Bryan las: Esther Vermeulen – Het kattenpension

Een aantal maanden geleden stelde Esther mij de vraag of ik ‘Het kattenpension’ als proeflezer wilde lezen. Omdat ik de vorige boeken van Esther echt kon waarderen hoefde ik hier natuurlijk niet lang over na te denken en zei ik natuurlijk volmondig “Ja”. Ik wil Esther Vermeulen en Veltman Uitgevers dan ook hartelijk bedanken voor deze mogelijkheid en natuurlijk ook voor het uiteindelijke ontvangen recensie exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap: ” … Plotseling viel de deur achter haar met een klap dicht en werd de sleutel omgedraaid. Ze had de sleutel in het slot laten zitten. Met een ruk draaide ze zich om en ze liep verdwaasd naar de deur. Hysterisch bonsde ze erop en schreeuwde dat ze de deur weer moesten openen. Maar de sleutel werd niet omgedraaid. Nog harder schreeuwde ze, uitzinnig van angst. Op haar betraande gezicht lag een geschokte uitdrukking. Het bleef stil in de hal, alsof de deur uit zichzelf op slot was gegaan. Maar ze had het duidelijk gehoord, iemand had de deur op slot gedraaid …”

In deze vlot geschreven detectiveroman wordt privédetective Marit Johansen door een van haar buurtgenoten om hulp gevraagd. Er wordt een huisdier vermist. Door het gebrek aan werk besluit ze op het verzoek van de ontredderde vrouw in te gaan en begint een zoektocht die gaandeweg steeds grimmiger wordt. Een bevriende rechercheur, Dix Boeks, vertrouwt haar toe dat er de laatste tijd met regelmaat vuilniszakken met een lugubere inhoud uit de rivier worden gevist. Als een aantal louche individuen haar pad kruisen, dreigt een ogenschijnlijk simpele opdracht volledig uit de hand te lopen…

De cover

Op de cover is ‘Het kattenpension’ Happy Cat te zien. Het gebouw ziet er oud en ook beetje vervallen uit, dit geeft de cover een donkere en lugubere sfeer. Op de achtergrond is een stukje van Rotterdam te zien. De lucht boven het kattenpension is dreigend oranje. Wat mij betreft past deze cover uitstekend bij het verhaal en hij spreekt mij ook zeer zeker aan.

De auteur

Esther Vermeulen is auteur van de Bureau Marit serie. Hiervan zijn inmiddels 7 delen verschenen. Esther werkt parttime bij een IT-bedrijf en kan deze baan goed combineren met het schrijverschap. Esther heeft economie gestudeerd aan de HES in Rotterdam waar ze ook geboren en getogen is. Rotterdam speelt ook een grote rol in haar boeken. Naast haar werk en gezinsleven probeert Esther zoveel mogelijk tijd aan het schrijven, en alles wat daar mee te maken heeft, te besteden.

Het verhaal

Marit Johansen is de eigenaresse van privédetectivebureau MaRiT. Samen met Jack en Olaf probeert ze weer een nieuwe zaak op te lossen. Deze keer is ze gevraagd door Roza Pastel, een buurtgenote, die haar kat Tobias kwijt is. Hij is niet meer thuis gekomen… Aangezien Bureau MaRiT op dit moment niet veel inkomsten heeft, besluit ze deze opdracht aan te nemen en opzoek te gaan naar Tobias. Al snel merkt Marit dat ze in een duistere wereld terecht komt en dat er veel dingen zijn die niet kloppen.
Dix Boeks, een bevriende rechercheur, vertelt dat door de politie de laatste tijd steeds vaker vuilniszakken in de rivier gevonden worden waar telkens een lugubere inhoud in zit. Al snel wordt het duidelijk dat Marit geen makkelijke klus heeft aangenomen. Kan ze het mysterie rondom de vermiste kat Tobias oplossen?

Ik kende het personage Marit Johansen natuurlijk al van Esther’s  vorige boeken  ‘Een hete dood‘, ‘Een Fatale vergissing‘ en ‘De huismeester‘. Dus toen ze mij vroeg of ik haar nieuwe boek als proeflezer mocht lezen was ik dan ook razend enthousiast. Ook mocht ik, na het lezen van haar nieuwe boek, een quote doorgeven die achter op het boek zou komen te staan. Ik kwam uit op de volgende quote.

“Dit boek is gruwelijk goed, waarbij je gruwelijk soms letterlijk mag nemen. Maar ook de romantiek ontbreekt niet, waardoor ook dit boek weer moeilijk weg te leggen is.

Vorige week ontving ik van Veltman Uitgevers het uiteindelijke boek en wat ben ik trots dat mij quote achter op dit spannende boek staat.

Ik merk dat ik, bij elk nieuw deel in deze serie, meer fan word van de schrijfstijl van Esther Vermeulen. Zo ook bij dit nieuwste boek. Esther laat je echt meekijken over de schouder van de hoofdpersoon, hierdoor kan ik mij erg goed in het verhaal inleven. Wat er ook nog eens bovenop komt is dat dit wat er in dit verhaal gebeurd de nachtmerrie is voor kattenbezitters. Laat ons nu net twee katten hebben. Daardoor komt dit boek echt dichtbij en dit maakt dat ik het boek nog beter vind. De schrijfstijl is aangenaam te noemen en de hoofdstukken zijn lekker kort, hierdoor had ik altijd zoiets van “nog even één hoofdstuk…”.

Dit boek houdt je niet alleen vanaf het eerste tot het laatste hoofdstuk bezig… Maar ook nog nadat je het boek uitgelezen hebt.

Achter in het boek staat dat Esther alweer aan deel 8 van deze serie bezig is. Daar kijk ik natuurlijk weer heel erg naar uit!

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het leesfragment op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het kattenpension
Auteur: Esther Vermeulen
Uitgever: Veltman Uitgevers
Aantal pagina’s Paperback: 288
ISBN Paperback: 9789048316977
Prijs Paperback: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge