Bryan las: Coen de Kort – Rat

Van Clavis Uitgeverij ontving ik het boek “Rat” geschreven door Coen de Kort om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Clavis Uitgeverij natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Woedend en over zijn toeren rent Rat het huis uit. Zijn moeder heeft weer rake klappen gehad van zijn vader en de jongen is het spuugzat. Hij stapt op de trein en vertrekt naar een andere stad, weg van het huiselijk geweld. Daar sluit hij zich aan bij twee lotgenoten, die het thuis ook niet meer zien zitten. Samen redden Peer, Watje en Rat zich met de opbrengsten van kleine criminaliteit. Ze vinden zelfs onderdak in een leegstaande villa. Eigenlijk verloopt alles naar wens. Tot het op een gure zomeravond alsnog helemaal misgaat.

Een keihard maar ook behoorlijk grappig boek over huiselijk geweld, zwerfjongeren en de hoop op een beter bestaan. Voor lezers vanaf 14 jaar die tegen een stootje kunnen.

Toen ik dit boek van de uitgever ontving was ik er erg blij en dankbaar om en wilde ook meteen beginnen met lezen want de tekst op de achterflap sprak me direct aan.

De cover laat een jongen zien die alleen tegen een hek zit. Je ziet er de eenzaamheid in, maar ook weer het stoere van “mij maakt niemand wat”. Dat is naar mijn beleving ook precies hoe de hoofdrolspeler Rat zich in de verhaal voelt en ontwikkeld. Wat mij betreft een perfecte cover.

Wat een leuk jeugdboek is dit. Het boek telt 157 pagina’s, opgedeeld in 24 hoofdstukken. Het is op een speelse manier verteld en ik werd zelf echt in het boek gezogen. Ik wilde verder blijven lezen met soms echt momenten waarbij ik op het puntje van me stoel zat. Doordat de spanning op een echt goede manier opgebouwd werd, is het voor mij persoonlijk een boeiend boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Rat
Auteur: Coen de Kort
Uitgever: Clavis Uitgeverij
Aantal pagina’s Hardcover: 157
ISBN Hardcover: 9789044829754
Prijs Hardcover: € 16,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge