tijdschrift. Muurbloem is dan ook de naam waaronder ze zich inschrijft op de datingsite voor vreemdgangers. Van gezellige gesprekken tot pure vunzigheid belandt Daan al heel snel in een film waarin ze liever niet had willen spelen. Iemand heeft het op deze Muurbloem gemunt en al snel kan Daan niemand meer vertrouwen. Het omgekeerde is ook waar: al haar vrienden lijken zich van haar af te keren vanwege haar vreemde gedrag. Maar is het Daantje wel die zich zo vreemd gedraagt? In de online wereld is niets wat het lijkt, maar ook in de fysieke wereld is Daan niet meer veilig.

De handpalmen van meneer Stevens boren zich tijdens de sessies met psycholoog Patrick altijd in zijn stoel. Dat meneer Stevens een probleem met vrouwen heeft is wel duidelijk. Maar hoe ver gaan die problemen en wat is de oorzaak hiervan?

Daantje werkt bij het tijdschrift Linda. Als ze op een dag de opdracht van haar redactiechef krijgt, om eens een kijkje te gaan nemen in de wereld van het vreemdgaan via internet, heeft ze meteen grote vraagtekens. Waarom krijgt zij juist deze opdracht? Volgens de redactiechef kan juist Daantje hier een goed verhaal van maken, aangezien ze een echt “muurbloempje” is. Daantje besluit dan ook maar snel dat ze zich inschrijft op de website SecondFlirt onder de naam Muurbloem. Binnen de kortste keren dienen de mannen zich aan en heeft Daantje erge leuke en gezellige gesprekken, maar ze merkt echter ook dat er mannen zitten die meer van de vunzige taal zijn. Plotseling merkt Daantje dat er dingen gebeuren die niet goed zijn. Zo krijgt ze problemen op het werk, met haar vrienden en zelfs met haar prille liefde. Al snel merkt Daantje dat ze niemand meer kan vertrouwen. Wat is hier aan de hand? Wie heeft het ophaar gemunt? En nog belangrijker… Waarom?

Op de cover zien we een muur met een stuk stoep en straat. Op de muur is een silhouet zichtbaar van een vrouw, ik stel mij voor dat dit Muurbloem is. De titel van het boek staat er in het wit op en de auteur in het roze, vooral het roze steekt mooi af tegen de muur. De cover spreekt mij erg aan en vind ik ook goed bij het verhaal passen. Dit boek zou ik ook zo hebben opgepakt in een boekenwinkel.

Toen ik in het boek begon, zat ik al erg snel in het verhaal. Dit komt mede doordat het op een makkelijke manier geschreven is. Wat ik daarnaast erg fijn vind, is dat de chatgesprekken dik gedrukt zijn, dit vind ik persoonlijk erg fijn en overzichtelijk. De verhaallijn vind ik erg goed te volgen. Omdat dit een spannende liefdesroman is, was ik erg benieuwd hoe het met de spanning zou zijn. In het begin miste ik deze, maar hoe verder ik in het boek kwam, des te spannender werd het en de laatste hoofdstukken kwamen in de buurt van een thriller. De karakters hadden wat mij betreft wel wat meer uitgewerkt mogen zijn qua privé sfeer, waardoor je de karakters ook in de privé omgeving beter leert kennen.

Ik zal Gaby Rasters zeker blijven volgen in de toekomst, in dit genre heeft ze er een fan bij.

Gegevens van dit boek:
Titel: Muurbloem
Auteur: Gaby Rasters
Uitgever: Uitgeverij Ellessy
Aantal pagina’s Paperback: 205
ISBN Paperback: 9789086603442
,Prijs Paperback: € 17,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge