Bryan las: Ellen de Vriend – Blond op Bonaire

Ik ben altijd wel te vinden voor een goede zomerse thriller. Dus toen ik zag dat Ellen de Vriend met een nieuw boek kwam was ik, na het lezen van de korte inhoud, enthousiast. Na een mailtje gestuurd te hebben naar de uitgeverij ontvingen wij, kort na verschijningsdatum, een recensie-exemplaar in de bus. Hier willen wij Karakter uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Linda van Dam vertrekt met haar man Lex, dochter Luna (17) en haar vriendin Guusje voor een tropische vakantie naar Bonaire. Kort voor hun verblijf verdwijnen twee jonge vrouwen spoorloos, beiden blank en blond. Van de ene vrouw ontbreekt elk spoor, van de andere worden teenslippers en een fiets gevonden. Het gerucht dat ze zijn vermoord verspreidt zich als een lopend vuurtje over het eiland. De vakantie van de familie Van Dam verandert ingrijpend wanneer Guusje verdwijnt. Machteloos en met een enorm schuldgevoel tegenover Guusjes moeder, gaat Linda zelf op onderzoek uit. Lukt het haar de waarheid te achterhalen?

De cover

Op de cover is een steiger te zien. Deze steiger ligt in het water, het water is turquoise blauw en de lucht is hel blauw. Dit tafereel geeft mij een echt zomers gevoel en dat is ook goed, want de covers van De Vriend moeten dit ook uitstralen en het past uitstekend bij het verhaal.

De auteur

Ellen de Vriend is journalist voor verschillende kranten en magazines. Daarbij schrijft ze al twintig jaar boeken voor zowel volwassenen als jongvolwassenen (young adult). Blond op Bonaire is De Vriends zesde boek dat bij Karakter uitgevers verschijnt.

Het verhaal

De bewoners van Bonaire zijn radeloos, kort geleden zijn er twee jonge vrouwen, met blond haar, spoorloos verdwenen. Iedereen tast in het duister over wat er gebeurd is. Linda van Dam, haar man Lex, haar dochter Luna, van zeventien, en haar vriendin Guusje, laten hun vakantie hierdoor niet verpesten en besluiten toch op vakantie, naar Bonaire, te gaan. Maar als ook Guusje plotseling verdwijnt veranderd de vakantie van de familie Van Dam drastisch. Waar is Guusje gebleven? Linda, loopt over van schuldgevoel tegenover Guusjes moeder en besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Kan ze, voor dat het te laat is, deze mysterieuze verdwijning oplossen?

Mijn mening

Na ‘Pain au chocolat‘, het vorige boek van Ellen de Vriend, kon ik wel stellen dat dit een auteur was om te gaan volgen. Dus jullie raden het al, ik keek natuurlijk heel erg uit naar haar nieuwste thriller.

Wat mij eigenlijk meteen opviel toen ik het boek open sloeg en begon te lezen was dat je meteen leest dat dit verhaal op waargebeurde feiten is gebaseerd en lees je een tiental zaken die er in de afgelopen jaren hebben gespeeld en waarbij een vrouw vermist of vermoord is geworden. Ik moet zeggen dat ik dit best schokkend vond, als je zo’n opgesomde lijst ziet.

Hierna gaat het verhaal pas beginnen. In de proloog maak je kennis met Reggie. Hij kan zijn ogen niet van een mooie blonde Nederlandse, die stage loopt bij het hotel waar hij werkt, afhouden en hij probeert contact te krijgen met de blonde schone. Dit geeft mij al direct, het bekende, loverboy gevoel.

De Vriend geeft het verhaal een goede leesflow, echter, het verhaal geeft mij geen op-het-puntje-van-me-stoel-gevoel. De hoofdstukken zijn erg kort en dit is dan weer een pluspunt, op deze manier wilde ik steeds nog even snel een hoofdstuk lezen en had ik het boek in een mum van tijd uit.

Blond op Bonaire is voor mijn gevoel echt een boek met een boodschap. Dit komt sowieso omdat het gebaseerd is op waargebeurde feiten en het boek geeft de boodschap mee dat je altijd uit moet kijken, op vakantie en tijdens het stappen, want je bent zo ontvoerd, gedrogeerd en nog erger… Vermoord!

Ik heb het boek dan ook met veel plezier gelezen en ik waande me tijdens het lezen echt op het zonnige Bonaire. Laat het volgende boek van De Vriend maar komen want ik ben benieuwd waar het verhaal mij dan weer mee naartoe neemt.

Leesfragment

Ben jij na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Blond-op-Bonaire

Gegevens van dit boek:
Titel: Blond op Bonaire
Auteur: Ellen de Vriend
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 288
Aantal pagina’s e-book: 288
ISBN paperback: 9789045219387
ISBN e-book: 9789045219486
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge