Bryan las: Cis Meijer – Jacht

In de brochure van Uitgeverij de Fontein zagen we de nieuwe titel van Cis Meijer staan. Omdat we haar jeugdthrillers altijd graag lezen, wisten we het gewoon… Ook dit nieuwste boek wilden wij graag lezen. Na een mailtje naar de uitgeverij ontvingen wij positief nieuws. En niet lang na de verschijning ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar van deze titel. Hier willen wij Uitgeverij de Fontein uiteraard voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Op de computer van haar docent, probeert Sam haar cijfers aan te passen. Diezelfde dag breekt er brand uit op school. De politie vermoedt kortsluiting, maar Sam twijfelt. Ze gaat op onderzoek uit, vooral ook omdat haar docent ernstig gewond in coma ligt. Dan ontvangt Sam een dreigbrief; iemand zet haar zwaar onder druk.
Een paar dagen later vertrekt de klas naar de Duitse bossen voor een dropping met een ritueel.
Al snel verandert de reis in een onheilspellende nachtmerrie: Sam voelt zich opgejaagd. Heeft iemand reden om haar uit de weg te ruimen?

De cover

Op de cover is het silhouet te zien van een persoon. Deze persoon loopt in een bos. Op de voorgrond zijn bomen te zien. In deze bomen hangen poppen. De cover geeft mij een creepy en onheilspellend gevoel en dat past uitstekend bij dit verhaal. Ik zou het boek niet alleen om de naam van de schrijver, maar ook zeker om de cover, opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Cis Meijer (1970) studeerde film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt niet alleen als schrijfster, maar voorheen ook als beeldeditor. Met Val schreef Cis een bloedstollende jeugdthriller, en haar ervaring als model inspireerde haar tot het schrijven van Verdoofd, waarmee ze werd genomineerd voor de Hebban Award voor beste YA-thriller in 2014. Haar zesde YA-thriller is Jacht.

Cis Meijer woont in Amsterdam met haar man en dochter, en ze houdt van kunst, pure chocolade en Parijs.

Het verhaal

Sam besluit, nadat ze een onvoldoende heeft gekregen, haar cijfer stiekem op de computer van haar docent aan te passen. Al er op dezelfde dag brand uitbreekt in het lokaal van deze docent gaat de politie uit van kortsluiting. Maar Sam gelooft dit niet en besluit om, op eigen houtje, op onderzoek uit te gaan. Want ze kan het niet verkroppen dat haar docent ernstig gewond is geraakt bij de brand. Maar plotseling ontvangt Sam een dreigbriefje en voelt ze de druk toenemen… Wie stuurt haar zo’n bizarre boodschappen?
Als ze een paar dagen, voor een dropping en een ritueel, naar de Duitse bossen vertrekken, slaat de stemming plotseling om. Sam voelt zich opgejaagd. Wie zit haar op de hielen?

Boektrailer

Mijn mening

In het verleden las ik al verschillende boeken van Cis Meijer waaronder ‘Knock-out‘ en ‘Dark mind‘. Deze vond ik erg tof, dus ik was erg benieuwd naar haar nieuwste boek.

Voordat ik begon te lezen had ik het gevoel dat dit boek zich hoofdzakelijk in de Duitse bossen af zou spelen. Echter begint het verhaal gewoon op school waar al verschillende dingen gebeuren die de verhoudingen op scherp zetten.

In de proloog lezen we dat iemand een groep leerlingen in de gaten houdt, voor mijn gevoel staat hij in de struiken. Door de manier waarop dit verteld wordt, gingen bij mij direct alle alarmbellen af. Want wie is deze man en wat moet hij van deze leerlingen? De spanning is meteen voelbaar en dat belooft veel goeds voor de rest van het boek.

Het verhaal is, zoals we van Meijer gewend zijn, lekker spannend. Het verhaal wordt verteld vanuit Sam, het hoofdpersonage in dit boek, en door Wolf. De teksten van Wolf zijn gedrukt op zwart papier, hierdoor weet je al direct dat Wolf niet klopt en dat dit de dader is. Meijer wist mij met ‘Jacht’ een aantal keer op het verkeerde been te zetten en voor mij bleef het lang onduidelijk wie Wolf nu precies was. Erg goed gedaan!

Halverwege het verhaal vertrekt de klas van Sam naar Duitsland waar ze een dropping en een ritueel gaan doen.
Vroeger vond ik droppingen altijd erg spannend en hierdoor kan ik mij nog beter verplaatsen in de klas, en een ritueel klinkt ook al erg spooky. Meijer heeft de gevoelens van de leerlingen erg goed over weten te brengen op het papier.

Dit is echt een boek voor jong en oud. Ik heb ‘Jacht’ in ieder geval met veel plezier gelezen en ik ben dan ook erg benieuwd of Meijer, in 2021, dit boek weet te overtreffen.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Jacht

Gegevens van dit boek:
Titel: Jacht
Auteur: Cis Meijer
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s paperback: 224
Aantal pagina’s e-book: 161
ISBN paperback: 9789026151842
ISBN e-book: 9789026151859
Prijs paperback: € 14,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bruna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge