Bryan las: Esther Vermeulen – De slag in het Kralingse bos

Enige tijd geleden zag ik op Facebook voorbij komen dat Esther Vermeulen weer in de pen was gekropen om een vervolg op ‘Het Kattenpension‘ te schrijven. Natuurlijk was ik erg nieuwsgierig en ik stuurde haar een berichtje of wij haar nieuwe boek mochten ontvangen, zodat wij hier een recensie over konden schrijven. Niet veel later hadden wij dan ook een exemplaar in de bus liggen. Hier willen wij Esther Vermeulen natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: In het Kralingse bos in Rotterdam vindt een grimmige confrontatie plaats. Als privédetective Marit Johansen van een beroemd filmechtpaar een ogenschijnlijk ongevaarlijke opdracht accepteert, begeeft ze zich in een subcultuur waarvan de buitenwereld het bestaan niet kent. Op haar geheimzinnige speurtocht kruist haar pad zich met dat van Dix Boeks, rechercheur van de politie Rotterdam, die haar waarschuwt voorzichtig te zijn. Samen met haar collega’s, de eigenzinnige Jack Stevens en de aan de rolstoel gekluisterde Olaf, lijken de vele nachtelijke uurtjes in het Erasmus MC beloond te worden.
Of is niets wat het lijkt en is haar zoektocht nog niet ten einde?

De cover

Op de cover is een gedeelte van de Rotterdamse Willemsbrug te zien met erachter enkele gebouwen. Op de voorgrond is het silhouet van een vrouw te zien. Ik neem aan dat dit Marit Johansen is. Het geheel is in avondsfeer gefotografeerd. Dit geeft meteen een duistere sfeer. Ik vind de cover mooi en hij spreekt mij ook erg aan. Maar ik vind hem niet geheel bij het verhaal passen, dan zou ik liever een foto van voetbalstadion De Kuip of het Kralingse bos gezien hebben. Maar met de huidige cover is het wel snel duidelijk dat het verhaal zich in en om Rotterdam afspeelt.

De auteur

Esther Vermeulen studeerde economie aan de HES Rotterdam, heeft een gezin en werkt parttime bij een IT-bedrijf. Haar boeken spelen zich deels af in haar geboorteplaats Rotterdam, maar beperken zich niet tot de stadsgrenzen.

Het verhaal

Nadat er in het Kralingse bos een confrontatie is geweest tussen twee rivaliserende voetbalclubs, waarbij één zwaar gewonde en één dode viel, wordt Marit Johansen benaderd door een beroemd echtpaar. Het echtpaar is bekend in de televisiewereld en ze benaderen Marit omdat hun zoon betrokken was bij deze rellen. Maar waarom? Volgens zijn ouders was hij geen hooligan en hield hij niet van voetbal. Marit besluit om, samen met Jack en Olaf, op onderzoek uit te gaan en ze begeven zich al snel op glad ijs. Marit wordt al snel gewaarschuwd door Dix Boeks, rechercheur bij de Rotterdamse politie, dat ze voorzichtig moet zijn, aangezien dit een cultuur is, waar de buitenwereld verre van wordt gehouden.
Hun zoektocht lijkt beloond te worden, want ze komen steeds een stukje dichter bij de waarheid. Kan Marit en haar team de waarheid achterhalen?

Bureau MaRit-trailer

Gesigneerd

Wat voor mij altijd een pluspunt is bij een fysiek boek is als de auteur de moeite heeft genomen om het boek te signeren. Dit deed Esther dus ook. Hier word ik gewoon altijd blij van en dit maakt het boek dan toch een beetje specialer. Dankjewel Esther!

Mijn mening

Esther zou eigenlijk deze maand op ons evenement ‘Koukleum meets auteurs’ te gast zijn geweest. Maar het Coronavirus heeft roet in het eten gegooid en hierdoor hebben wij het evenement moeten annuleren. Maar ondanks dat wilde ik haar nieuwe boek natuurlijk heel graag lezen. 🙂

Natuurlijk kende ik de schrijfstijl van Esther al van haar vorige boeken. Ik las onder andere ‘Een hete dood‘, ‘De huismeester‘ en ‘Het kattenpension‘ van haar hand.

In ‘De slag in het Kralingse bos’ krijgt Marit weer een bizarre aanvraag en voor ze het beseft bevindt Marit zich tussen de harde kern supporters van Feyenoord en vraagt ze zich af wat er toch gebeurd is met George, de zoon van het filmechtpaar. Ze wil hoe dan ook erachter komen wat er met hem gebeurd is.

Persoonlijk heb ik totaal niks met voetbal en al helemaal niks met rellen. Wat ik erg knap vind is dat Esther je, aan de hand van Marit, mee neemt naar de wereld van de harde kern supporters. Op deze manier val je van de ene in de andere verbazing en sommige stukken uit het boek hadden ook zeker waargebeurd kunnen zijn.

Door de makkelijke woordenschat en de korte hoofdstukken leest deze thriller weer als een trein. Wat ik ook erg leuk vind is om de vaste personages, zoals Jack, Dix en Olaf, terug te zien. Dit voelde meteen vertrouwd aan en het was net alsof ik weer oude vrienden tegen kwam.

Ik heb weer genoten van dit achtste deel in de Bureau MaRiT-serie. Dit is een serie die nooit gaat vervelen!

Leesfragment

Ben jij na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker eens het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: De slag in het Kralingse bos
Serie: Bureau MaRiT (8)
Auteur: Esther Vermeulen
Uitgever: ED Vermeulen Books
Aantal pagina’s paperback: 288
ISBN paperback: 9789492078094
ISBN e-book: 9789492078100
Prijs paperback: € 19,95
Prijs e-book: € 6,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge