Bryan las: Ellen de Vriend – Pain au chocolat

In de folder van Karakter uitgevers zagen wij dat Ellen de Vriend ook met een nieuw boek zou komen. Aangezien ik momenteel in een zomerverhalen-flow zit was ik benieuwd naar de flaptekst. Nadat deze mij ook aansprak heb ik een mailtje gestuurd naar de uitgever. Na verschijning van ‘Pain au chocolat’ ontving ik dan ook een recensie-exemplaar. Hier wil ik Karakter uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Nadine en Mark hebben genoeg van alle verplichtingen en het gehaast in Nederland en vertrekken met hun vier dochters naar de Franse Auvergne. Daar hebben ze een kleine camping op het platteland overgenomen, omgeven door weilanden, heuvels en bossen. Er ligt een prachtig leven in het verschiet, maar er moet nog veel gebeuren. De oproep om een paar weken mee te helpen tegen kost en inwoning, levert een gezellige groep op.
Maar dan meldt zich een nieuwe vrijwilliger en Nadine krijgt de schrik van haar leven. Ze kent hem en weet waarvoor hij komt. Het gaat om een gebeurtenis die ze altijd voor Mark heeft verzwegen. En dat wil ze graag zo houden…

De cover

Op de cover zien wij een jonge vrouw op de rug. In mijn gedachten is dit Nadine. Ze heeft een blauw met witte jurk aan. Ze kijkt over de daken van het Franse dorp uit. Ook staat er de tekst ‘Ik vertrek-thriller’ op. Deze cover geeft mij een echt vakantiegevoel en ik vind hem goed bij het verhaal passen.

De auteur

Ellen de Vriend is journalist voor verschillende kranten en tijdschriften. Ze schrijft al twintig jaar boeken voor zowel volwassenen als jongvolwassenen. Pain au chocolat is alweer De Vriends vijfde boek dat bij Karakter verschijnt.

Het verhaal

Nadine en Mark zijn er helemaal klaar mee. Het gehaaste leven in Nederland met al zijn verplichtingen willen ze achter zich laten. Ze vertrekken met hun vier dochters naar de zonnige Franse Auvergne.
Ze hebben er een kleine camping overgenomen. Niet alleen de camping sprak hun ontzettend aan, maar ook de natuur en de vriendelijkheid van de mensen. Er ligt een prachtige toekomst voor hun. Maar eerst moet er geklust worden, ze willen de hele camping aanpakken.
De oproep, een paar weken helpen klussen in ruil voor kost en inwoning op hun camping levert een gezellige en leuke groep op. Tot er zich een vrijwilliger meldt die Nadine liever niet meer in haar leven toelaat. Ze kent hem uit een ver verleden en ze weet waarvoor hij komt. Mark kan het goed vinden met deze nieuwe klusser, maar deze klusser weet ook iets wat Nadine liever geheim houdt voor Mark….

Mijn mening

Dit is voor mij de eerste kennismaking met Ellen de Vriend. Wel had ik al goede verhalen gehoord van Veronique. Zij las eerder al ‘Vermist‘, ‘Geruisloos‘ en ‘De erfgename‘ en was erg te spreken over haar boeken.

Ik ben sowieso fan van het televisie programma ‘Ik vertrek’. Ik heb zelf in 2003 een half jaar in Spanje gezeten. Dus iets kan ik me er altijd wel bij voorstellen. Dus als er een ik vertrek sticker op zit, ben ik meestal wel te vinden om het boek te gaan lezen. Zo ook bij dit boek. 😉

Toen ik aan het boek begon, merkte ik al snel dat de schrijfstijl van De Vriend mij erg lag. Ik kan hem makkelijk en luchtig noemen. Het grootste gedeelte wordt verteld vanuit het personage Nadine. Maar doordat ook sommige stukken vanuit Mark’s verleden verteld zijn, krijgt het boek ook meer diepte. Dit vind ik erg aangenaam. Ik had lange tijd de vraag wat deze twee verhaallijnen met elkaar te maken hadden. Echter op een bepaald moment komen ze samen en wordt alles duidelijk. De spanning en dan vooral de onderhuidse spanning is goed aanwezig. Maar tegen het einde van het verhaal komt de spanning tot een climax. Maar als de spanning er is, is die ook goed aanwezig. Dit heeft mij toch erg verrast. Dit zorgt er dan ook voor dat ik De Vriend in de toekomst zeker ga volgen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Inkijkexemplaar-Pain-au-chocolat

Gegevens van dit boek:
Titel: Pain au chocolat
Auteur: Ellen de Vriend
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 288
Aantal pagina’s E-book: 288
ISBN paperback: 9789045217239
ISBN E-book: 9789045217338
Prijs paperback: € 15,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge