Bryan las: Eva Nagelkerke – Stille Wateren

Ik zag dat HarperCollins een nieuwe auteur binnen had gehaald. Toen ik zag dat deze ook nog van Nederlandse bodem was en de flaptekst mij ook nog eens aansprak kon ik het niet laten om een mailtje te sturen naar de uitgeverij. Rond de verschijningsdatum ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar in de bus. Hier willen wij HarperCollins natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Sophie is negenentwintig en woont nog bij haar ouders. De spanning in huis is echter om te snijden. Tien jaar geleden heeft ze iets afschuwelijks gedaan, en daar moet ze nog dagelijks voor boeten. Gebukt onder schuldgevoel probeert Sophie haar leven weer op de rit te krijgen, hoewel haar omgeving haar geen centimeter ruimte geeft. Dan slaat de twijfel toe. Wat is er eigenlijk echt gebeurd? Is zij werkelijk het monster waar de kranten vol van stonden?

De zoektocht naar de waarheid brengt Sophie en haar omgeving aan het wankelen en zorgt ervoor dat grenzen tussen waan en werkelijkheid vervagen. Iemand die niet wil dat de waarheid aan het licht komt, speelt een manipulatief spelletje met haar…

De cover

Op de cover zijn drie gele tulpen te zien. Van één tulp is de knop van de steel geknakt. De achtergrond van de cover is wit en de quote ‘Sophie heeft iets vreselijks gedaan. Of niet?’ maakt mij nieuwsgierig naar wat Sophie wel of niet gedaan heeft. De cover en de quote zorgen er dan ook voor dat ik het boek op zou pakken in de boekhandel.

De auteur

Eva Nagelkerke is de schrijversnaam van de zussen Alexandra en Victoria Nagelkerke. Al jaren schrijven ze zeer succesvolle spannende verhalen, met een vlijmscherp oog voor onderlinge menselijke relaties. Hun Storytel Original -dramaserie De mooiste tijd van je leven stond wekenlang in de top tien van best beluisterde series.

Het verhaal

Sophie woont nog thuis bij haar ouders, is inmiddels negenentwintig jaar en ze werkt sinds een tijdje in een bloemenwinkel. Thuis is het niet altijd een pretje en de spanning is meestal om te snijden. Sophie moet nog steeds boeten voor hetgeen wat ze tien jaar geleden gedaan heeft. Haar omgeving weet het zeker dat Sophie het gedaan heeft en geven haar totaal geen ruimte om haar leven weer op de rit te krijgen. Maar heeft Sophie deze gruweldaden wel gedaan? Is zij wel dat monster waar iedereen het over had? Sophie zet alles op alles om erachter te komen wat er nu echt gebeurd is… Tijdens deze zoektocht komt ze erachter dat iemand een gevaarlijk spelletje met haar speelt en deze persoon wil absoluut niet dat de waarheid boven tafel komt. Kan Sophie de waarheid achterhalen?

Mijn mening

De naam Eva Nagelkerke zei mij eerlijk gezegd niks. Terwijl de zusjes Nagelkerke, die achter dit pseudoniem schuil gaan, toch al aardig wat verhalen op hun naam hebben staan. Deze zijn alleen bij een andere uitgeverij uitgebracht onder de auteursnaam Eva Monté. Nu ik deze naam hoorde wist ik over wie het ging en was ik nog nieuwsgieriger, aangezien ik over Eva Monté veel goede berichten heb gehoord in het verleden.

Als eerste lezen we een noodoproep, die in het verleden gedaan is, richting 1-1-2. Van wie deze noodoproep is blijft nog even gissen want hierna schakelen we meteen over naar het heden. Daar maken we kennis met de negenentwintig jarige Sophie, die een baantje heeft in de bloemenwinkel, waar ze zich als een vis in het water voelt. Maar thuis is dat wel anders. Thuis moet ze echt op haar tenen lopen en ze mag eigenlijk niks. Waarom is dit? En wat is er in het verleden gebeurd, waardoor Sophie zo kort wordt gehouden?

‘Stille water’ is een vlot geschreven thriller. Toen ik begon te lezen, kon ik eigenlijk niet meer stoppen aangezien ik wilde weten hoe het verhaal nu precies in elkaar zat. Ik ben dan ook verschillende keren op het verkeerde been gezet. Het plot zag ik totaal niet aankomen en deze had ik dus verkeerd ingeschat. De hoofdstukken worden afgewisseld tussen het heden en ‘Toen’ en er komen verschillende personages aan het woord. Hierdoor wordt het verhaal van alle kanten belicht en krijg je er een beter beeld van.

Dit is een auteursduo die ik zeker in de gaten ga houden want ‘Stille wateren’ smaakt naar meer!

Leesfragment

Ben jij na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Stille wateren
Auteur: Eva Nagelkerke
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book: 318
ISBN paperback: 9789402704631
ISBN e-book: 9789402758412
Prijs paperback: € 17,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge