Bryan las: Dean Nicholson – Nala’s wereld + Winactie

Aangezien wij echte dierenliefhebbers zijn en zelf twee honden en twee katten hebben, waren wij erg nieuwsgierig naar dit boek. Nadat ik het leesfragment en korte inhoud had gelezen wist ik dat dit weer een echt Koukleum-boek zou zijn. Na een mailtje naar de uitgeverij kregen wij een positief antwoord en een paar dagen later hadden wij een exemplaar op de deurmat liggen. Hier willen wij Uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als de dertigjarige Dean Nicholson vanuit Schotland begint aan een fietstocht rond de wereld, wil hij zo veel mogelijk leren over onze aarde. Maar hij had niet verwacht dat hij misschien nog wel meer zou leren van zijn ongewone metgezel. Want wanneer Dean drie maanden op reis is, vindt hij op een verlaten bergpad tussen Montenegro en Bosnië een kitten. Helemaal alleen. Dean kan het smoezelige diertje gewoonweg niet aan haar lot overlaten, dus neemt hij haar mee naar een lokale dierenarts en verzorgt hij Nala tot ze weer op haar eigen pootjes kan staan. Vanaf dat moment zijn ze onafscheidelijk.

De cover

Op de cover zien we Nala die in haar tasje zit, aan het stuur van Dean’s fiets. Op de achtergrond is een landschap te zien met veel gesteente. De lucht is mooi blauw. Ik vind de cover sprekend en erg goed bij het verhaal passen. Het boek zou mij zeker opgevallen zijn in de winkel. Echt een hele toffe cover.

De auteur

Dean Nicholson was lasser in zijn geboorteplaats Dunbar, Schotland. In september 2018 begint hij met zijn fietstocht rond de wereld. Hij fietst nog steeds, met Nala.

Nala’s wereld is samen geschreven met Garry Jenkins, co-auteur van de enorme bestseller Bob de straatkat.

Meets Dean & Nala

Mijn mening

Zoals de meeste mensen, die ons al langer volgen, weten dat wij echte dierenvrienden zijn. Zo hebben wij Pebbles geadopteerd uit Roemenië, Puck opgevangen nadat een buurtgenoot niet meer voor haar kon zorgen, Simba opgehaald toen hij op Marktplaats stond en Luna vanuit Duitsland hierheen gehaald. Onze katten Simba en Luna zijn binnenkatten en komen ook nooit buiten, maar hoe gaaf zou het zijn als wij met één van hun een fietstocht zouden kunnen maken. Helaas lukt ons dat niet met onze katten, maar daardoor heb ik wel extra genoten van het verhaal van Dean en Nala.

Dean en zijn beste vriend hebben een plan de wereld rondreizen, maar op een bepaald moment, als ze een tijdje onderweg zijn, besluit zijn beste vriend om toch om te draaien en weer naar huis te gaan. Dean niet, hij heeft een missie om de wereld rond te fietsen en deze missie zal hij dan ook gaan volbrengen. Als hij na drie maanden een kitten langs de weg vindt en het diertje hem achterna komt, besluit hij om het kleintje onder zijn hoede te nemen en zo worden ze elkaars grootste vriend en worden ze onafscheidelijk….

Vanaf het moment dat Dean Nala vindt, merk je dat Dean veranderd, hij laat het wilde leven achter zich en zet het kleine katje op nummer één. Ik heb het boek met zoveel plezier gelezen, want de liefde en vriendschap tussen deze twee spat gewoon van de pagina’s af. Ik vind het geweldig om te lezen wat Dean voor een dierenvriend is. Hier ging mijn hart echt sneller van kloppen. Tijdens de wereldreis van Dean en Nala heeft Dean ook nog voor andere zwerfdieren gezorgd en ongelofelijk wat deze man over heeft voor deze dieren.

Normaal leest Veronique hier in huis de boeken die over dieren gaan, maar ‘Nala’s wereld’ wilde ik ontzettend graag lezen en ik kan jullie vertellen dat ik hier geen moment spijt van heb gehad. Ik werd vanaf de eerste pagina in het verhaal gezogen. Nicholson heeft een aangename schrijfstijl en op sommige momenten had ik echt het gevoel dat ik met Dean en Nala mee fietste en ook mijn slaapmatje uitrolde in het verlaten zwembad.

De lay-out van het boek vind ik erg mooi. Boven elk hoofdstuk staan een kleine tekening dat het hoofdstuk uitbeeld. Zo zien we tekeningen van Dean en Nala op de fiets, in een hangmat of eentje waar Nala bij Dean in de nek zit.
Wat ik bij een non-fictie boek altijd kan waarderen is als en een fotokatern aanwezig is, in ‘Nala’s wereld’ zit dit ook, midden in het boek. Foto’s over Dean, Nala en hun reis rond de wereld.

Dit is echt een MUSTREAD voor mensen die van katten houden. Dean en Nala zijn ook te volgen op Instagram en Youtube en ik zal ze daar zeker blijven volgen want wat is het een geweldig stel samen en ik wil nog meer over hun avonturen lezen en zien. 🙂

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Nalas-wereld

Gegevens van dit boek:
Titel: Nala’s wereld
Auteur: Dean Nicholson
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Hilke Makkink
Aantal pagina’s paperback: 288
Aantal pagina’s e-book: 295
ISBN paperback: 9789022590164
ISBN e-book: 9789402315721
Prijs paperback: € 20,00
Prijs e-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Wij mogen één fysiek exemplaar van ‘Nala’s wereld’ verloten. Hier willen willen wij Uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Nala’s wereld.’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens, en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel deze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 05 april 2021. De maandag hierop volgend zullen we de winnaars bekend maken.

Succes!

One thought on “Bryan las: Dean Nicholson – Nala’s wereld + Winactie

  1. Ben dol op katten, je hebt er nooit genoeg (boeken) van! Wat een bijzonder verhaal van Nala 😀 Heb ontzettend genoten van Bob de Straatkat & dit beloofd ook een geweldig avontuur te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge