Bryan las: Charles den Tex – Verloren vrouw + winactie

In het verleden hebben wij de serie ‘De macht van meneer Miller’, die gebaseerd is op een boek van Charles den Tex, met veel plezier gekeken. Aangezien Charles nu bij HarperCollins schrijft en de flaptekst me aansprak, heb ik zijn nieuwste boek ‘Verloren vrouw’ aangevraagd om te recenseren. Niet veel later ontvingen wij het recensie-exemplaar in de bus. Hier willen wij HarperCollins natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De jonge Djenna wordt in het holst van de nacht gewond op straat aangetroffen door oplichter Luc. Ze lijdt aan geheugenverlies en aanknopingspunten om haar verleden te achterhalen lijken er niet te zijn. Als ze zelf op zoek gaat, blijkt dat ze wordt gezocht. Wie is ze? Is ze iemand die ze liever niet wil zijn?

Van willoze prooi verandert Djenna in een meedogenloze jager, bijgestaan door Luc. Zij weet niet wie ze is, hij moet zijn ware identiteit geheimhouden. Zij is hypermodern, hij is ouderwets. Zij is onderdeel van een geavanceerd systeem, hij houdt zichzelf volledig offline. Samen moeten ze haar opdrachtgever vinden en verslaan zodat zij weer zichzelf kan worden. Steeds weer blijkt: er zijn geen good guys meer, alleen bad guys. En Djenna…

De cover

Op de cover is een jonge vrouw te zien, ik neem aan dat dit Djenna is. Ik heb het gevoel dat haar gezicht op een monitor geprojecteerd is en langzaam in pixels uit elkaar valt. De naam van de auteur en de titel van het boek zijn erg mooi verwerkt, want deze liggen op het boek. De quote ‘Ze moet de vijand in haar hoofd overwinnen om de vijand uit haar leven te verslaan’, maakt mij nieuwsgierig en zorgt ervoor dat ik de flaptekst wil gaan lezen.

De auteur

Charles den Tex is een van de succesvolste thrillerauteurs van Nederland. Bijna al zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop en drie keer won hij die prijs: voor Schijn van kans. De macht van meneer Miller en CEL. Met De vriend won hij de Crimezone Thriller Award. Verloren vrouw is zijn eerste nieuwe thriller sinds het verschijnen van Bot in 2016.

Het verhaal

Djenna, een jonge vrouw wordt midden in de nacht gevonden door Luc. Luc is een echte oplichter en de jonge vrouw is gewond en ze weet niks meer uit haar verleden. Ze weet zelfs niet waar ze woont of wie ze is. Al snel gaat ze opzoek naar antwoorden, maar tijdens deze zoektocht wordt het duidelijk dat ze gezocht word. Wie is ze toch? En wil ze eigenlijk wel zijn wie ze is?

Al snel verandert Djenna van prooi naar een gevaarlijk persoon, bijgestaan door Luc. Ze weet nog steeds niet wie ze is en Luc moet voorkomen dat Djenna te weten komt wie hij is. Luc is ouderwets, Djenna is super modern. Hij houdt zich op alle manieren offline, Zij is onderdeel van een geavanceerd systeem. Ze moeten de handen in elkaar slaan om haar opdrachtgever te vinden, want alleen op die manier kan ze weer zichzelf worden. Maar steeds blijkt weer: Er zijn alleen nog bad guys… En je hebt Djenna.

Mijn mening

Zoals ik al eerder schreef was ik erg benieuwd aangezien we de serie ‘De macht van meneer Miller’ met veel plezier gekeken hadden. Een serie is natuurlijk weer anders als een boek, maar ik wilde graag de schrijfstijl leren kennen van Charles den Tex, aangezien ik nog nooit een boek van zijn hand gelezen had.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik, vooral in het begin van het verhaal, zoekende was. Wie was wie en hoe liepen de verhaallijnen. Ik had echt een aantal hoofdstukken nodig om in het verhaal te komen. Hier heb ik normaal gesproken niet zoveel last van, maar bij dit boek wel. Ik denk dat dit mede ermee te maken heeft dat dit boek op het randje van Science Fiction zit. Je moet ervan houden, maar mijn ding is dit helaas niet.

Het verhaal is opgebouwd uit drie losse verhaallijnen. Je had de verhaallijn van Luc en Fabian. Zij lichten samen mensen op door middel van een wisseltruc waardoor zij veel geld verdienen. Dan lees je een aantal verhoren met Huib Bilderman. Hij wordt ondervraagt door de rechercheurs D.Walten en S.Jonse. Bilderman is de voorzitter van de raad van bestuur van de Compile group en hij is verdachte in een moordzaak. Doordat je de gedachten van hem leest, weet je op een bepaald moment wat zijn connectie is met Djenna. Als laatste heb je nog de verhaallijn van de straatschoffies Sem en Rafik. Zij stelen in opdracht verschillende dingen en krijgen de opdracht om een telefoon met codes te stelen. Als ze dit gedaan hebben en de telefoon gaan afleveren worden ze niet betaald. Hierop besluiten ze iets, waardoor ze tijdelijk moeten onderduiken.

Doordat er een verhaallijn is met straatschoffies wordt er best veel straattaal gebruikt. Aangezien ik hier niet in thuis ben, moest ik vaker googelen om te weten te komen wat ze bedoelden. Hierdoor werd de snelheid uit het verhaal gehaald en vond ik het verhaal niet prettig lezen.

Het verhaal heeft naar mijn gevoel een aantal losse eindjes waardoor ik geen goed gevoel over houdt aan dit boek. Wellicht dat anderen dit boek wel prettig vinden. Ik had aan het einde vooral vragen in plaats van dat ik antwoorden kreeg over hoe het verhaal in elkaar zit. Ook vond ik het boek erg van de hak op de tak springen en er werd erg veel van hier naar daar gereisd. Hierdoor had ik erg veel moeite om verder te lezen en moest ik me echt door het verhaal wurmen. Dit had ik niet verwacht, aangezien ik erg veel goede dingen over Den Tex zijn boeken gehoord heb.

Ook al is Den Tex meervoudig Gouden Strop-winnaar, ik zal helaas niet snel meer een boek van hem ter hand nemen. Ben jij nieuwsgierig of je mijn mening, na het lezen van ‘Verloren vrouw’, kunt delen? Onderaan dit blog maak je kans op een fysiek exemplaar van dit boek.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment:

Gegevens van dit boek:
Titel: Verloren vrouw
Auteur: Charles den Tex
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s paperback: 384
Aantal pagina’s e-book: 402
Verteller: Jeroen Tjepkema
Speelduur: 10:48:05
ISBN paperback: 9789402704174
ISBN e-book: 9789402758832
ISBN luisterboek: 9789402759082
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 13,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

We mogen één fysiek exemplaar van ‘Verloren vrouw’ geschreven door Charles den Tex, verloten. Hier willen we HarperCollins hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

Wil je extra kans maken of heb je geen Facebook en wil je toch kans maken?

 • Deel het bericht op Facebook openbaar op je Facebook profiel.
 • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
 • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
 • Laat een reactie achter onder dit bericht welke stappen je gevolgd hebt.

Deze winactie loopt tot en met 29 december 2019. Hierna zullen wij zo snel mogelijk de winnaar bekend maken.

Succes!

7 thoughts on “Bryan las: Charles den Tex – Verloren vrouw + winactie

 1. De quote ‘Ze moet de vijand in haar hoofd overwinnen om de vijand uit haar leven te verslaan’ maakt mij ook nog veel nieuwsgieriger naar het verhaal. Dit boek wil ik echt graag lezen daarom loot ik graag mee. Volg op Bloglovin (loved/saved) en geabonneerd op je blog.

 2. Net zoals Bryan had ik ook veel moeite om dit boek te lezen.
  Ik vond het begin moeilijk en soms lastig om te lezen, omdat er om de x-aantal pagina’s steeds andere personages inkwamen, wat het soms moeilijk maakte. Ook ben ik het met Bryan eens dat ik geen flauw idee had wat die 2 “schoffies” zoals Bryan ze noemt met het slachtoffer gemeen hadden. De stukken van de ondervraging met Bilderman vondik echt helemaal niet leuk om te lezen, héél verwarrend, zeker in het begin vroeg ik me af, wat heeft hij ermee te maken? Maar naar het einde v/h verhaal werd duidelijk wat deze personages allemaal met mekaar gemeen hadden.
  En dan werd het voor mij duidelijker en makkelijker om te lezen. Enkel de ondervraging van 1 personage vond ik eigenlijk niet boeiend, maar voor de rest vond ik het verhaal naar het einde toe steeds beter worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge