Bryan las: Damen & Vandermeeren – Meedogenloos + Winactie

Aangezien ik de eerdere twee delen ‘Rusteloos’ en ‘Bodemloos’ met erg veel plezier gelezen had, wist ik dat ik ‘Meedogenloos’, het slot van deze trilogie, ook graag wilde lezen. Na een persmail over deze titel hoefde ik ook niet lang te twijfelen en hebben wij deze aangevraagd. Niet lang na verschijning ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar op de mat. Hier willen wij Van Halewyck/Pelckmans uitgevers en New book collective natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Na de traumatische gebeurtenissen in Lissabon keert advocate Kirsten Hartogs terug naar België. Ze raakt betrokken bij de zogenaamde ‘slaapwandelmoord’, waarbij de dertiger Nick Steverlinck wordt beschuldigd van moord op zijn vriendin. Hij werd ’s ochtends wakker naast haar bebloede lijk, maar beweert zich daar niets van te herinneren en vermoedt dat er iets is gebeurd tijdens het slaapwandelen.

Al snel merkt Kirsten dat er meer aan de hand is. Ze krijgt af te rekenen met een geduchte tegenstander. Kan ze tijdig inschatten vanuit welke hoek het gevaar komt? Of wordt dit haar allerlaatste strafzaak?

De cover

De cover vind ik erg gaaf. Voor mijn gevoel staat Kirsten Hartogs hier in een gerechtsgebouw. Het kleurengebruik spreekt mij vooral erg aan. De titel en de namen van de auteurs staan er in dezelfde stijl op als de voorgaande twee delen.

De auteurs

Hilde Vandermeeren studeerde psychologie en is een van de meest bekroonde Vlaamse thrillerschrijfsters. Ze won de Hercule Poirot publieksprijs 2013 en stond op de shortlist Gouden Strop 2016. Haar bestseller Schemerzone werd bekroond met de Hercule Poirotprijs 2017 en haalde de longlist Bookspot Gouden Strop 2018.

Walter Damen studeerde rechten aan Ufsia in Antwerpen en aan de KU Leuven. In het kader van zijn studies haalde hij ook bijkomende certificaten, waaronder gerechtelijke geneeskunde. Hij trad op als advocaat in verschillende gemediatiseerde dossiers en is medeauteur van verschillende boeken, waaronder meerdere bestsellers. Hij was ook een van de gezichten in de serie Strafpleiters op Canvas.

Het verhaal

Als advocate Kirsten Hartogs, na de traumatische gebeurtenissen in Spanje, terugkeert naar België, raakt ze al snel betrokken bij de spraakmakende zaak die de slaapwandelmoord wordt genoemd. In deze zaak wordt Nick Steverlinck er van beschuldigd zijn vriendin te hebben vermoord. Nick werd ’s ochtends wakker naast haar lijk. Alleen kan hij zich niet herinneren wat er is gebeurd, nu wordt er vermoed dat er iets tijdens het slaapwandelen is gebeurd. Kirsten heeft al snel het gevoel dat hier iets anders aan de hand is, maar kan er de vinger niet op leggen. Het wordt haar niet makkelijk gemaakt, want ze moet afrekenen met een gevaarlijke tegenstander. Maar is ze daar wel tegen opgewassen? Dit zou zomaar wel eens haar laatste strafzaak kunnen zijn…

Mijn mening

Natuurlijk kende ik de schrijfstijl van dit schrijversduo al. Ik las eerder, voor mijn oude website, ‘Rusteloos’. Deze recensie is helaas in het verleden verloren gegaan door de crash die mijn oude website heeft gehad. Voor Koukleum.nl las ik eerder ‘Bodemloos‘.

Toen ik in ‘Meedogenloos’ begon te lezen merkte ik al snel dat het weer vertrouwd aanvoelde. Waar Kirsten in de eerste twee delen in Lissabon werkte is ze nu terug in België. En pakt ze de zaak van de Slaapwandelmoord met beide handen aan. Aangezien het een aparte zaak is kun je dit boek goed als stand alone lezen. Maar omdat er natuurlijk ook het privéleven van Kirsten Hartogs doorheen geweven is, raad ik toch aan om de hele trilogie te lezen. Niet alleen omdat je dan een betere band met het hoofdpersonage krijgt, maar ook omdat de serie gewoon te goed is om niet helemaal te lezen.

Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit Kirsten en David. In het begin lijken het twee aparte verhalen, maar hoe verder ik in het boek kwam, hoe meer de verhaallijnen bij elkaar komen en ze samen vloeien tot een zinderend einde. Je merkt dat Walter Damen veel kennis heeft van rechten, hier maakt dit schrijversduo dan ook gretig gebruik van. Ze hebben ervoor gekozen om de hoofdstukken niet al te lang te maken, waardoor ik het verhaal in rap tempo uit had.

Persoonlijk ben ik, bij een rechtbankthriller, zoals je deze kunt noemen, altijd bang dat er gebruik is gemaakt van moeilijke woorden en uitdrukkingen. Echter in deze is dit totaal niet het geval en hebben ze goed rekening gehouden met de lezers.

Helaas heeft Hilde Vandermeeren aangegeven dat ze besloten heeft om, na 20 jaar schrijverschap haar pen in de la te gooien en zich te gaan focussen op andere dingen. Bij Walter Damen heb ik het gevoel dat hij nog wel eens verder zou kunnen gaan schrijven, wat ik dan ook zeker aanmoedig. Hem zal ik dan ook met veel plezier blijven volgen. Buiten deze reeks heb ik van Hilde nog geen boeken gelezen en deze komen, na deze trilogie, dan ook zeker op mijn NTL-lijstje, want één ding is zeker, de Kirsten Hartogs-reeks heb ik met heel veel plezier gelezen en is een Mustread, met hoofdletter M, voor elke thrillerliefhebber.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Meedogenloos

Gegevens van dit boek:
Titel: Meedogenloos
Serie: Kirsten Hartogs
Auteur: Damen & Vandermeeren
Uitgever: Van Halewyck / Pelckmans
Aantal pagina’s paperback: 274
Aantal pagina’s e-book: 304
ISBN paperback: 9789463831062
ISBN e-book: 9789463832632
Prijs paperback: € 22,00
Prijs e-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow.

Wij mogen één fysiek exemplaar van ‘Meedogenloos’, geschreven door Damen & Vandermeeren, verloten. Hier willen wij Van Halewyck / Pelckmans uitgevers en New book collective natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Meedogenloos’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 24 januari 2021. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

5 thoughts on “Bryan las: Damen & Vandermeeren – Meedogenloos + Winactie

  1. Ik waag ook graag een kansje voor dit spannende boek. Ik volg je via Facebook (Mooie rooie, op je bericht gereageerd, geliked en gedeeld), Instagram (Truusje26, bericht geliked en opgeslagen) en Twitter (@Glambertgirl77, bericht geliked en geretweet).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge