Bryan las: Chinouk Thijssen – Fataal spel

Aangezien ik Chinouk best al een lange tijd op Twitter volg, zag ik enige tijd geleden een Tweet voorbij komen, waarin ze vertelde over haar nieuwe boek Fataal spel. Nadat ik de achterflap gelezen had, was ik erg benieuwd naar dit boek. Ik was dan ook erg blij toen ik groenlicht kreeg van de uitgever dat ik een recensie-exemplaar kon verwachten. Hier wil ik Clavis Uitgeverij dan ook voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Carmen en haar zus Jessie zijn twee handen op een buik. Ze lijken erg op elkaar – mensen denken vaak dat ze een tweeling zijn, ook al schelen ze twee jaar. En soms weet Carmen precies wat haar zus denkt. Als Jessie op een dag opeens spoorloos verdwijnt, wordt die bijzondere band alleen maar sterker. Carmen voelt gewoon dat haar zus ontvoerd is, en dat ze in gevaar is. Maar de politie en haar ouders willen haar niet geloven. En waarom hebben ze juist haar zusje meegenomen? Carmen gaat zelf op onderzoek uit…

“Zusje, kom alsjeblieft terug. Pap en mam willen bijna de moed opgeven, dat voel ik. Maar dat mag je niet laten gebeuren, Jessie. Je moet snel terug komen. Dan kunnen we erom lachen hoe je ons in de steek hebt gelaten. Ik beloof je dat we erom zullen lachen en niet boos zullen zijn. Echt. Kom je dan nu? Alsjeblieft?”

De cover

De cover spreekt mij persoonlijk heel erg aan. Het meisje die in haar witte jurkje in een angstige houding, met haar handen tegen haar hoofd zit. De achtergrond is grauw, oud en vies. Ik stel mij voor dat dit Jessie is. De cover vind ik erg goed bij het verhaal passen. Aan de hand van de cover zou ik dit boek zeer zeker opgepakt hebben in de boekenwinkel.

Het verhaal

De meeste mensen denken dat de zussen Carmen en Jessie Cohn een tweeling zijn, ze lijken ontzetten veel op elkaar en zijn twee handen op een buik. Toch schelen de zussen twee jaar. Af en toe weet Carmen precies wat haar zus Jessie denkt. Op een dag verdwijnt Jessie spoorloos, dit is een begin van een zenuwslopende race tegen de klok. Al snel wordt de band tussen de zussen sterker en voelt Carmen dat haar zus ontvoerd is en dat ze in gevaar is. Maar haar ouders geloven haar niet, net zo min als de politie. Al snel krijgt Carmen de eerste opdrachten van de kidnapper. De kidnapper laat weten dat als Carmen alle opdrachten juist uitvoert ze haar zus terug ziet. De opdrachten worden steeds gevaarlijker. Hoe ver gaat deze kidnapper? Samen met haar vrienden gaat Carmen op onderzoek uit en ze wil hoe dan ook haar zus vinden. Gaat ze dit lukken?

Mijn mening

Zoals ik al eerder zei, volg ik Chinouk al een aardige tijd op Twitter, maar dit is pas het eerste boek wat ik van haar lees. Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben. Vooral over de schrijfstijl van Chinouk, ik vind het erg prettig dat het boek op een vlotte manier geschreven is. Hierdoor leest het boek als een trein en had ik moeite om het boek aan de kant te leggen. De karakters zijn stuk voor stuk diep genoeg uitgewerkt. Helaas had ik wel al snel in de gaten wie één van de kidnappers was. Echter dit vond ik niet storend in het verhaal. Tegen het einde van het verhaal had ik wel een deel wat ik een beetje langdradig vond. Maar erna kwam er ook nog een erg spannend gedeelte, waardoor het langdradig gevoel weer naar de achtergrond werd geduwd.

Wat mij betreft is Fataal spel een leuke, spannende en goede young adult, wat tevens erg goed leesbaar is voor volwassenen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Fataal spel
Auteur: Chinouk Thijssen
Uitgever: Clavis Uitgeverij
Aantal pagina’s Paperback: 197
ISBN Paperback: 9789044830910
Prijs Paperback: € 15,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge