Bryan las: Eva Nagelkerke – De perfecte engel

Wij werden benaderd door HarperCollins Holland of wij interesse hadden om een vooruit-leesexemplaar te ontvangen van ‘De perfecte engel’, geschreven door Eva Nagelkerke. Aangezien ik over hun vorige boek erg enthousiast was, en de flaptekst van dit nieuwe boek mij ook aansprak, hebben wij niet lang getwijfeld en terug gemaild dat wij hier zeker interesse in hadden. Niet veel later ontvingen een digitaal exemplaar van ‘De perfecte engel’. Hier willen wij HarperCollins Holland natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Noodgedwongen accepteert Lisa een baan als inwonende nanny. Ze moet wel, want na een heftige relatiebreuk staan zij en haar dochtertje op straat. Gelukkig blijkt Bo, het meisje voor wie ze moet zorgen, een schatje. Toch bekruipt haar al snel een unheimisch gevoel. Is die extreme bezorgdheid van Bo’s moeder wel normaal? En waarom wordt het meisje elke nacht gillend wakker? Wanneer Lisa merkt dat er iemand aan haar spullen komt en ze dreigende appjes ontvangt, wordt het duidelijk: iemand wil haar uit de buurt hebben. Ze moet hier weg, maar kan ze de weerloze Bo wel achterlaten?

De cover

De cover is hoofdzakelijk zwart/wit. Alleen de besjes van de rozenbottel staat er in het rood op. De cover spreekt mij niet echt aan. Wel de zin ‘Ze kijken naar me. Elke nacht.’, maakt mij erg nieuwsgierig, want wie kijkt er elke nacht?

De auteur

Eva Nagelkerke is de schrijversnaam van de zussen Alexandra en Victoria Nagelkerke. Al jaren schrijven ze zeer succesvolle spannende verhalen, met een vlijmscherp oog voor onderlinge menselijke relaties. Hun Storytel Original-dramaserie De mooiste tijd van je leven stond wekenlang in de top tien van best beluisterde series. Hun vorige thriller Stille wateren werd bij het lezend publiek goed ontvangen. Nu zijn de zussen terug met De perfecte engel.

Het verhaal

Lisa accepteert, omdat ze niet anders kan, de baan als inwonende nanny, bij Sander en zijn vrouw Noëlle. Ze moet wel, want ze staat sinds kort, met haar dochtertje Ariël, op straat. Bo, het meisje waar Lisa op moet passen is gelukkig een lief kind, en ze heeft ook nog dezelfde leeftijd als haar eigen dochtertje. Maar al snel heeft Lisa het vermoeden dat er iets niet klopt. Het valt haar op dat Noëlle, de moeder van Bo, extreem bezorgd is. Maar waarom? En waarom wordt Bo elke nacht, badend in het zweet en gillend, wakker? Ze vraagt zich al snel af wat hier aan de hand is. Als Lisa dreigende appjes krijgt, weet ze het zeker, iemand wil haar hier weg hebben…. Maar moet ze die arme Bo dan hier achterlaten?

Mijn mening

Natuurlijk kende ik de schrijfstijl van de zussen Nagelkerke al aangezien ik hun vorige boek ‘Stille wateren‘ met heel veel plezier gelezen heb. Daardoor was ik erg nieuwsgierig naar hun nieuwe thriller. Ik was erg nieuwsgierig of ze hun vorige boek konden overtreffen.

Nu, na het lezen van hun nieuwste thriller ‘De perfecte engel’, kan ik beamen dat ze dit zeker voor elkaar hebben gekregen. Het verhaal is geschreven vanuit de verschillende personages die in het boek mee spelen, er wordt niemand overgeslagen en hierdoor wordt het verhaal van alle kanten goed belicht. Dit zorgt er dan ook voor dat je meestal net even wat meer informatie hebt dan bepaalde personages. Tel daarbij op dat dat de hoofdstukken kort zijn en je leest het boek in een aantal uur uit. Met de spanning zit het ook goed, dit komt denk ik ook door de onderwerpen die de zusjes Nagelkerke aansnijden.

Op een bepaald moment dacht ik, dat ik wist hoe het verhaal in elkaar zat, maar even later kwam ik er toch achter dat de vork toch heel anders in de steel zat. Hierdoor werd ik dan ook verrast door de ontknoping. Ik zag dit totaal niet aankomen en dit zorgt dan ook voor een wauw-gevoel.

Dat de zusjes Nagelkerke kunnen schrijven en een gouden combinatie zijn, hadden ze voor mij al bewezen met hun vorige boek ‘Stille wateren’, maar na ‘De perfecte engel’ is het duidelijk dat ze nog een mooie schrijverscarrière in het verschiet hebben en mij zou het niks verwonderen als dit verhaal verfilmd gaat worden.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker ook onderstaand leesfragment.

De-perfecte-engel

Gegevens van dit boek:
Titel: De perfecte engel
Auteur: Eva Nagelkerke
Uitgever: HarperCollins Holland
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s e-book: 265
ISBN paperback: 9789402707182
ISBN e-book: 9789402761368
Prijs paperback: € 17,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge