Bryan las: Ellison Cooper – Gekooid

Een hele tijd geleden zagen Veronique en ik dat de thriller ‘Gekooid’, geschreven door Ellison Cooper, zou verschijnen bij Xander Uitgevers. Aangezien de flaptekst ons enorm aansprak, hebben we dit boek aangevraagd. Na verschijning ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar op de mat. Bedankt Xander Uitgevers voor dit exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap: FBI-neuroloog Sayer Altair is intelligent, vastberaden en in staat om zelfs de meest verdorven geest te analyseren. Sinds de dood van haar verloofde geeft ze zich volledig over aan haar onderzoek naar afwijkingen in het brein van seriemoordenaars. Als de politie in Washington een gruwelijke moordzaak ontdekt waarbij een meisje tot de dood aan toe werd verhongerd in een kooi, is Sayer de aangewezen persoon om de zaak op zich te nemen.
Het slachtoffer blijkt de dochter van een bekende senator. Onder het wakende oog van heel Amerika ontdekt Sayer dat er nog een meisje gevangen is genomen. Ze moet zich haasten om haar te redden. Is er een seriemoordenaar aan het werk? Is ze wel op tijd om een tweede gruwelijke moord te voorkomen?

De cover

De cover is opgedeeld in twee gedeeltes. Net boven de titel van het boek zit een lijn. Op het bovenste gedeelte van de cover omhelzen twee personen zich en op het onderste gedeelte van de cover is ook iets te zien, maar wat het moet voorstellen is voor mij niet duidelijk. Ik vind de cover absoluut niet bij het verhaal passen. Toen ik de cover zag had ik meer het idee dat het om een New adult ging. Wat mij betreft hebben ze met deze cover de plank mis geslagen…

De auteur

Voordat Ellison Cooper zich voltijds op het schrijven richtte, had ze een academische carrière aan de universiteit van Californië̈. Ze studeerde rechten en ze was verbonden aan een bureau voor rechtshulp in Washington, waar ze het rechtssysteem van binnenuit te zien kreeg. Ellisons favoriete onderwerpen naast antropologie zijn neurowetenschappen en misdaad.

Het verhaal

Sayer Altair is een intelligente en vastberaden neuroloog bij de FBI, ze bijt zich in elke zaak vast en ze analyseert de meest verdorven geest. Nadat haar verloofde overleden is, leeft Sayer nog maar voor één ding en dat is haar werk. Het onderzoek naar de afwijkingen in de hersenen van seriemoordenaars.
Als de politie in Washington een vreselijke ontdekking doet, is Sayer de aangewezen persoon om deze zaak op zich te nemen. Want wat blijkt, er is een meisje dood gevonden. Ze zat opgesloten in een kooi en ze is overleden, doordat ze uitgehongerd is.
Al snel wordt het duidelijk dat het om de dochter van een bekende senator gaat. Heel Amerika kijkt mee als Sayer ontdekt dat er nog een meisje gevangen zit. Komt ze op tijd om dit slachtoffer te redden? En de vraag die er heerst is of er een seriemoordenaar actief is. Kan Sayer deze zaak nog tot een goed einde brengen?

Mijn mening

Veronique heeft als eerste dit boek gelezen en ze was zo te spreken over het verhaal dat het me nog enthousiaster maakte. Daardoor kwam het boek hoger op mijn NTL-lijstje te staan. Toen ik even een gaatje had ben ik dan ook meteen begonnen in ‘Gekooid’. 🙂

Wat een boek… en dat zeg ik niet snel. Cooper heeft mij met haar verhaal omver geblazen. De schrijfstijl van haar vind ik erg fijn. Dit zal mede door de korte hoofdstukken en de makkelijke zinsopbouw komen.

Ook komt er een stukje mythologie om de hoek kijken. Dat is iets waar ik persoonlijk niet echt iets mee heb. Maar gelukkig is het niet echt een belangrijk deel in het boek, waardoor ik het gewoon lees en voor lief aan neem. Want zoals je nu zult begrijpen ben ik daar geen fan van.

Het verhaal zit wel erg goed in elkaar. Ik had dan ook een lange tijd de verkeerde dader op het oog. Als ik dit heb is het verhaal vaak al voor mij geslaagd. De personages zijn diep genoeg uitgewerkt en vooral het hoofdpersonage Sayer is erg menselijk neergezet.

Wat mij betreft is ‘Gekooid’ een meesterlijke thriller. In Amerika is het vervolg op dit boek al verschenen. Ik hoop dat ook dat hij ook in het Nederlands vertaald wordt.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment?

Gegevens van dit boek:
Titel: Gekooid
Auteur: Ellison Cooper
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 367
Aantal pagina’s E-book: 328
ISBN paperback: 9789401610537
ISBN E-book: 9789401610513
Prijs paperback: € 20,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

One thought on “Bryan las: Ellison Cooper – Gekooid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge