Bryan las: Chris Bossers – Bangkok blues

Ik zag ik de nieuwsbrief van uitgeverij Kramat dat deze thriller uitkwam. En laat ik nu net graag thrillers lezen. Nadat de flaptekst mij aansprak heb ik direct terug gemaild met de vraag of ik een exemplaar kon ontvangen. Gelukkig kon dit. Ik wil uitgeverij Kramat dan ook erg bedanken voor dit recensie-exemplaar

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Een Mexicaans drugskartel ontketent een meedogenloze oorlog tegen een Antwerpse bende die ladingen coke heeft gestolen. Daarbij loopt een douanier in het vizier die geholpen heeft de drugs te doen verdwijnen.
De corrupte Commissaris Willy Vercammen wordt met het onderzoek naar ‘De opruiming door de Mexicanen’ belast. Dit leidt hem naar Bangkok, waar hij belandt in de gore onderwereld van een grootstad waar alles mogelijk is en niets is wat het lijkt…

De cover

Op de cover is een jonge vrouw te zien. Ze heeft blond haar en een cowboyhoed op. In mijn gedachtegang is dit Laurence. Op de achtergrond vaag een straat in Bangkok. Door de cover had ik in eerste instantie het idee dat het om een young adult ging en niet om een thriller. Ik denk dat de cover me wel opgevallen zou zijn in de winkel

De auteur

Chris Bossers is afkomstig uit Antwerpen, waar hij werkt als partner in een advocatenkantoor dat vooral actief is in het ondernemingsrecht. Hij schreef eerst voor film en tv, maar richtte zich dan op de harde misdaadverhalen. Zijn boeken zijn altijd gebaseerd op ware feiten, maar dan met fictieve personages. ‘Bangkok blues’ is zijn vierde thriller met als hoofdpersoon de corrupte Commissaris Willy Vercammen

Het verhaal

Als een Antwerpse bende een grote lading coke gestolen heeft besluit een Mexicaans drugskartel om wraak te nemen. De douanier die geholpen heeft bij deze diefstal loopt daarbij in het vizier.
Willy Vercammen is een corrupte commissaris. Hij wordt op het onderzoek naar deze bendeoorlog gezet. Binnen de kortste tijd leidt de zoektocht Vercammen naar Bangkok. Al snel wordt het duidelijk welke donkere kanten dit land heeft en dat niks is wat het lijkt….

Mijn mening

Het verhaal is wel vanaf het eerst tot het laatste hoofdstuk spannend. Wat je natuurlijk ook verwacht van een thriller. Persoonlijk vind ik dat Bossers de sfeer die in Bangkok hangt erg goed weet over te brengen op de lezer. Hierdoor kan ik mij nog beter in de geschetste situatie verplaatsen. De hoofdstukken heeft Bossers erg kort gehouden, dit zorgt ervoor dat het verhaal als een trein leest.

Wat ik altijd een pluspunt vind is als een boek uit een serie als stand-alone te lezen is. ‘Bangkok blues’ is het vierde deel in de serie rond Inspecteur Willy Vercammen. Ik heb de voorgaande drie delen niet gelezen en dit vierde verhaal was goed te volgen en ik had nergens het idee dat ik iets van voorkennis miste.

Wat mij wel opviel is het gebruikte papier. Het papier is zo wit, het lijkt wel printer papier. Ik had het idee dat ik een manuscript aan het lezen was. Dit vond ik erg jammer en minder aangenaam aan het boek. Ik hoop dat bij een volgend boek gekozen wordt voor een andere papierkleur

Ik heb veel plezier beleefd tijdens het lezen van dit boek en ik ga deze auteur zeker volgen in de toekoms

Gegevens van dit boek:
Titel: Bangkok blues
Auteur: Chris Bossers
Uitgever: Uitgeverij Kramat
Aantal pagina’s paperback: 223
ISBN paperback: 9789462420915
Prijs paperback: € 17,9

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge