Bryan las: Cis Meijer – Dark mind

Wij zijn fan van de auteurs die schrijven voor de ‘Politie niet betreden-reeks’. Dus toen wij zagen dat er een nieuw boek verscheen van de hand van Cis Meijer waren wij razend enthousiast. Na contact met de uitgeverij ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar. Hier willen wij uitgeverij De Fontein dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Het schoolfeest loopt volledig uit de hand: na een challenge met aartsrivale Claire vlucht Desi in paniek naar huis. De volgende dag wordt Claire dood gevonden in een weiland. Claires zus Jara is spoorloos.
Voor haar tv-stage maakt Desi een misdaadreportage; ze besluit de raadselachtige zaak te onderzoeken. Thom helpt Desi bij haar zoektocht naar Jara, maar hij verzwijgt zijn motieven.
Wie heeft Clair vermoord? Vertrouwen Thom en Desi elkaar genoeg om de zaak op te lossen voordat er meer slachtoffers vallen?

De cover

Op de cover is een jonge meid te zien die over een verlaten landweg loopt. In mijn gedachtegang is dit Claire. Er hangt een dreigende lucht boven haar. De cover past wat mij betreft erg goed bij het verhaal. Ik zou dit boek, aan de hand van de cover, zeker opgepakt hebben om de korte inhoud te lezen.

De auteur

Cis Meijer (1970) studeerde film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt niet alleen als schrijfster, maar voorheen ook als beeldeditor. Met Val schreef Cis een bloedstollende jeugdthriller, en haar ervaring als model inspireerde haar tot het schrijven van Verdoofd, waarmee ze werd genomineerd voor de Hebban Award voor beste YA-thriller in 2014. Haar vijfde YA-thriller is Dark Mind.

Cis Meijer woont in Amsterdam met haar man en dochter, en ze houdt van kunst, pure chocolade en Parijs.

Het verhaal

Op een schoolfeest wordt Desi uitgedaagd door Claire om een challenge te doen. Na deze challenge vlucht Desi in paniek naar huis. Als Claire de volgende ochtend dood in een weiland wordt gevonden en Jara, de zus van Claire, spoorloos verdwenen is staat Desi voor een raadsel. Wat is er afgelopen nacht gebeurd?
Desi besluit om deze vermissing te onderzoeken aangezien ze toch bezig is met een misdaadreportage voor haar stage. Thom helpt Desi tijdens haar speurtocht naar de verdwenen Jara, maar hij houdt iets achter…. Maar wat?
Daarnaast is er ook nog de moord op Claire. Wie heeft haar vermoord? Is het vertrouwen tussen Desi en Thom sterk genoeg? Of gaan er nog meer slachtoffers vallen?

Trailer

Mijn mening

Ik was al bekend met de schrijfstijl van Cis door haar eerdere boeken ‘Moordspel’ en ‘Knock-out’. Door deze eerdere twee boeken was ik erg nieuwsgierig naar haar nieuwste boek ‘Dark mind’. Ik hoopte dat deze net zo spannend was. Nu, na het lezen van deze nieuwste jeugdthriller kan ik met zekerheid zeggen dat deze nog spannender is dan ‘Moordspel’ en ‘Knock-out’.

Het verhaal wordt verteld vanuit drie personen. Als eerste hebben we Desi, dit is de hoofdpersoon in het verhaal. Naast Desi hebben we ook nog Thom. Thom gaat Desi helpen met haar onderzoek naar deze bizarre vermissing en moord. Maar is Thom wel zo’n goede vriend? En is hij te vertrouwen? De derde persoon waaruit sommige stukken in het boek worden verteld blijven lang onduidelijk, dit is namelijk de dader.

Het verhaal is weer op een vlotte en makkelijke manier geschreven. Door de korte hoofdstukken en de goede spanningsopbouw leest deze young-adult als een sneltrein. Toen deze spanningsopbouw tot een climax kwam zat ik op het puntje van mijn stoel. Wat mij betreft is dit een van de betere jeugdthrillers van Cis Meijer die niet alleen interessant is voor de jeugd, maar ook zeer zeker voor de volwassenen lezer.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker het onderstaande leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Dark mind
Auteur: Cis Meijer
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s hardcover: 248
Aantal pagina’s e-book: 162
ISBN hardcover: 9789026148125
ISBN e-book: 9789026148132
Prijs hardcover: € 14,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Wist je dat de meeste boeken ook te reserveren zijn bij jouw lokale bibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge