Bryan las: Elle van den Bogaart – No deal

Informatie die te lezen is op de achterflap: Na een feestje veroorzaakt de 17-jarige Simon een auto-ongeluk. Maar hij heeft geen rijbewijs en nog behoorlijk gedronken ook. Bovendien heeft de auto, die niet van hem is, veel schade. Hoe moet hij dit ooit betalen? En wat als de politie of zijn moeder erachter komt?Winston, de eigenaar van de auto, doet hem een voorstel: als Simon ‘iets’ voor hem gaat ophalen in Suriname, hoeft hij niets te betalen en houdt hij er zelfs nog een aardig bedragje aan over. Al snel blijkt dat het om coke gaat. Onder grote druk gaat Simon akkoord. Dan begint een bloedstollende race tegen de klok…

Simon (hoofdpersoon) woont bij zijn moeder. Doordat de vader van Simon een jaar geleden plots midden in de nacht is weggegaan, is zijn moeder met schulden achtergebleven. Daardoor hebben ze het niet breed.

Plots wordt Simon door zijn klasgenootje Dio uitgenodigd voor een vet feestje en besluit hij om mee te gaan. Die avond zegt Dio plots tegen Simon dat ze naar een ander feestje gaan in de stad en dat ze de auto van Winston, een vriend van Dio mogen lenen. Als ze naar de auto lopen verstuikt Dio zijn enkel en kan hij niet rijden. Dio overtuigt Simon om te rijden ondanks dat hij geen rijbewijs heeft en gedronken heeft, want het is maar een klein stukje zegt Dio. Onderweg krijgen ze een aanrijding en de auto is flink beschadigd. Winston is niet blij met de schade aan zijn geliefde auto en doet Simon een voorstel om een pakketje op te halen in Paramaribo. Simon vertrouwt het niet, maar de schade betalen gaat ook niet aangezien hij niet zoveel geld heeft. Aangekomen in Paramaribo wordt hij opgehaald door Suzanne, ze brengt hem naar een hotel en laat hem de stad zien. Is ze te vertrouwen? Komt Simon weer veilig thuis?

Persoonlijk vond ik dit een heel leuk young adultboek. Makkelijk geschreven en ook heel realistisch. Er gebeuren dingen die je niet ziet aankomen. Ook de spanning wordt heel goed opgebouwd en is eigenlijk constant aanwezig.

Gegevens van dit boek:
Titel: No deal
Auteur: Elle van den Bogaart
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Aantal pagina’s E-book: 110
ISBN E-book: 9789000313860
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge