Bryan las: Diverse auteurs – Horizon taal

Ik werd benaderd door Marlen Visser of ik interesse had om de verhalenbundel ‘Horizon taal’ te lezen. Natuurlijk had ik daar oor naar dus heb ik volmondig ja gezegd. Ik wil Marlen Visser natuurlijk hartelijk bedanken voor het recensie-exemplaar. 🙂

Informatie die te lezen is op internet over deze verhalenbundel: Horizon Taal omvat een verzameling van korte verhalen, die hun oorsprong vinden in de schrijfvakanties van schrijfcoach Marlen Visser. Deelnemers van de schrijfweken lieten zich inspireren door de glooiende heuvels in midden-Italië en de oneindige vergezichten op de Waddenzee. Hier schreven zij hun verhalen, die ontroeren, doen huiveren en tot nadenken aanzetten.
Zo vindt er een moord plaats met een nagelschaartje, jaagt een rat in een toiletpot iemand de stuipen op het lijf, heeft de Limburgse maffia haar werkterrein verplaatst naar Montesoffio en laat ongenode gast Willem zich niet wegsturen uit een reeds bezet appartement.

De cover

Op de cover is een mooi landschap te zien. Ik stel mijzelf voor dat dit het Italiaanse landschap is. In dit mooie landschap is een een witte boerderij te zien. Ik heb het gevoel dat dit de locatie is waar Marlen Visser haar schrijfvakanties organiseert. De cover vind ik erg mooi en geeft mij echt een vakantiegevoel.

De auteurs

Yfke Brandhout, Irene Campfens, Diana Cotteleer, Angéla Haegmans, Harry Heijkoop, Carolien Hennekam, Margareth Hillebrandt, Angela Holland, Joyce van Hooijdonk, Monique Hoolt, Annette Hulscher, Giovanna Jansen, John Jansen, Miriam Joosse, Ingrid Lub-de Vries, Lianne Molenbroek, Caroline Nelissen, Anja Pronker, Theo van Rijn, Alexander Roessen, Samantha Stroombergen, Zjors van Unen, Gaby Visser, Marlen Visser, Marijke Vos, Ingrid de Vries-Hogenkamp, Ivonne Zwart.

Mijn mening

Marlen Visser brengt met haar schrijfvakanties beginnende en gevorderde schrijvers bij elkaar. Alleen de gedachten al, hoe leuk is dat! En hoe leuk is het dan als je deze schrijvers samen een verhalenbundel laat schrijven. Ik wordt alleen al van deze achtergrondinformatie heel blij en ik vind het een heel leuk idee. Niet alleen voor de lezers, maar zeker ook voor de schrijvers, want op deze manier hebben ze een heel leuk boek om terug te denken aan hun schrijfvakantie.

Deze verhalenbundel bestaat uit 27 korte verhalen. Elk verhaal is weer uniek. Het ene verhaal is spannend, het andere weer romantisch. Wat ik persoonlijk altijd erg interessant aan een bundel met korte verhalen vind, is dat je op deze manier de verschillende auteurs een beetje leert kennen. Ik wist bijvoorbeeld al dat de schrijfstijl van Marlen Visser, Theo van Rijn en Samantha Stroombergen mij liggen, aangezien ik daar in het verleden al eens een boek van gelezen heb. Maar na het lezen van deze verhalenbundel kan ik ook zeggen dat ik de manier van schrijven van bijvoorbeeld Diana Cotteleer erg kan waarderen en ik in de toekomst daar ook best een boek van durf op te pakken. Dit is voor echt een pluspunt aan een verhalenbundel.

Ik heb deze bundel met veel plezier gelezen en ik kan een project als dit alleen maar toejuichen! Hou jij van korte verhalen? Of wil je, voor jezelf, nieuwe schrijvers leren kennen? Dan zou ik het zeker overwegen om ‘Horizon taal’ te gaan lezen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Horizon taal
Auteur: Diverse auteurs
Uitgever: Mijn bestseller
Aantal pagina’s paperback: 186
ISBN paperback: 9789463670449
Prijs paperback: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

2 thoughts on “Bryan las: Diverse auteurs – Horizon taal

  1. Oh, kijk nou eens, wat een leuke recensie. Ik kreeg een blos op mijn wangen toen ik daarbij ook die over mij las. Mijn allereerste verhaaltje in een écht boek, het stimuleert om de pen weer op te pakken en mijn levensverhaal af te maken..Dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge