Bryan las: Eva Burgers – De strijd om de macht

Informatie die lezen is op internet over dit boek: De boekenserie KAYA CRIME speelt zich af in het bruisende Amsterdam. De 23-jarige rechercheur KAYA Elysee werd na haar opleiding aan de politieacademie aan het bureau Koninginneweg geplaatst. Met een klein team onderzoekt ze de zware misdrijven in hun werkgebied. Kaya vormt een hecht verhoorkoppel met collega Chris. Met veel passie en creativiteit gaan zij bij elke zaak op zoek naar de waarheid. Ieder boek uit de KAYA CRIME-reeks behelst een actueel thema en een afgeronde zaak.

Deel 1: Kaya Crime – De strijd om de macht Als de 23-jarige rechercheur Kaya Elyssee wordt verdacht van het lekken van onderzoeksinformatie, stort haar wereld in. Ze wordt op non-actief gesteld. Maandenlang draaide Kaya mee als rechercheur in een groot loverboy-onderzoek. Als eindelijk het einde van het onderzoek in zicht is, blijkt er ergens een lek te zitten binnen de politieorganisatie. De verdenking richt zich al snel op Kaya. De jonge rechercheur zoekt steun bij haar nieuwe vriend Daniel, maar hij blijkt niet zo lief en zorgzaam te zijn als hij zich voordoet. Haar naaste collega Chris, zet alles in het werk om Kaya te waarschuwen voor Daniel. Pas als Kaya in de gaten heeft hoe Daniel haar in de maling neemt, durft ze Chris weer te vertrouwen.

Nadat ik in het verleden het boek Fataal van Eva Burgers gelezen had, stuitte ik een paar weken geleden op de Kaya Crime serie van haar, nadat de flaptekst mij erg aansprak ben ik eigenlijk dezelfde dag nog naar de bibliotheek gegaan om te kijken of ik dit eerste deel kon lenen.

Op de cover staat een meisje afgebeeld, ik neem aan dat dit de 23-jarige rechercheur Kaya moet voorstellen, op de achtergrond zien we een een stad bij avond, ik neem aan dat dit Amsterdam is. Als ik op mijn gevoel afga wat de cover betreft, heb ik het gevoel dat dit boek een jeugdthriller is, dit komt mede doordat het meisje zo jong lijkt. De cover spreekt mij wel aan en ik zou hem ook opgepakt hebben als ik hem tegen zou komen in de boekenwinkel.

Maandenlang is rechercheur Kaya Elyssee en haar team druk in de weer met een groot loverboy-onderzoek. Als er na maanden eindelijk de val lijkt dicht te klappen, blijkt er binnen de politieorganisatie een lek te zitten. Al snel wordt de 23-jarige Kaya verdacht van het lekken van onderzoeksinformatie. Haar wereld stort in en ze zoekt steun bij haar kersverse vriend Daniel, maar Daniel blijkt niet zo bezorgd en lief te zijn als hij lijkt. Haar directe collega Chris heeft een heel raar gevoel bij Daniel en probeert Kaya te behoeden voor haar nieuwe vriend. Als Kaya na enige tijd pas echt door krijgt hoe haar vriend in elkaar zit, durft ze haar collega Chris weer in vertrouwen te nemen.

Ik begon met veel enthousiasme in dit eerste deel van deze Kaya Crime serie en ik was blij verrast. Wat ik erg leuk vind is dat het boek niet alleen geschreven is vanuit Kaya (normaal gedrukt), maar ook vanuit haar collega Chris (dik gedrukt). De personages zijn voor mijn gevoel diep genoeg uitgewerkt en de spanning was gedurende het hele boek aanwezig. Dit boek valt onder thriller, maar ik denk ook dat dit verhaal ook goed leesbaar is voor jongeren en dat het ook de titel jeugdthriller mag hebben, dit komt mede door de makkelijke schrijfstijl van Eva.

Gegevens van dit boek:
Titel: De strijd om de macht
Auteur: Eva Burgers
Uitgever: Uitgeverij Kluitman
Aantal pagina’s Paperback: 160
Aantal pagina’s E-book: 107
ISBN Paperback: 9789020609813
ISBN E-book: 9789020632927
Prijs Paperback: € 7,50
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge