Bryan las: Eva Burgers – Complot

Enige tijd geleden kreeg ik van Uitgeverij de Fontein een persmail over Complot, het nieuwe boek van Eva Burgers. Aangezien ik ‘De strijd om de macht’ en ‘Fataal’ van Eva gelezen heb, wilde ik haar nieuwe boek natuurlijk ook graag lezen. Ik wil Uitgeverij de Fontein dan ook heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op internet over Complot: Abby is dolblij als ze wordt aangenomen op de politieacademie. Thuis is ze minder gelukkig: haar moeder heeft een nieuwe vriend die zich overal mee bemoeit en haar vader zit op Tinder. Om te ontspannen gaat Abby met vriendin Jane een paar dagen naar Londen. Helaas is de rust ver te zoeken als de meiden verstrikt raken in een crimineel bolwerk. Als duidelijk wordt dat Abby de criminelen kent en Jane plotseling verdwijnt, telt iedere seconde…

De cover

Op de cover staan twee meiden, ik stel mij voor dat dit Abby en Jane zijn. Op de achtergrond is de London Eye en de Big Ben te zien. De cover spreekt mij zeer zeker aan en ik kan in één oogopslag zien dat het om een jeugdboek gaat. Dit in combinatie met de naam van de auteur zou ik het boek zeer zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Eva Burgers werkte jarenlang als rechercheur op de afdeling zware criminaliteit. In haar boeken combineert ze die vakkennis met haar schrijftalent.

Het verhaal

Abby is enige tijd geleden aangenomen op de politieacademie, deze opleiding bevalt haar uitstekend en ze is ook al druk bezig met haar eerste onderzoek. Thuis gaat het helaas niet zoals ze het graag gehad zou hebben. Haar ouders liggen in scheiding omdat haar moeder een nieuwe vriend heeft en tot haar grote schrik zit haar vader op Tinder. Om even te ontsnappen aan, voor haar gevoel, haar ontspoorde ouders, besluit Abby samen met haar beste vriendin Jane een paar dagen ertussenuit te gaan naar Londen. Al snel lopen ze in Londen tegen een stelletje criminelen aan die Abby kent. Als Jane plotseling verdwijnt, moet Abby dit zien op te lossen… Als ze maar op tijd is…

Mijn mening

Abby en haar vriendin Jane krijgen het in deze jeugdthriller aan de stok met een criminele organisatie. Hierdoor is de spanning eigenlijk vanaf het moment dat ze aankomen in Londen aanwezig. Hierdoor zorgt Burgers ervoor dat ik door wilde lezen en ik zo snel mogelijk wilde weten hoe het nu precies zat. De hoofdstukken zijn lekker kort en de zinsopbouw eenvoudig, dit vind ik altijd erg aangenaam, vooral bij een jeugdthriller. Wat ik wel jammer vind is dat de meeste jeugdthrillers over een onderwerp gaat wat dicht bij de jeugdige lezers staat. De boodschap die Burgers met dit boek wil meegeven mis ik een beetje. Maar desondanks is het een erg goed en spannend boek en heb ik veel plezier beleefd tijdens het lezen van deze jeugdthriller.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Complot
Auteur: Eva Burgers
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s Hardcover: 240
Aantal pagina’s E-book: 188
ISBN Hardcover: 9789026146268
ISBN E-book: 9789026146275
Prijs Hardcover: € 13,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge