Bryan las: Cis Meijer – Verdoofd

Aangezien wij leuk contact hebben met Cis via social media, en wij altijd enthousiast zijn over haar boeken, stuurde ze ons als cadeautje een exemplaar van haar debuut ‘Verdoofd’ op. Hier zijn wij natuurlijk hartstikke blij mee en wij willen Cis Meijer hier hartelijk voor bedanken. 🙂

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wanneer Lotte onverwachts een ansichtkaart ontvangt van haar zus Nina,die als fotomodel naar Parijs is vertrokken, krijgt ze argwaan. Op de kaart ontdekt ze de geheime noodkreet HLP. Lotte beseft dat Nina in gevaar is en vertrekt naar Parijs. Daar begint een beklemmende zoektocht.
In de sinistere catacomben onder de stad belandt Lotte in een levensgevaarlijke situatie. Iemand achtervolgt haar. Wie en waarom? Wordt ze echt aangevallen of hallucineert ze? Tot overmaat van ramp gelooft niemand dat Nina werkelijk in gevaar is. Lotte ontdekt de schaduwzijde van Parijs. De tijd dringt. Zal ze Nina vinden?

De cover

Op de cover is een tiener te zien die over een verlaten kerkhof rent. Doordat er veel mist hangt heeft de cover meteen een spooky uitstraling. Op de voorgrond zijn rozenblaadjes te zien. De cover spreekt me aan en houdt mijn interesse vast. Vooral de quote van Mel Wallis de Vries zorgt ervoor dat ik de korte inhoud ga lezen.

De auteur

Cis Meijer (1970) studeerde film- en televisiewetenschap en werkt als editor. Haar ervaring als model inspireerde Cis tot het schrijven van Verdoofd. Cis woont met man en dochter in Amsterdam en houdt van kunst, pure chocolade en Parijs. Verdoofd is haar eerste jeugdthriller.

Het verhaal

Als Lotte plotseling een kaartje ontvangt van haar zus Nina, die sinds een tijdje aan de slag is als fotomodel in Parijs, lijkt er in eerste instantie niet veel aan de hand. Tot dat Lotte plotseling de geheime noodkreet ‘HLP’ ziet staan. Lotte heeft het vermoeden dat Nina in gevaar is en ze besluit af te reizen naar Parijs. Eenmaal in Parijs opent zich voor Lotte een bizarre wereld.
Lotte valt van de ene in de andere verbazing. Als ze in de donkere catacomben onder Parijs terecht komt, beland ze pas echt in een gevaarlijk situatie. Kan ze hieruit ontsnappen? En wie achtervolgt haar toch steeds? Lotte heeft er alles voor over om haar zus Nina te vinden. Maar komt ze nog wel op tijd?

Boektrailer

Mijn mening

Cis Meijer is voor ons geen onbekende meer. Eerder las ik ‘Moordspel‘, ‘Knock-out‘, ‘Dark mind‘ en ‘Jacht‘, van haar hand. Natuurlijk was ik ook erg benieuwd naar ‘Verdoofd’, de jeugdthriller waar ze boekenland mee binnenstormde.

Het verhaal begint met een spannende proloog waarin we lezen over iemand die is opgesloten in een donkere ruimte. Ze ruikt en voelt iets, in het donker, maar ze kan er niet precies de vinger op leggen wat het nu is. De spanning is al direct voelbaar en dit zorgt er voor mij voor dat ik snel aan het eerste hoofdstuk wil beginnen.

Cis weet mij als lezer erg te boeien met dit verhaal. Ze neemt ons niet alleen mee naar de Franse lichtstad, maar ook naar de wereld die zich onder deze stad schuil houdt; De catacomben van Parijs. Doordat wij zelf, in het verleden, de hobby Urban Exploring hebben beoefend stond een bezoekje aan de catacomben hoog op mijn wensenlijstje. Maar helaas is dit er nooit van gekomen. Echter wist Cis het gevoel van ondergronds zo goed over te brengen dat ik toch het gevoel had dat ik er even was.

Door de korte hoofdstukken en de makkelijke schrijfstijl past dit boek goed in de ‘Politie niet betreden’-serie van uitgeverij De Fontein. Persoonlijk vind ik ‘Verdoofd’ een van de beste boeken van Cis.

Ondanks dat wij veel boeken ontvangen om te lezen en te recenseren, blijft het toch altijd speciaal als de auteur de moeite heeft genomen om iets in het boek te schrijven. Natuurlijk deed Cis dit ook voor ons en daar zijn wij erg blij mee.

Wat ik persoonlijk erg leuk vind, is dat aan het begin van elk hoofdstuk een stukje van een plattegrond te zien is, achter in het boek kun je, aan de hand van een lijst, precies zien waar het desbetreffende hoofdstuk zich afspeelt. Zoiets vind ik persoonlijk altijd een leuke toevoeging aan het boek.

Ben jij, of je kinderen, opzoek naar een spannende jeugdthriller? Dan is ‘Verdoofd’ een echte mustread. Ook al val ik niet meer onder de jeugd, ik heb echt genoten van het verhaal. Dat Cis nog maar vele jeugdthrillers mag en gaat schrijven.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Verdoofd

Gegevens van dit boek:
Titel: Verdoofd
Auteur: Cis Meijer
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s hardcover: 240
Aantal pagina’s e-book: 168
ISBN hardcover: 9789026136450
ISBN e-book: 9789026136467
Prijs hardcover: € 15,99
Prijs e-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge