Bryan las: Clare Mackintosh – Ik zie jou

Bij Hebban kon je je een tijdje terug aanmelden voor een Hebbanbuzz. Het boek sprak me heel erg aan, dus ik heb me hier voor aangemeld en een tijd erna kreeg ik een mail, dat ik uitgekozen was voor deze hebbanbuzz. Een aantal dagen later had ik het boek al binnen. Hier wil ik Hebban en Uitgeverij de Fontein hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Na haar succesdebuut ‘Mea culpa’ (I Let You Go) slaagt Clare Mackintosh er opnieuw in een geweldige thriller te schrijven. ‘Ik zie jou’ (I See You) is een thriller over forenzen, routines en obsessie. Je treinreis, je rit naar je werk wordt nooit meer hetzelfde na het lezen van dit boek!

Wanneer Zoë Walker, tijdens een treinrit naar haar werk, tot haar verbijstering een foto van zichzelf in de krant ziet in de rubriek met seksadvertenties, is ze vastbesloten uit te zoeken hoe die foto daar terecht is gekomen. Ze heeft geen andere aanwijzingen dan de korrelige foto, een website en een telefoonnummer. Haar familieleden wuiven het weg als iemand die misschien veel op haar lijkt. Maar dan verschijnt er een foto van een andere vrouw, een vrouw die net als Zoë elke dag die trein neemt. Wanneer deze vrouw vervolgens gewurgd wordt gevonden, beseft Zoë dat ze gevaar loopt. Maar van wie komt dat gevaar? Iemand die net als zij dagelijks die trein neemt? Iemand die precies weet wat haar routines zijn?

Van ‘Mea culpa'(I Let You Go) werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht en ook ‘Ik zie jou’ (I See You) was na verschijnen direct een hit.

Het Londense openbaar vervoer is elke dag een drukte van jewelste. Elke dag maken duizenden mensen hier gebruik van, zo ook Zoë Walker. Zoë reist elke ochtend van haar huis naar haar werk, en ’s avonds neemt ze ook dezelfde weg terug. Dit gaat eigenlijk altijd zonder problemen. Tot ze op een dag een seksadvertentie ziet staan in de London Gazette. Er is gebruik gemaakt van een korrelige en onduidelijke foto, maar Zoë ziet toch zichzelf in de foto. Als ze de volgende dag dezelfde advertentie op dezelfde plek in de krant ziet staan, maar dan met de foto van een van de andere reizigers wordt ze onrustig. Echter als later blijkt dat deze vrouw vermoordt wordt terug gevonden, weet Zoë dat het mis is. Wie plaatst deze foto’s? Wat weet diegene van haar? Vanaf dan begint er een waar kat en muis spel…

In het begin had ik wat moeite om in het verhaal te komen, maar na de eerste honderd pagina’s kreeg het verhaal met te pakken en werd ik mee gesleurd in deze rollercoaster. Want wie is nog te vertrouwen?

Wel had ik nog steeds wat moeite met de namen van de Londense stations. Maar dit wist ik van te voren al een beetje, aangezien ik dit vaker heb bij boeken die zich in het buitenland afspelen. De hoofdstukken hebben een fijne lengte en de personages zijn goed uitgewerkt.

Ik had tot aan het einde niet door wie de dader was, dus ik bleef tot ver op het einde hierover in het ongewisse. Dit vind ik zelf altijd erg prettig. Hierdoor blijft de spanning steeds in het verhaal en heb je continue de neiging om verder te lezen om achter de dader te komen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ik zie jou
Auteur: Clare Mackintosh
Uitgeverij: Uitgeverij de Fontein
Aantal pagina’s paperback: 384
ISBN paperback: 9789026137754
Prijs paperback: € 19,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge