Bryan las: Esther Boek – Geen kind meer

Van De Crime Compagnie ontving ik het boek “Geen kind meer”, geschreven door Esther Boek, om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik De Crime Compagnie hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het is de eerste dag van de voorjaarsvakantie als Max door twintig man politie van zijn bed wordt gelicht op verdenking van verkrachting. Zijn leven staat op zijn kop, maar ook dat van de rest van de familie waaronder zijn moeder Anna. Zij strijdt om de onschuld van haar zoon te bewijzen en gaat de confrontatie aan met de leugens, het geweld en het machtsmisbruik van justitie.

Ondanks dat dit een verhaal is over groot onrecht is dit niet louter een boek over onmacht, verdriet en woede. Het gaat vooral over de kracht van onvoorwaardelijke liefde. Een boek over de strijd naar gerechtigheid. Esther Boek schreef deze aangrijpende misdaadroman naar aanleiding van haar eigen ervaringen. Haar zoon werd uiteindelijk in hoger beroep vrijgesproken van de aanklacht.

Op de cover staat een glazen pot waarin twee vlinders rond vliegen. De vlinders laten me denken aan Dex die ook opgesloten zit en niet uit kan vliegen, net als de vlinders in de pot, voor op de cover.

In “Geen kind meer” volgen we Anna, haar zoon (Dex) wordt verdacht van verkrachting. De twee tieners Charlotte en Destiny beschuldigen Dex van verkrachting. Tijdens de verhoren leggen ze tegenstrijdige verklaringen af, maar nog krijgen ze de voordeel van de twijfel van de politie en blijven ze Dex verdenken. Anna en haar man Martijn geloven in de onschuld van Dex en willen de onderste steen boven krijgen over wat er nou precies gebeurd is.

Het verhaal neemt je mee in het gevecht wat deze familie mee maakt. Ongelofelijk hoe de overheid omgaat met een verdachte. Er word altijd gezegd dat de politie je grootste vriend is, maar als je dit verhaal hebt gelezen, trek je dit snel in twijfel.

Esther schrijft op een vlotte en fijne manier. De hoofdstukken worden aangeduid met een persoon en een tijdsaanduiding. Dit vond ik persoonlijk erg fijn.

Gegevens van dit boek:
Titel: Geen kind meer
Auteur: Esther Boek
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 300
Aantal pagina’s E-book: 202
ISBN Paperback: 9789461092199
ISBN E-book: 9789461092632
Prijs Paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge