Bryan las: Damen & Vandermeeren – Bodemloos

Enige tijd geleden zag ik bij Bol.com dat er een nieuw deel in de Kirsten Hartogs trilogie zou verschijnen. Aangezien ik erg van het eerste deel, ‘Rusteloos’, genoten had was ik razend nieuwsgierig. Wij willen Van Halewyck en New Book Collective hartelijk bedanken voor het ontvangen recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van Bodemloos: Lissabon wordt opgeschrikt door een aantal gruwelijke moorden. De angstpsychose onder de bevolking neemt toe en de opluchting is groot wanneer een verdachte wordt aangehouden. Tegen elk advies in besluit de jonge advocate Kirsten Hartogs om zijn verdediging te voeren. Die beslissing heeft verstrekkende gevolgen. Bovendien daagt er een nieuw gevaar op: een schaduw uit haar verleden.

Intussen is een tienermeisje al maandenlang vermist. De verdachte ontkent dat zij een van zijn slachtoffers is. Maar wat als hij hoog spel speelt, met een mensenleven als inzet?

De cover

Op de cover is het silhout van een vrouw te zien. Ze loopt op een oude verlaten steiger. Ik neem aan dat deze vrouw Kirsten Hartogs is. De quote ‘Een seriemoordenaar. Een advocate. Wie is de volgende?’ komt op mij een beetje raar over, ik krijg het gevoel alsof de advocate dood is en dan de vraag wordt gesteld wie de volgende is. Dit klopt niet met het verhaal.
De cover is wel in de stijl van het eerste deel in de Kirsten Hartogs-serie. Daarom zou ik dit boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteurs

Hilde Vandermeeren studeerde psychologie en is een van de meest bekroonde Vlaamse thrillerschrijfsters. Ze won de Hercule Poirot publieksprijs 2013 en stond op de shortlist Gouden Strop 2016. Haar bestseller Schemerzone werd bekroond met de Hercule Poirotprijs 2017 en haalde de longlist Bookspot Gouden Strop 2018.

Walter Damen studeerde rechten aan Ufsia in Antwerpen en aan de KU Leuven. In het kader van zijn studies haalde hij ook bijkomende certificaten, waaronder gerechtelijke geneeskunde. Hij trad op als advocaat in verschillende gemediatiseerde dossiers en is medeauteur van verschillende boeken, waaronder meerdere bestsellers. Hij was ook een van de gezichten in de serie Strafpleiters op Canvas.

Het verhaal

Lissabon is in rep en roer als er een aantal vreselijke moorden worden gepleegd. Maar als een verdachte wordt aangehouden is de bevolking opgelucht.
Kirsten Hartogs is een jonge en gedreven advocate. Ze besluit, ondanks alle waarschuwingen, de verdediging, van deze verdachte, op zich te nemen, maar was dit wel zo’n slimme beslissing van Hartogs? Daarnaast ligt er ook nog een nieuw gevaar op de loer. Het heeft iets met haar verleden te maken…

Ondertussen is er ook al een aantal maanden een tiener vermist. De verdachte ontkent dat hij hier iets mee te maken heeft. Maar is dit ook zo?

Mijn mening

Zoals ik in het begin al schreef kende ik de schrijfstijl van dit schrijversduo al, aangezien ik ‘Rusteloos’, het eerste deel in Kirsten Hartogs-serie met veel plezier gelezen heb. Ik was erg benieuwd hoe deze trilogie zich verder zou ontwikkelen en kon dan ook niet wachten om te beginnen aan dit nieuwe deel….

De proloog van ‘Bodemloos’ begint meteen goed. Een visser gaat controleren of zijn kleinzoon de boot goed heeft vastgemaakt aan de stijgers in de haven van Carrasqueira. Tot zijn grote schrik ziet de man plots iets in het water bewegen wat op een lichaam lijkt… De proloog maakt mij direct nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. Want ik wil toch weten hoe die persoon in het water terecht is gekomen. Dit zorgt er dan ook voor dat ik snel de bladzijde omsla en begin aan het eerste hoofdstuk…

Walter Damen en Hilde Vandermeeren hebben mij, met ‘Bodemloos’ weer aan het boek weten te kluisteren. Het boek bevat wat mij betreft alle ingrediënten die een goede thriller moet hebben. Vooral de spanning weten ze erg goed op te bouwen in het verhaal.

De personages, en dan vooral Kirsten Hartogs, leren we, in dit tweede deel uit deze serie, nog beter kennen. Dit maakt het altijd erg interessant, vind ik persoonlijk, want op deze manier krijg je echt een band met het personage. Dit had ik dan ook bij Kirsten. Ondanks dat dit boek het tweede deel in de trilogie is, is het ook erg goed als stand-alone te lezen.

Deze schrijvers hadden met ‘Rusteloos’ de lat al hoog gelegd, maar met ‘Bodemloos’ ligt die nog hoger. Ben benieuwd of ze met het derde deel, ‘Meedogenloos’, dit kunnen overtreffen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Bodemloos
Auteur: Damen & Vandermeeren
Uitgever: Van Halewyck
Aantal pagina’s paperback: 304
ISBN paperback: 9789461319395
Prijs paperback: € 22,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Wij mogen namens Van Halewyck & New Book Collective één persoon blij maken met een fysiek exemplaar van ‘Bodemloos’. Kans maken? Kijk bij de winactie hoe je hier kans op kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge