Bryan las: Corine Hartman – In vrije val

Aangezien ik het eerste deel, ‘Een duister pad’, in deze reeks, met veel plezier gelezen heb, was ik erg nieuwsgierig naar het vervolg. Dus toen ik deze in de folder zag staan, hoefde ik niet lang te twijfelen en vroegen wij deze titel aan. Niet lang na verschijning ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar op de mat. Hier willen wij Uitgeverij Cargo natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op achterflap: Faye van Laar krijgt de mogelijkheid een eigen leven te leiden, los van de psychiatrische inrichting Groot Loenen. Vol enthousiasme begint ze aan het opknappen van haar nieuwe huisje op het landgoed van de instelling.
Dan kruist Mika Priens haar pad, een ex-militair met PTSS de zijn vrouw en kind zou hebben vermoord. Hij overtuigd Faye van zijn onschuld en ze besluit hem te helpen. Samen met Lisa, een medepatiënt, gaat Faye op onderzoek uit, waarbij ze stuiten op de onverklaarbare dood van enkele oud-collega’s van Mika. Heeft Mika hiermee te maken? En is hij echt onschuldig? Of is hij door experimentele behandelingen zijn realiteitszin kwijtgeraakt en een moordenaar geworden?

De cover

Op de cover is een jonge vrouw te zien, die aan de rand van een bos staat. Het onderste gedeelte van de cover is een bladerdek waar de jonge vrouw op staat. Verder staat er ook een gedeelte van een bos op en een blokhut. De cover heeft iets mysterieus en spreekt me erg aan. Ik zou het boek dan ook, aan de hand van de cover, in de boekhandel opgepakt hebben om de korte inhoud te lezen.

De auteur

Corine Hartman (1964) schreef onder meer de Jessica Haider-serie en De IJsselmoorden-trilogie. Haar boeken werden meermaals genomineerd voor de Gouden Strop en ze won tweemaal de Hebban Award. In vrije val is de tweede thriller met Faye van Laar in de hoofdrol, eerder verscheen Een duister pad en het korte verhaal Een zoete wraak.

Het verhaal

Eindelijk is het zover, Faye, die Borderline heeft, krijgt de kans om op zichzelf te gaan wonen. Niet in een grote stad, maar op het landgoed van psychiatrische inrichting Groot Loenen, in een huisje wat al jaren leeg staat. Ze is zo blij en begint meteen vol goede moed aan het opknappen van haar paleisje.
Als Faye Mika Priens tegen het lijf loopt, weet hij haar te overtuigen, dat de geruchten dat hij zijn vrouw en kind vermoord zou hebben, niet kloppen. Faye besluit de ex- militair met PTSS te helpen. Faye gaat, samen met medepatiënte Lisa, op onderzoek uit en ze komt er al snel achter dat enkele oud-collega’s van Mika op een onverklaarbare manier aan hun dood zijn gekomen. Heeft Mika hier iets me te maken? Of berust dit op toeval?

Mijn mening

Een duister pad‘, het vorige boek in deze reeks, had ik met erg veel plezier gelezen en ik was razend benieuwd hoe het verder zou gaan met hoofdpersoon Faye van Laar.

Waar Faye, in het vorige deel, nog intern in de psychiatrische inrichting Groot Loenen zat, krijgt ze nu, in dit nieuwste deel, de kans om meer op eigen benen te staan. Ze neemt haar intrek in het huis dat op het erf van Groot Loenen staat. Hier door merk je dat het personage Faye van Laar groeit en vooruit komt in haar leven. Hartman heeft dit op een mooie en interessante manier weten te vertalen naar het papier.

Hartman weet de spanning, in het verhaal, erg goed op te bouwen. Dit komt aan de ene kant doordat Faye borderline heeft en dit haar, toch vaak, onvoorspelbaar maakt. Aan de andere kant komt Mika Priens om de hoek kijken en hij is ex-militair en heeft PTSS. Dit kan ook onvoorspelbaar zijn. Dit zorgt er dan ook voor dat de personages in het boek erg interessant worden. Het einde zag ik niet aankomen en was hier ook wel erg verrast door, in de positieve zin.

Ik heb ‘In vrije val’ met veel plezier gelezen en kijk dan ook weer uit naar het derde deel in de Faye van Laar-reeks.

Leesfragment

Ben jij, na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

In-vrije-val

Gegevens van dit boek:
Titel: In vrije val
Auteur: Corine Hartman
Uitgever: Cargo
Aantal pagina’s paperback: 413
Aantal pagina’s e-book: 400
ISBN paperback: 9789403190006
ISBN e-book: 9789403102214
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge