Bryan las: Corine Hartman – Een duister pad

Enige tijd geleden zagen wij dat Corina Hartman bezig was aan het eerste deel van een nieuwe serie rond de borderliner Faye van Laar. Aangezien ikzelf ook een vorm van Borderline heb, was ik erg nieuwsgierig naar dit verhaal. Omdat de korte inhoud mij ook aansprak heb ik de uitgever een mailtje gestuurd en tot mijn grote vreugde ontving ik snel na verschijning een recensie-exemplaar op de deurmat. Hier wil ik uitgeverij Cargo natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Faye van Laar woont al sinds haar vroege jeugd in psychiatrische inrichting Groot Loenen op de Veluwe. Haar vader is er directeur, maar ze is ook patiënt, en samen met een vijftal medepatiënten vormt ze een ongebruikelijke familie.
Nieuw in de familie is Emilie, die aan achtervolgingswaanzin lijdt sinds haar vriend Steven werd vermoord. De daders hebben het nu op haar gemunt, beweert ze. Faye wil haar geloven, ze weet hoe het is met onzekerheden te leven, en probeert te helpen door zelf op onderzoek uit te gaan.
Ze ontmoet rechercheur Simon te Bresser die de zaak evenmin kan laten rusten, ondanks de conclusie dat Steven zelfmoord pleegde onder invloed van antidepressiva. Als Emilie ineens spoorloos verdwijnt, bundelen Faye en Simon hun krachten en ontstaat een onwaarschijnlijk speurdersduo.

De cover

Op de cover is een jonge vrouw te zien, in mijn gedachten is dit Faye. Faye loopt over het gras weg van een groot gebouw. Ik neem aan dat dit gebouw Groot Loenen is waar Faye woont. De cover maakt mij nieuwsgierig en deze zou ik zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Met vijf Gouden Stropnominaties en twee Hebban Awards in haar bezit, geldt Corine Hartman (1964) als een van de meest gelauwerde en gewaardeerde thrillerschrijvers van ons land.
Een duister pad is het begin van een nieuwe thrillerserie, met borderliner Faye van Laar in de hoofdrol.

Het verhaal

Faye van Laar is niet anders gewend dan dat ze al heel haar leven in Groot Loenen op de Veluwe woont. Groot Loenen is een psychiatrische inrichting en haar vader is er de directeur. Faye is niet alleen de dochter van de directeur, maar ook een patiënt aangezien ze een vorm van Borderline heeft. Ook wonen er nog een vijftal andere patiënten op Groot Loenen.
Emilie is nieuw in de groep. Sinds haar vriend Steven is vermoord lijdt Emilie aan achtervolgingswaanzin. Emilie is er vast van overtuigd dat de daders van deze moord nu achter haar aan zitten. Aangezien Faye weet hoe het is om met onzekerheden te leven wil ze Emilie geloven, daarom gaat ze zelf op onderzoek uit. Maar is dat slim?
Faye ontmoet rechercheur Simon ten Bresser. Ten Bresser kan de zaak ook niet laten rusten en hij voelt dat er iets niet klopt. Ook al is er vast gesteld dat Steven zelfmoord pleegde op het moment dat hij onder invloed van antidepressiva was.
Maar dan verdwijnt Emilie plotseling. Ten Bresser en Faye besluiten om het onderzoek verder samen te voeren en er ontstaat een goed speurdersduo.

Mijn mening

‘Een duister pad’ is voor mij persoonlijk de eerste kennismaking met Corine Hartman. En dit is eigenlijk schandalig, aangezien ik heel graag thrillers van eigen bodem lees.

De proloog begint meteen erg goed. Een man laat zich van een berg af vallen, aangezien hij van mening is, dat hij niks waard is. Deze proloog roept bij mij direct vraagtekens op, waarom dit zo is en wat er is gebeurd. Hierdoor wil ik snel verder lezen.

Tijdens het lezen merk je dat Hartman weet waar ze over schrijft. Hoe bijvoorbeeld een borderliner denkt en zich voelt, maar ook hoe het er aan toe gaat in een psychiatrische instelling. Dit vind ik erg goed en knap gedaan. De spanning is op de juiste momenten aanwezig en ik kan het boek nergens saai of langdradig noemen. Wat ik persoonlijk erg fijn vind is dat de verhaallijn van Faye in de ik-vorm geschreven is. Hierdoor kon ik me nog beter in het hoofdpersoon verplaatsen en voelde het soms alsof ik zelf in Groot Loenen aanwezig was.

‘Een duister pad’ is het eerste deel in de gloednieuwe serie rond borderliner Faye van Laar. Na dit eerste deel gelezen te hebben kijk ik erg uit naar het vervolg. Want dit smaakt naar meer!

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Inkijkexemplaar-Een-duister-pad

Gegevens van dit boek:
Titel: Een duister pad
Auteur: Corine Hartman
Uitgever: Cargo
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s e-book: 374
Verteller luisterboek: Irma Hartog
Speelduur luisterboek: 10:17:03
ISBN paperback: 9789403158303
ISBN e-book: 9789403163109
ISBN luisterboek: 9789403136707
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge