Bryan las: Diverse auteurs – Aangespoelde verhalen

Wij werden benaderd door Alexander Roessen of wij interesse hadden om een recensie-exemplaar te ontvangen van de verhalenbundel ‘Aangespoelde verhalen’. Natuurlijk hadden wij hier interesse in. Niet veel later ontvingen wij dan ook een exemplaar van deze verhalenbundel. Hier willen wij Droomvallei uitgeverij en Alexander Roessen natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van deze verhalenbundel: Tijdens een verblijf op Ameland schreven vijftien auteurs elk een kort verhaal dat zich afspeelt op een van de waddeneilanden. Het levert een bundel verhalen op vol spanning, ontroering en romantiek.

Van elk verkocht exemplaar doneren de auteurs één euro aan de zeehondenopvang.

De cover

Op de cover zijn twee zeehonden te zien die op het strand liggen. Ik neem aan dat ze ‘aangespoeld’ zijn. Dit past natuurlijk uitermate goed bij de titel van deze verhalenbundel. Daarnaast gaat er ook één euro van elk verkocht exemplaar naar de zeehondenopvang, dus de cover past ook ontzettend goed bij het gekozen doel.

De auteurs

Elly van Driel, Esther van Ham, Marianne Leerkens, Guido Mortelmans, Lucy Neetens, Guus Norden, Rinske Oenema, Tinke van der Poll, Janine van de Raadt, Alexander Roessen, Titia Schut, Marieke Simons, Melania Somers, Remda Spoelstra, Joke Zwaal.

Mijn menig

Aangespoelde verhalen is de tweede Waddenbundel, die op initiatief van Marelle Boersma is geschreven tijdens de schrijfweek op Ameland, waar vijftien auteurs bij elkaar kwamen. De afgelopen weken schreven twee van deze auteurs een column voor Koukleum.nl. Titia Schut schreef de column ‘Van kort verhaal naar Amelandbundel‘ en Remda Spoelstra schreef de column ‘Hoe schrijf je een verhaal?‘ op Koukleum.nl.

Deze verhalenbundel is opgedeeld in de vier seizoenen, zomer, herfst, winter en lente. In elk seizoen spelen zich een aantal korte verhalen af. Ik vind het erg leuk dat deze onderverdeling gemaakt is. Dit maakt deze verhalenbundel toch anders dan andere bundels.

Elke auteur heeft zijn eigen sterke en zwakkere punten, maar bij de meeste auteurs proef je toch een bepaalde schrijfpotentie en merk je dat ze weten hoe ze een spannend, leuk, of ontroerend verhaal moeten schrijven. Bij sommige verhalen vond ik het erg jammer dat ik er niet meer van kon lezen.

Persoonlijk vind ik verhalenbundels altijd erg leuk en interessant om auteurs te leren kennen en op deze manier kennis met ze te maken. Als ik even niet zoveel tijd heb pak ik graag een bundel erbij om even snel een of twee verhalen te lezen. Dit had ik dus ook bij deze verhalenbundel.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Aangespoelde verhalen
Auteur: Diverse auteurs
Uitgever: Droomvallei
Aantal pagina’s paperback: 203
ISBN paperback: 9789492844613
Prijs paperback: € 12,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge