Bryan las: Cis Meijer – Knock-out

Aangezien ik grote fan ben van de jeugdthrillers van Uitgeverij De Fontein, was ik ook weer benieuwd naar het nieuwe boek van Cis Meijer. De achterflap sprak mij erg, dus toen ik de persmail kreeg heb ik dit boek meteen aangevraagd. Ik wil Uitgeverij De Fontein dan ook bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op internet over Knock-out: Kort nadat haar zus verdwijnt, is Fay na een kickbokstraining getuige van een gruwelijke afranseling. Ze wil contact met de politie opnemen, maar ontvangt een dreigement: als ze niet zwijgt, wordt ook zij afgetuigd.

Tijdens een Halloweenfeest wordt er weer een toegetakeld meisje gevonden. Fay vermoedt een verband tussen de verdwijning van haar zus en de afranselingen. Maar haar zoektocht brengt haarzelf én anderen in levensgevaar.

De cover

De cover vertaalt eigenlijk al de tekst die op internet te lezen is. We zien Fay staan die naar iemand kijkt die op de grond ligt en op de achtergrond zien we een groepje mensen wegrennen. Aan het kleurgebruik is te zien dat het een nachtelijke setting is. De cover spreekt al boekdelen en ik zou dit boek zeer zeker aan de hand van de cover hebben opgepakt.

De auteur

Cis Meijer (1970) studeerde film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt niet alleen als schrijfster, maar ook als beeldeditor. Met Val schreef Cis een bloedstollende jeugdthriller, en haar ervaring als model inspireerde haar tot het schrijven van Verdoofd, waarmee ze werd genomineerd voor de Hebban Award voor beste YA-thriller in 2014.
Cis Meijer woont in Amsterdam met haar man en dochter, en ze houdt van kunst, pure chocolade en Parijs.

Het verhaal

Ginger, de zus van Fay is verdwenen. Als Fay korte tijd daarna getuige is van een heftige afranseling wil ze eigenlijk het liefste naar de politie stappen. Maar op dat moment ontvangt ze ook verschillende dreigementen, eentje daarvan is dat als ze met de politie praat wordt ze ook op een gruwelijke manier afgetuigd…

Als Fay op het Halloweenfeest op haar school is, wordt er een ander meisje gevonden die mishandeld is. Fay krijgt steeds meer het gevoel dat dit hele gebeuren iets met de verdwijning van haar zus te maken heeft. Omdat ze niet naar de politie kan, gaat ze zelf op onderzoek uit om de waarheid boven tafel te krijgen en nog belangrijker, om haar zus te vinden…

In het verleden heb ik Moordspel van Cis Meijer al gelezen, dus haar schrijfstijl kende ik al, vandaar dat ik ook zo enthousiast was toen ik zag dat er een nieuw boek van haar hand verschenen was.

In Knock-out leren we onder andere Fay en haar zus Ginger kennen. Fay is de hoofdpersoon en het grootste gedeelte is vanuit haar geschreven. Ginger is iemand die al een aantal keer eerder is weggelopen en elke keer kwam ze toch weer op hangende pootjes terug naar huis… Behalve deze keer…

Het verhaal is op een snelle manier geschreven, wat het denk ik niet alleen voor jeugd aantrekkelijk maakt om te lezen, maar ook voor volwassenen. Het verhaal zelf vind ik erg goed uitgedacht en net zo goed uitgewerkt. Het verhaal is nergens saai en je voelt eigenlijk constant de spanning. Door de korte hoofdstukken die Meijer geschreven heeft, was ik de hele tijd geneigd om nog even een hoofdstuk te lezen en voor ik het wist had ik het boek uit.

Hou jij van jeugdthrillers? Dan moet je dit boek gewoon gelezen hebben.

Leesfragment

Lees hieronder de eerste pagina’s van Knock-out, geschreven door Cis Meijer.

Gegevens van dit boek:
Titel: Knock-out
Auteur: Cis Meijer
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s Hardcover: 224
ISBN Hardcover: 9789026143496
Prijs Hardcover: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge