Bryan las: Eva Burgers – Fataal

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Fataal is een huiveringwekkende jeugdthriller van oud-rechercheur Eva Burgers, voor de fans van Pretty Little Liars.

Hartsvriendinnen Emily, Fay, Lauren en Naomi gaan op vakantie naar het zonnige eiland Kreta. Niets lijkt een fantastische tijd in de weg te staan, zeker niet als ze drie leuke jongens ontmoeten. Maar Lauren wordt verliefd en niet iedereen is daar blij mee. De vakantie wordt verstoord als ze een insluiper bij de villa betrappen. Angstaanjagende gebeurtenissen stapelen zich op: spullen die weg zijn, vreemde appjes en een onverklaarbare dode. Wanneer Lauren plotseling verdwijnt, gaan alle alarmbellen rinkelen.

Aangezien ik de “Politie niet betreden” serie van uitgeverij De Fontein altijd erg goed vind was ik erg benieuwd naar de nieuwste thriller van Eva Burgers. Dus toen ik zag dat bij Bol het e-book maar € 4,99 kosten hoefde ik niet lang te twijfelen

Op de cover zien we vier meiden die aan het strand zitten, ik stel me voor dat dit het strand van Kreta is aangezien dit verhaal zich op Kreta afspeelt. De vier meiden zullen Emily, Fay, Lauren en Naomi zijn. Dit alles is gefotografeerd tegen de avondschemering. Ik vind de cover uitstekend bij dit boek passen.

Emily, Fay, Lauren en Naomi, zijn echte hartsvriendinnen en hebben besloten om onder hun viertjes op vakantie te gaan naar het zonnige eiland Kreta. Niks staat ze in de weg, zeker niet als er een bungalow bij hun in de straat gehuurd word door drie leuke Nederlandse jongens. Lauren wordt al snel verliefd op één van de jongens, maar niet iedereen is daar zo blij mee. De vakantie van de vier vriendinnen wordt bruut verstoord als ze een insluiper in hun villa betrappen. Plots stapelen zich allemaal angstige dingen op: Ontvreemde spullen, rare appjes en een dode. Waneer Lauren plotseling ook nog verdwijnt gaan alle alarmbellen rinkelen.

Fataal is het eerste boek wat ik van Eva Burgers lees en het heeft een erg goede indruk achter gelaten. Toen ik begon met lezen in deze jeugdthriller wilde ik echt doorlezen, aangezien ik wilde weten wat hier aan de hand was, want dit bleef voor mij persoonlijk lang onbekend. De spanning is vanaf de eerste tot de laatste pagina aanwezig.

De hoofdstukken zijn geschreven vanuit de 4 vriendinnen. Waarbij je aan het begin van het hoofdstuk steeds door de naam van diegene ziet vanuit welke persoon het geschreven is. Daarnaast hebben Emily, Fay, Lauren en Naomi ook ieder een eigen afbeelding bij hun hoofdstukken. Zo heeft Emily bijvoorbeeld een sportschoen en Naomi slippers bovenaan het hoofdstuk staan, wat vanuit die persoon geschreven is. Dit vind ik erg leuk bedacht.

Hou je van spannende jeugdthrillers? Dan mag Fataal niet ontbreken in je boekenkast!

Gegevens van dit boek:
Titel: Fataal
Auteur: Eva Burgers
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
Aantal pagina’s Hardcover: 240
Aantal pagina’s E-book: 168
ISBN Hardcover: 9789026143328
ISBN E-book: 9789026143335
Prijs Hardcover: € 13,99
Prijs E-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge